prinsessor..

2009-12-31 @ 14:19:16

..och jo, jag är också prinsessa. va gör man inte för sina barn. så när Ronja ville leka prinsessa med mig så plockade jag fram brudklänningen, hoppa in i den och lekte prinsessa, och så dom fina hattarna förstås, kreppa håret och sminka båda två. lite tight var det nog i klänningen men jag rymdes in i alla fall.. och notera de snygga rosa skorna, bara liiiiiite för stora..

   

...2010...

2009-12-31 @ 12:27:35



Gott Nytt År!!!

kall vinter

2009-12-30 @ 22:01:49

dagen har varit kall. -14 grader, klarblå himmel och fortfarande en massa snö. så det var bara att klä sig riktigt varmt för att sen gå ut i backen med flickorna och Johanna. så det blev peffisåk och kälkåkning. roligt roligt.
efter att vi var iskalla så åkte vi till stan för att jag skulle till bibban och låna några böcker för kommande kurs och nu har jag faktiskt läst en halv bok plus en och en halv tidigare. jag känner mig så duktig.

nu är ju julen förbi och det nya året kommer med stormsteg. julen gick finfint. vi åt god mat, öppnade jätte fina paket. mina paket var fyllda med stövlar, tunikor, spikmatta och spikdyna, pläd, tallrikar, skålar, armband och dessutom var det så roligt att se Ronja öppna sina paket.
förutom allt detta så fyllde vi rummen med musik, skratt och prat. Peters barn var här under julen och på juldagen kom även den äldsta av dem. så under helgen var det fullt hus av Nordlundare.. kul..

 
julförberedelser dagen före jul. vi konstaterade att tomtedräkten var STOOOOOR, så vi bara måste pröva den tillsammans.=)


lite morgonjulklappar


MAAAAAAAAAT!!!!


Kalle Anka Time!!


Och så kom ju tomten förstås.. med ännu mera paket..


..som skulle prövas på lillasyster på juldagen. =)


och så var det en av favoriterna till efterrätt på juldagen.. mums..


det tar verkligen på att fira jul. detta konstaterades på jul annandag.. men oj va gott ändå.

så tack ni alla som var här under julen!!!! och tack alla tomtar som kom ihåg oss i år igen!!!!!

imoron är det nyårs afton och det blir en lugn kväll. vi har beställt exotisk festplanka och så ska vi stöpa nyårs lyckor. =) skönt med lugn och ro och tystnad, för sen kör det igång igen. Peter åker på jobb på lördag och så åker vi iväg till Finland på onsdag. fick tråkiga och ledsamma besked på julaftons morgon så det blir en begravning som jag ska gå på. =´(

nu är det igen dags för att ha Lova vid bröstet.. men om 12 dagar får vi ge gröt åt henne.. jippie!!! 

trevlig onsdags kväll på er alla!!

dan före dopparedan..

2009-12-23 @ 11:52:04

julmusiken spelar, potatislådan i ugnen, Ronja går på högvarv med förväntan på jultomten, Peter ska dammsuga, chokladätande i mängder och väntade på pojkarna som anländer från Sundsvall, väntar på att julgranen skall tas in och kläs. Igen har det blivit jul med julfirande. =)

Nu i duschen och sen ut med flickorna i det härliga vinterlandet. undrar när det senast var en vit jul.. hur roligt och fint som helst. 

Ha en bra dag och stressa inte, för det är det inte värt.

 

fjärde advent..

2009-12-21 @ 11:12:36



..har passerat. ja, det var igår det och nu är det inte många dagar kvar till julafton.

helgen har varit tuff. en skrikande och orolig Lova som varken har sovit på dagen eller natten. och som har tillbringat sin helg i min famn mer eller mindre konstant. sen en duktig Ronja som har försökt så gott det går att vara snäll och lugn fast min tid inte alls har räckt till båda. har alltså varit trött, på dåligt humör och gråtig hela helgen. men senaste natt sov vi alla en lång skön natt..kändes alldeles härligt. dessutom var Sophia den hyggligaste av dom hyggligaste igår och tog med mina små prinsessor och gick ut till butiken så jag fick sova i två timmar. dessutom hade de köpt en julblomma åt mig. det behövdes verkligen igår.

men i lördags var vi ute i pulkabacken. det blev rattkälka och peffisåk. såååå roligt. och Ronja var överlycklig. dessutom var det hur fint väder som helst.kallt men fint.

    

lite sur blev hon när hon inte fick släppa ner sin kälke ner för backen, så hon stack iväg mot skogen,



men det gick om när storasyster Sophia lekte lejon med henne. =)



idag kommer Peter hem och det blir dags att börja förbereda för julen. =) men de blir nog en lättsam och icke stress jul i år. tänker bara ta det lugnt och ha det skönt.

 

i väntan på jul...

2009-12-18 @ 12:13:02

..så städar jag, tvättar kläder, vilket jag för övrigt måste kommentera. hur kommer det sig att hur mycket jag än tvättar så känns det som om högen med smutsbyke bara blir större.. jag kan inte förstå det..nåja, så lyssnar jag på julmusik och Ronja leker med små tomtar.

ute är det blå himmel, -12 grader och alldeles vitt. känns som om jag vill gå ut, men vet inte riktigt om jag ska ta ut Lova i det här kalla vädret. dessutom hade hon feber igår eftersom hon fick 3 månaders vacciner. så kanske det inte är en så jätte bra idé att ta ut henne. vill ju gärna att vi alla är friska kring jul.

ikväll kommer Sophia hit. hon ska stanna här ända tills hennes skola börjar igen i januari. skönt med lite sällskap..

nu gäller det väl bara att fortsätta med högen med tvätt och grejerna som ligger överallt här hemma.. suck.. tänk att få ha en städerska. det får det nog bli den dag jag har en normal inkomst.. för huuuuu för att städa.. me no like!!!

ha en bra fortsättning på dagen.

Lova Eleonore Petersdotter.. och en massa snö

2009-12-16 @ 22:26:11




i lördags var det dop. så nu har minstingen fått vatten på huvudet och blivit döpt. Yngre äldre systern var här och hjälpte till med att ställa igång festen.
Själva tillställningen i kyrkan gick bra. Lovas faddrar, syskon, morföräldrar, gammelmorföräldrar, mostrar och vänner var samlade. riktigt fin tillställning. efter det var det kaffekalas med godsaker

  
  

roligt att ha alla samlade och få träffa allihop före jul. roligt också att både mofa och fafa orkade och hade möjlighet att komma.

redan på helgen kom det snö, men under måndagen började det snöa riktigt ordentligt. så nu har vi full vinter. kanske vi får en vit jul i år.. det lutar ju mot det hållet i alla fall. jeeee.. igår blev det i alla fall plums i snön och senare lek och skoj. roligt.. Ronja var så lycklig.

 

igår åkte också Peter iväg på jobb en sista gång det här året. kommer hem igen på måndag och så blir det jul efter det.

eftersom båda flickorna sover som små grisar så blir det lite Rimakauhua ja rakkautta (Cold Feet) för mig.



Tjolahopp tjolahej på er alla.

Ronja inför festligheter

2009-12-08 @ 22:41:46

"Mamma, jag vill ha rosa klänning, rosa krona och rosa skor på mig på festen på lördag"
"Men snälla vän du har inga rosa skor"
"men då kan vi köpa ett par"
"nej, nu kan vi inte köpa nånting"
"jo, det kan vi"


hur slingrar jag mig ur det här på lördag??????

ny dyr leksak

2009-12-07 @ 22:30:53


idag fick jag min nya leksak. eller egentligen fick jag den för en vecka senmen nu är den laddad på mig. min nya leksak är alltså en insulin pump. det här hoppas jag att betyder att jag ska trivas med den så det är no more needles.. inte i alla fall i dagligt bruk. i.o.f.s. har jag nu en nål i mig hela tiden men jag slipper sticka mig flera gånger till dagen. det är massor nytt att lära sig och igen måste det vara blodsockermätning mest hela tiden men det minskar bara jag har hittat de rätta doser som ska vara inprogrammerade. och dessutom gjorde jag min mamma så glad med den här leksaken. men gissa vad min leksak kostar?!?!?! JO, nästan 50 000 kronor. inte illa..

dessutom belv jag lite glad idag när en annan med diabetes sa att hon har lite svårt att få blodsockret i form efter att hon har ätit en godispåse. JEEEEEE!!! Det betyder att andra också äter godis för att det är gott och rent ut sagt skiter i att man inte egentligen ska äta. eller är det okej att äta. i alla fall så var det inte okej att äta för 23 år sedan. så nu ska jag gå och äta min choklad från kinder kalendern..haha..

en regnig lördag i fellingsbro

2009-12-05 @ 12:42:13

fick sova idag till halv 9. då tyckte en att det skulle vara mat och en annan att vi skulle stiga upp. jag konstaterade i alla fall att det var grått och jävligt där ute.. igen.. efter en stund börja det regna också så nu är det en inne dag som gäller.

vi ska titta på Mary Poppins och så blev jag lovad lite silkeshänder ikväll. kel.. eller kyyylt.

igår gick vi på stan i örebro och jag fick alla julklappar färdiga. nu finns det ett par kvar som hänger på Peter och sen är det klart.

imoron blir det att ta tåget igen hem till Gävle. har varit sååå roligt att få komma och hälsa på Sophia och vara med henne några dagar. slö och slapp har det varit och det tycker VI om.

Ha en bra helg och take care. KRAAAAAAAAM

klockrent

2009-12-02 @ 20:42:41

fick en vits av pappa som var vad han kallade klockren.

När en kvinna står där i baren och softar med
ett glas vin och det kommer fram en sån där kladdig karl som inte vill ge
sig,
ska hon bara se karln i ögonen och lugnt säga:
-Du, jag tycker du ska flytta till Gävle!
-Varför det?, frågar han säkert förvånat.
-För där behöver dom en bock som ingen tänder på!!

hahaha.. fick ett ordentligt skratt.. den är ju faktiskt lite roligt.

dagarna bara går

2009-12-02 @ 20:33:17

ja så har det blivit onsdag kväll och jag borde verkligen packa. jag har inte änn hunnit lägga in bilder från resan till Finland och imoron åker jag och flickorna på resa igen. den här gången blir det Fellingsbro/Örebro för att hälsa på stora syster Sophia (syster för flickorna då). för mig blir det trevligt sällskap under helgen.

vi kom hem på måndagen från Finland och jag har hunnit med att baka och bygga ihop mumin pepparkakshus tillsammans med Ronja (under uppbyggandet var hon då inte med) och jag måste faktiskt säga att jag är nöjd med resultatet för det var första gången som jag byggde ett sånt här hus. okej inte lika symetriskt som det var ifjol på landet efter att "pepparkakshus arkitekten" Jörö hade byggt det men jag är nöjd,
   

jag har baka vanliga pepparkakor,


städa lite, varit på bvc med Lova och få veta att hon går upp för lite i vikt så nu är det gödning på gång här hemma, dessutom har lite jul fått flytta in i huset. men låååångt ifrån vad grannarna har åstadkommit. helt sjuk med lampor och grejer har dom på gården och huset.. hoho. skulle inte villa ha deras elräkning för den här perioden och dessutom har dom för vana att ha sin belysning och hänga kvar så där till påsk..



nåja, nu är det dags att packa igen. ska försöka hinna lägga in lite bilder från Finlands resan snart.

Ha det gott allihop!!