veckans måsten

2009-08-31 @ 21:25:35

kan ni tänka er. det är måndag kväll och jag har redan gjort alla måsten för den här veckan. ok, jag har inte så många, vilket kanske är lite tråkigt eftersom jag har tid, men nu behöver jag inte komma ihåg någonting viktigt heller.. jag har nämligen varit till läkare idag, det vanliga veckoliga läkarbesöket, som för övrigt var värdelöst. så har jag varit i kontakt med arbetsförmedlingen och fått veta att jag inte behöver komma dit eftersom jag är sjukskriven och så fick jag hem mitt läkarintyg. så nu var det också fixat, vilket betyder att försäkringskassan redan har det. HA, den ni..

vad kan det då bli i veckan...?? hmmm... ja imoron kommer gubben hem på snabbvisit och då ska vi och införskaffa en diskmaskin...ÄNTLIGEN!!!! så jag har väntat och längtat. på kvällen ska jag på smyckesparty...farligt farligt.. hoppas det bara finns fula äckliga smycken, men knappast. inte med min tur. sen blir det väl lite bokläsning och sånt smått och gott. har inte så mycket kvar av den andra delen av Stieg Larssons trilogi (Millenium). men ingenting stort blir det i alla fall.. konstigt va?? ja just det jag ska faktiskt sy en jumppa påse åt tösen när hon nu har börjat med jumppa på allvar.



såg på foreca att det ska bli åska inatt.. usch...me no like... hoppas det snabbt går över..





nu kvällis och sen natta natta..

sov gott mina kära..

apelsiner

2009-08-31 @ 14:59:08


köpte apelsiner idag för dom var billiga. mina tankar om dem var inte så höga, men där fick jag en överraskning.. mums vilka apelsiner.. kommer att äta för mycket av dom, jag vet men det är ju så gott med riktigt saftiga.. så nu kör jag igång min apelsinsäsong, vilket är tidigt för mig.. som brukar ju bli goda först till vintern.. oj oj oj va gott..

skönt höst väder

2009-08-31 @ 11:46:09


nu har hösten kommit på allvar. men samtidigt är det fint väder med sol och lite blåst.. känns i alla fall skönt att klä på sig långbyxor och tröja. men funderar ändå över hur jag ska ta vara på det fina vädret.. hmm..

hemma igen..

2009-08-30 @ 18:59:57

så är jag hemma igen efter en trevlig helg i den kungliga staden.
fredagen var lugn och skön med god mat och lite film. tittade på sagan om ringen (den första) och orkade faktiskt titta på hela filmen!!!!

på lördagen var vi på lite shopping. saldot blev nya byxor åt tösen och en klänning med leggings. jag tyckte att hon skulle få någonting nytt till hösten.. =)
sen blev det lite nintendo Wii med bowling.. och jo, nu måste vi nog också köpa det.. har liksom fallit för det nu, så min man ska väl äntligen få som han vill..


idag träffade jag både gubben och Elleonore vilket var riktigt roligt. sen var det bara att ta bussen hem igen och nu är det faktiskt riktigt skönt att vara hemma. det blev liksom sista resan i två paket. nästa gång blir vi i tre paket, eller fyra beroende på vilka som är med på resa. =)

nu lite gröt och sen så småningom sängen...snark... är så trööööööööött....

ciao!!

helgen framför

2009-08-28 @ 09:18:24



så idag åker vi till Stockholm för att stanna där över helgen. inget större planerat förutom att få se kompisars lägenhet på kungsholmen, träffa en skolkompis och min man. sen tror jag att åtminstone polarn o pyret lockar lite för nya utakläder. skönt att komma iväg lite och få några dagar att gå.

så det blir att ta bussen vid tidig eftermiddag och så kommer vi hem igen på söndag eftermiddag.

nu måste jag packa lite grejer. ha en skön och trevlig helg allihop och take care..

KRAAAAAAAMEN!! 

de små liven

2009-08-27 @ 20:48:53


håhå.. vad skönt att den här dagen är förbi.. har varit en sån dag som man önskar att man inte var ensam så mycket. på programmet har stått massor av marr.. och en annan replik har varit "jag vill inte". hur arg och less man kan bli men ändå är de små liven det bästa i livet.. och det är bäst det för snart kommer det en till..

det börjar närma sig.. var hos barnmorskan idag och fick veta ett och annat.. blodtrycket stiger, ben och fötter sväller, magen växer, kilona ökar, babysens huvud är uppåt, sammandragningarna kommer lite för ofta.. "Men annars ser du ut att må bra" var en annan kommentar. härligt härligt..

jag hann träffa Johanna en sväng idag också och det var roligt. Jag är faktiskt lite avundsjuk när hon talade om skolan, men det är väl mest för att jag inte har mycket annat för mig. Och roligt för henne att hon tycker att det verkar vara en bra kurs hon nu går..

men tillbaka till de små liven. tösen är SÅÅÅÅÅÅÅ duktig med att sluta med tutten. jag behövde inte ens sitta med henne där uppe idag utan hon frågade om jag är där nere hela tiden.. kanske vi inte alls skulle ha behövt sitta med henne men det har vi i alla fall gjort.

nu har det blivit en massa barn prat.. ska försöka komma med något annat snart.. men just nu är det ju en ganska stor del i mitt liv..

nu blir det i alla fall CSI Miami och sen snark.. har inte vilat idag så jag är trööööööööööött!!!!

gonatt mina nära och kära!!

ändrade planer

2009-08-27 @ 09:24:43

gomorron folket.. vaknade idag med en bra plan över hur dagen skulle se ut.. men det sket sig..

MIN PLAN:
vakna, stiga upp, äta frukost, gå i duschen, lämna tösen hos dagmamma, åka till barnmorskan, hälsa på på dagis, hänga en stund på stan, äta lunch med Johanna, komma hem, hämta tösen från dagmamma, osv.....

DE ÄNDRADE PLANERNA:
vakna, stiga upp, gå i duschen, äta frukost, få ett samtal och få veta att min barnmorska är sjuk och får en tid klockan 13 istället..
vet alltså inte nu hur jag skall göra med att luncha med Johanna eller om jag alls ska åka till dagis idag och hälsa på.. allt gick snett.. bläää..

ha en bra dag..

när man trivs utan kläder..

2009-08-26 @ 16:47:51

tösen kom till mig idag och frågade om hon fick dansa till "Nakupelle Ville". självklart svarade jag Ja med följden att tösen påpekade "Men då måste jag ju ta bort alla kläder". så sen klädde hon av sig alla kläder och dansade nakupelle till nakupelle Ville.. =) och glad var hon.. tacka vet jag finlandssvensk musik..=)

en natt kvar..

2009-08-25 @ 20:13:40

...tills herrn åker iväg på jobb igen och den här gången blir han borta länge. men efter det stannar han hemma också ganska länge så det är ju skönt.

idag har jag lugnat mig lite inför det här att vara ledig. fick dessutom beskedet från försäkringskassan att dom tänker betala ut pengar åt mig när jag är sjukskriven eftersom jag har varit så duktig att jag skrev in mig på arbetsförmedlingen förra veckan..=) det gjorde mig glad.

tösen har nu fått sina första jumppa kläder (och det blev inga frill frall och jumppa dräkter..blää för dom) och har varit på sitt första jumppa pass. hon trivdes bra så nästa veckas måndag tar det fart på allvar..



förra natten gick bra utan tutt så får se hur det går inatt.. hoppas hoppas att det kommer att rulla på. får se vad som händer när pappa åker och ingen tutt.. men det får jag ta imoron..

nu blir det soffhörnet..

fortsättning på tutt avvänjning..

2009-08-24 @ 20:39:41


hur ska man få en tre åring att förstå att hon måste sluta med tutten eftersom annars blir det jobbigt med tänderna?? och för en som tutten är så kär och det finns så mycket känslor inblandat?? kom med förslag...
sitter i nedre våningen och hör hur hon gråter efter tutten så det bara skär i hjärtat.. help me!!!!

så var domen lagd..

2009-08-24 @ 18:50:40


jahapp så har vi varit till specialist mödravården och fått domen då.. allt verkar bra både med mig och med knallen, jag ska vila och inte anstränga mig, jag får inte jobba under hela tiden före förlossning... alltså måste tacka nej till eventuella jobb.. och det kan betyda upp till 10 veckor. troligtvis inte ,men ändå.. VAD SKA JAG GÖRA??????? jag tycker verkligen att alla skall gnugga sina geniknölar och fundera över vad jag ska hitta på de närmaste veckorna.. det är inte ett förslag utan en ORDER!!! så jag förväntar mig många olika förslag. =) nåja, som mamma sa så handlar det bara om 8 veckor av mitt liv, men jag tycker ju att jag mår bra och har vilat tillräckligt den här graviditeten så det känns LIIIIIITE för länge.

senae på eftermiddagen var det tandläkare för lillisen.. hon fick också en dom som inte var omtyckt. hon måste sluta använda tutt.. stackars liten började gråta när hon fick höra det.. läppen började darra och hon försökte förbrilt säga åt tandläkaren att "men på natten när jag sover, då kan jag ha tutt". tror nog inte att hon ville förstå att tutten skulle bort.. men annars hade hon jätte fina tänder.

nej, nu blir det att umgås med familjen..

ha en trevlig kväll och kom ihåg alla förslag till mig om sysselsättning..

dag 1... nu börjar väntande..

2009-08-24 @ 10:24:06

jahapp så satt man här hemma då och väntar på att tiden skall gå så att dagarna går så att det ska hända nånting. hur ska jag få tiden att gå?? har redan varit och lämant lilisen hos dagmamma, varit på promenad och försökt sysselsätta mig i alla fall för förmiddagen och dagen, men utan resultat.

ja ja, jag får väl gå och vila en stund eller något sånt som man tydligen ska göra när man väntar den sista tiden.

ha en bra dag och hoppas ni alla får en innehållsrik dag med någotslags program... jag unnar er det..

baby prat..

2009-08-23 @ 11:46:14

jeee. idag är det soligt och fint ute. måste ta till vara på alla de dagar som finns kvar, jag antar att de är räknade för i år. hade tänkt mig en promenad in till stan men blev förbjuden av familjemedlemmar efter att jag i misstag nämnde att jag har lite sammandragningar.. men sånt är det. det är i alla fall jävligt jobbigt med magen nu. den är i vägen, det trycker in ifrån och jag springer på vessan så där fem gånger per natt.. gubben sa att det kanske inte är läge att gå "fantasipromenader" nu mera eftersom han dessutom åker på jobb på onsdag och det är bara två veckor kvar till den tidpunkt då lilltösen föddes. till svar fick han att jag har ju inte fått göra vad jag vill under hela grviditeten, för först mådde jag så illa, sen blev man sjukskriven och ordinerad vila och nu ska jag bara gå och vänta och försöka hålla inne det åtminstone tills han kommer hem.. suck..

det här att vara gravid är verkligen inte my favorite.. men snart är det slut..

i eftermiddag blir det i alla fall kräftis och imoron börjar lillisen hos dagmamma igen och vardagen kommer emot. jag hoppas på lite jobb bara efter nästa vecka.. annars blir det väl ännu jobbigare att vänta.

ha en trevlig dag. hoppas ni också får smaka på solen..

lördag kväll

2009-08-22 @ 20:19:05

så var den dagen slut. nu är det kvällan och allt som skulle göras är gjort. huset är städat, nya blommor är köpta (det är mitt absolut sista försök att hålla blommor vid liv), tvätt är tvättat och förberedelserna för kräftskivan är gjord. så imoron blir det kräftskiva i Högbo.

har t.o.m. hittat filmen från vårt bröllop som jag har sökt hur länge som helst, men dom där råkopiorna kan jag inte komma på vart jag/vi har lagt..grrrrrrrr.... men nånstans måste dom ju finnas.. bara jag skulle veta på vilken smarta plats vi har lagt dom.. hm..

förhoppningsvis är saker uppklarade igen och att hösten börjar bra..

ha en skön lördag kväll och sköt om er.
Kram

pix från de senaste dagarna med familjen

2009-08-22 @ 12:28:11

på hotellet när tösen ännu inte hade en så bra dag, men det blev bättre och själv testa jag sängen..


mys pys på djurgårdsfärgan från slussen till djurgården


i väntan på köp av inträde och åkband


sen var det bara att åka.. bilar, lustiga huset, karusellen på olika djur, veteranbilar, flygande elefanter, pariserhjulet och kaffekoppar.. i olika etapper..


...medan jag väntade med popcorn..mums.


som sagt så var vädret inte det bästa men det var roligt ändå


och så behövdes lite matpaus


och godispaus


tösen fick ännu i år åka gratis..lyx..


sen var det dags att åka till hotellet, bara en liten glass först..


sen färjan till slussen med en trött tös..


som somnade på vägen till hotellet.


på torsdagen åkte vi till Fellingsbro med flyttlasset och det blev tortillas till kvällis..


va finns det ingen fyllning??!!


borta..


pose systrarna.


va?!?! ost i saften??


gonatt..


Sophia funderar över vad man gör med en trasa och städmedel..haha


på hemväg igen förbi dalahästen och lite matpaus.

dumma myggor

2009-08-21 @ 21:11:34

borstade håret på lilltösen just och  hittade så där ÅTTA STORA myggbett på hennes rygg och in i varandra så dom blev stora som fält. Det var bara att ta fram hydrokortison och lägga på..stackarn.. blir så arg när de äter upp henne.. usch.. men snart är det ju slut på myggtider.

hemma igen

2009-08-21 @ 20:29:05

nu har vi kommit hem igen från allt resande hit och dit. först var det ju Grönan med gubbsen och lillisen. Det var jätte roligt i år igen. lite otur med vädret men inte så det störde. det regna lite men inte så farligt, först sen senare på kvällen blev det lite blött men då hade vi varit där så länge redan så lillisen var också trött och ville åka till hotellet.
Hotell frukosten var förstås superb.. det blev fem femportioner för mig och gubben satt bara och tittade på under fyra av dem..haha.. mmmm va det är gott med frucke..

sen kom vi hem och fixade en släpvagn att hyra och sen var det ikea som gällde och så hämtade vi vårt nya vitrinskåp som vi nu äntligen fick efter många om och men.. hemma började vi att tömma, plocka, packa och slängde onödigt..
 
på torsdagen åkte vi iväg mot örebro eller lite utanför örebro med Sophias alla grejer som hon hade här. lite fel körde vi och gubben blev irriterad och jag funderade igen att nog är det ett f** att man gifter sig med en som är så lik sin pappa, men sånt är det.. haha..

nu är allt i alla fall inpackat hos fröken Nordlund. Hon plockade upp, gubben hängde upp lampor och tavlor och sånt och jag gnuggade badrummet så jag började må illa av ett förskräckligt starkt medel.. usch..
hoppas hon nu får det riktigt bra där och kommer att trivas.. så får jag åka senare i höst på besök.. (visst får jag det Sophia??)

idag har det varit en jobbig dag. jag är hängig och bläig. såg på Denices blogg att hon hade haft en känkkä ränkkä dag och det är nog en sån som jag har idag. sen så blir jag bara så otroligt förvånad över hur vissa människor är och kommenterar. att dom bara orkar..men men alla kan ju inte vara lika.

snart blir det säng och förhoppningsvis en bättre dag imoron.. försöker komma med lite bilder imoron.

kram på er som behöver det.

far och fläng..

2009-08-17 @ 20:38:43

igår var det ju bio. det blev en spansk film, "Brustna omfamningar" med Penelope Cruz. Den var nog riktigt sevärd. lite twistad så där som alla spanska filmer är men ändå helt bra. Dessutom var det roligt att träffa Anneli igen efter hela sommarens uppehåll.

     

idag kom gubben och dottern hem från fammo. Tösen var så glad att se mig och vi har haft en helt ljuvlig dag idag. Hon har varit på gott humör hela dagen och det har varit mycket skratt och lek.



Imoron blir det Stockholm och Gröna Lund för familjen. och en natt på hotell, roligt... tänk på den goda hotell frukosten. det blir på Scandic Hotell Continental.. lite lyx får det ju gärna vara ibland. Vi hoppas på någålunda väder bara för då är det ju lite roligare att åka och vara ute. men men det finns ju inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

 

Vi kommer i alla fall hem på onsdag och så blir det packning och flytt för på torsdag bär det av till Örebro för flytt av Sophia. Vi stannar en natt där för att sen försöka ha en skön helg med inte så mycket program och börja gå in i vardagen igen.




Hej hopp för nu. Skriver här mellan varven då jag har tid..

Kramizzzz

en natt kvar..jeee...

2009-08-16 @ 22:21:48

nu är det bara en natt kvar och så har jag min två älsklingar hemma igen..underbart.. sen får jag rå om dem i över en vecka före gubben åker på jobb. så skönt att ha oss samlade igen. och dessutom för lite fler dagar.

nu ensam i den STOOOORA sängen..
gonatt på er alla..

fynd..

2009-08-16 @ 16:47:17

idag fyndade jag riktigt ordentligt. har länge velat att ha ett sånt där skåp med vitrinskåp upptill, ett mellanrum med hyllaoch sen vanliga skåp nertill. började igår att söka på blocket. och det gick fort. igår hittade jag ett som vi skulle ha fått köpa men idag hittade jag ett som var finare som hade kommit in igår kväll och det fick vi också. så nu blir det ett skåp som kostade 300 kronor och det är ett sånt jag vill ha.. Roligt!!



nu blir det lite av det magiska fenomenet som bara svenska har.. nämligen FIKA!! haha tror aldrig att jag har använt det så där, men nångång ska var den första. sen blir det bio..

ha en trevlig fortsättning på söndagen min kära..



j***a teknik

2009-08-15 @ 18:02:23


så är det hänt igen. fick en fin LG kotiteatteri (för er svenskar ett surroundsystem med DVD spelar och allt) då vi fyllde 65 med Peter (25+40) i höstas. ganska snabbt efter att vi hade fått den så började den att haka upp sig och kunde inte läsa de skivor man satt in i den. nåja, vi fick en ny.. nu igen..samma JÄVLA fel.. jag blir så arg. och det händer alltid när herrn inte är hemma så jag verkligen skulle vilja ha den.. blääää.. och dessutom fick vi den av min kära familj så den är köpt i Finland, så det blir lite mera jobb för att få den fixad eller bytt.. ska sånt här få hända??????? och MIG av alla...

Var inte så arg när jag märkte att den inte fungerade igår, men nu skulle jag börja städa och då vill jag ha musik.. och eftersom den har så bra ljud så har vi använt den som stereo. för när vi dessutom bara har en bauta stor stereo med många högtalare och så, så känns det lite onödigt.

nåja, får väl hitta på någå annat system..

ha en trevlig lördag kväll.

solen skiner och det är varmt..

2009-08-15 @ 11:44:34


Solen skiner, himlen är blå. Vad de´ skönt att leva då. Högt i topp går allas humör, och det är det som susen gör!!

Nu ut i baden baden och läsa och njuta.. skulle ju städa men det får bli till senare..

Ciao!!

fredag = städdag (men bara idag)

2009-08-14 @ 18:19:54

så var det fredag igen då. jag har varit på min sista arbetsdag, var jag fick så många kramar vilket kändes roligt. alltid roligt att var omtyckt. man kan ju inte var det bland alla människor, men tur så har jag lyckats i alla fall bland dem jag ser ganska ofta.
när jag kom hem blev det lite vila.. skönt.. blev helt förvånad när jag vaknade och såg att klockan redan var nästan halv 6.
nu ska jag starta igång med lite städning. övre våningen skall städas och det ska plockas. skönt när det är färdigt i alla fall.

måste bara berätta om vår blomma som blommar så fint här hemma. blomman hade aldrig blommat före jag flytta hit och sen började blomma varannat år och nu mitt i allt så blommar den varje år. dessutom ska den blomma i november men nu har den slagit ut och blommar så fint. kanske jag kan lite ändå.. lite gröna fingrar kanske jag har.. eller så inte eftersom jag vattnar den när bladena börjar hänga och då får MYYYYYYYYCKE vatten. men den tycks ju må finfint..

så går en dag från vårt liv och kommer aldrig åter

2009-08-13 @ 21:36:39


torsdag kväll och klockan är 21:22. märker att det börjar bli höst. det är redan mörkt ute och gatbelysningen är tänd. dessutom har det varit mycket kallare idag än tidigare. är sommaren faktiskt slut nu?? känns som om den har gått så snabbt i år, men så säger jag väl alla år.

det goda med att det blir lite svalare är att det är skönare att sova. jag får liksom ha täcket på mig igen och verkligen krypa ner i sängen på kvällarna och det är ganska skönt. och det är just precis vad jag ska göra nu, för imoron blir det tidig väckning för det är läkare före jag ska på jobb. och så är det ju sista dagen på jobb.

sov gott allihop och hoppas ni får en bra sömn.. och ett extra gonatt och sov gott till min älskade dotter som sover sött redan i fammos säng långt långt borta från mig.

kram på er!!

näst sista arbetsdagen..vad gör jag sen??

2009-08-13 @ 08:56:55

ska snart åka iväg på jobb för att jobba näst sista dagen. är faktiskt lite stressad över vad jag ska göra efter det. på måndag blir det väl att gå till arbetsförmedlingen och sen hoppas på lite vik här och där. skulle annars vara skönt att vara ledig om jag skulle ha jobbat hela sommaren som det var planerat, men så är ju inte läget just nu. sen är det bara att vänta på att knallen vill komma ut till världen och hkänna på luften.

har varit första natten nu ensam hemma för igår åkte Peter och lilltösen iväg till svärmor för att var där till söndag. så det blir några dagar för mig själv nu. funderade på om jag skulle köra igång en ordentlig städning, men det får bli imoron för idag åker jag till mina vänner som jag inte har sett på hela sommaren ungefär och tillbringar kvällen där.

ha en bra dag allihop.

växande mage

2009-08-12 @ 18:14:42



en liten bild åt blivande faddrar, moster, mommo, mofa och för er andra som är intresserade.


igår var vi på ultraljud som visade att allt var bra i magen. knallen mår bara bra i magen och växer som den ska, det finns tillräckligt med fostervatten och den har placerat sig med huvudet neråt, vilket kan betyda att jag får föda vanliga vägen..skönt om jag slipper snittnas.. Knallen vägde nu 1400 gram så den var lite större än vad den behöver vara men va kan den annars vara när det är en diabetes klimp.

så nu växer magen hela tiden. när Peter kom hem igår tyckte han att den hade vuxit under de senaste dagarna när han hade varit borta. men orsaken ligger väl inte bara i att knallen växer utan allt gott som jag trycker i mig gör väl också sitt. eller som barnmorskan igår sa åt mig "Du har ju nog lite godis här också" och tog tag på sidan av magen och syftade på det lilla lösa jag har där.. jätte roligt, ville klippa till henne en gång ordentligt.
 
nåja, så på kvällen firade vi Sophia med lite mera gott. Det blev marängkaka, kanelgifflar och kex.. mums..lite mera godis som dom kan påpeka om. HA!! jag tycker i alla fall inte att jag är en tjockis.. så det så!!



ha så bra där ute i de sista sommardagarna.

grattis grattis grattis

2009-08-10 @ 20:38:41



grattis grattis till Sophia som har fått boende åt sig i Örebro inför höstens studier.. riktigt roligt!!

en natt till..

2009-08-10 @ 18:19:12


så var det måndag kväll och det är bara en natt kvar tills gubbsen kommer hem.. känns som om han har varit borta länge fast det samtidigt känns som  om det har gått snabbt den här gången. kanske det är så för att han bara hinner vara hemma ett knappt dygn och så tar han stumpan med och åker till svärmor.. blir mycket att vara borta nu, blir aldrig tid att bara vara hemma och ha vardag tillsammans.

annars har det varit en vanlig dag. mycket stående och gång på jobbet idag..av och an.. men fick ett jätte stort tack för det också så det kändes bra. systrarna Nordlund var till leklandet och busade på hela dagen. de var de ända som var där när de kom dit så de fick ha allt för sig själva.. kul..

nu lite slapp och slö på soffan för att få den här kvällen att gå.. så han SNAAAAAART kommer hem..

trevlig kväll önskar jag er alla..

sommarhelg med delar av familj förbi

2009-08-09 @ 20:30:17

så var det söndag igen och helgen var över. man det har varit en skön helg med mycket sol och bad.
igår var mamma, lillstumpan och jag på Fjärran höjder där bad var högt uppe på listan för saker som skulle göras. Mamma var så snäll så hon var så gott som hela tiden i vattnet med sitt barnbarn medan jag fick ligga i solen och stekas. Fast det var faktiskt riktigt skönt att vara i vattnet emellanåt för det var VÄLDIGT varmt..

 

idag blev det en dag på stranden tillsammans med stumpan och Sophia efter att jag hade lämnat av mamma vid bussen för hon skulle åka hem igen. var så roligt att ha henne här men tiden går så fort och så får jag så ledsamt när hon åker. känns dessutom lite konstigt för nästa gång i vi ses så är jag nog i två paket och inte i bara ett mera.
strand besöket blev inte så långvarigt för det började regna men när vi kom hem var det klart solsken så jag lade mig i solstolen medan lillisen lekte på terassen och Sophia försökte hitta lägenhet åt sig i Örebro.. stackarn som inte vill hitta någonting. är nog inte alls avundsjuk på henne gällande det där att hitta någonting som passar en både i smak och i ekonomin. håller tummarna för henne att det snart löser sig.

 

nu har jag tvättat håret på en trött tös som verkligen inte tycker om att få håret tvättat, samt fått henne i säng så hon sover som en gris. imoron blir det jobb igen och systrarna får vara med varandra här hemma. lillisen var ju SÅÅÅÅÅ glad att få träffa Sophia igen som stannar här till onsdag.

Ha det bra där ute och hoppas ni alla får en trevlig vecka.

arga gamyler

2009-08-05 @ 20:02:07


hade en arg gamyl på jobbet idag som blev förbannad för att personen i fråga inte fick gå först in i hissen.. det är ingen skillnad på barn och gamyler lika envisa och lätt irriterade allihop. jag fick i alla fall ett gott skratt.. haha..

nu är mamma här och bara skämmer bort mig och samtidigt är mommo och leker med lillisen. Gubben åkte på jobb och nästa gång han hinner på riktigt vara hemma är i slutet av augusti innan han igen åker på jobb.. nåja, men sånt är det. det är ju i alla fall skönt att han har jobb så det räcker och blir över.

ha det bäst mina nära och kära..

familjen samlad

2009-08-04 @ 21:55:41

så var alla husets boende medlemmar hemma igen. fast bara för 18 timmar. imoron åker snubben på jobb igen och vi stannar här hemma med lillisen. sen kommer mamma också hit för att hjälpa till med lite barnvakt. och tänk vilka vänner jag har, som ställer upp för att hjälpa till med lillisen för att avresor och hitresor går lite i kors.. jätte kramar till er, ni vet vilka ni är, bara för att ni alltid finns där.

familjedagen har vi tillbringat med att fylla frysen och hänga upp ställning på väggen för att sovrums tv:n skulle få en plats.

imoron jobb igen med de söta gamla tanterna och farbröderna. allt rullar på som vanligt, förutaom att lillisen börjar bli trött på allt hit och dit och hon vill inte riktigt förstå att mamma måste jobba, men det är ju klart eftersom när pappa åker på jobb så är han ju alltid länge borta så hon tror väl att jag också ska vara det. får se hur det blir nästa vecka när hon ska åka iväg till fammo med bara pappa och jag blir igen ensam här hemma. hon är liksom inte van vid att vara så mycket borta från mamma. men efter det får hon väl nog av mig när vi ska se på varandra hela hösten.. =)

hade annars en diskussion med henne om babysen idag. hon menade att när hon har lekt klart med babyn så ska den åka till sin mamma. hon ville inte alls förstå att hon och babyn har samma mamma som nog har tid för båda två. hon tyckte i alla fall att babyn sen skulle åka hem till sig.. så söta dom små liven är..

nu lite quality time med min man och sen natta natta..

sov gott allihop..

resan till ekenäs

2009-08-03 @ 16:51:24

en vecka i ekenäs gick fort igen som vanligt. det blir så där när man gör sånt man tycker om. veckan fylldes i alla fall med god mat, sällskap av systrar, massage, lek i parker, besök hos faddrar, bröllopsdags firande, spyor i bilen, besök hos kompis, restaurang ätande, barnvaktande, terass sittande,bättre och sämre nattsömner, middag hos pappa, bulla och paj bakande, strandliggande, födelsedagskalasande, första ombord stigande på s/y Ronja, lyssnande på trubadur musik av min man och mycket mycket sällskap av både familj och vänner.

idag har jag varit på jobb första dagen.och jag kan nog säga att det här blir bra det.. bara priiiiima.. korta dagar, fyllda med uppgifter som att vara sällskap till gamyler och sjunga lite och läsa tidning och gå ut och gå med dem. det blir bara bra.

ikväll blir det solo kväll för mig. gubben och lillisen kommer hem först imoron. sen åker gubben iväg igen på onsdag men min bästaste mamma kommer hit och hjälper till lite som barnvakt.. kul..

nu lite mat i magen och sen blir det väl soffan skulle jag tro..

ha en trevlig kväll allihop.

hemma igen

2009-08-02 @ 22:28:16

och så har jag lämnat bakom mig det land jagär uppväxt i. än en gång med roliga minnen och en super vecka med familj och vänner i olika former.





och så kommer jag fram till det land där mina barn växer upp och där jag åtminstone för tillfället ska bo.med nya upplevelser och händelser i vardagen.



imorgon kommer det mera om veckans händelser från Ekenäs. nu blir det natta natta för imoron börjar arbetslivet..äntligen..