snart på hemväg igen

2009-11-28 @ 22:13:47

så har det gått över en vecka och resan är snart slut för den här gången igen. nu har Peter anlänt till Vasa och vi är hos svärmor. har firat lite lilla jul idag och öppnat paket och sånt.

dagarna hos syrran gick fort, som vanligt. vi var till tropiclandia och simma, alla julklappar blev köpta på stan och så blev det bastubad med HK Knack på bastu ugnen, och musse pigg våfflor och parkbesök i regn och rusk. men vi hade roligt och det känns alltid lika tomt att åka iväg från familjen. men snart är Maria hemma hos oss igen.

nu är i alla fall resan snart slut och imorgon är det dags att packa ihop igen och köra bilen mot Åbo för att ta båten till Stockholm och sen bilen hem till Gävle. hemma igen blir det full fart med klädtvätt, packa inför besöket hos Sophia och planering och lite förberedelser inför dopet. dessutom ska det lite julpyntas och det tycker jag om. mycket ljus och hög elräkning. =) (fast det tycker jag nog inte om..)

tack alla som vi har varit hos den här gången, dvs. pappa, mamma och B., Maria och svärmor. dessutom tack så mycket till Johanna med familj och mommo och mofa för att ni kom till mamma och hälsa på. snart ses vi igen!!

Kram på er alla mina kära.

road trip??????

2009-11-23 @ 22:03:17

usch vad frusne jag är. kanske det beror på att jag är så långt norrut.. jag har nämligen anlänt till Vasa till yngre stora syster.
efter ett par trevliga dagar med pappa och på Arne Alligator konsert med kusinparet så åkte vi till mamma för att tillbringa helgen där. det var god mat, bl.a. lever och ris.. mums.. hemlagad pizza i deras stenugn, mammas köttfärs limpa. oj va gott det har varit. sen var det ju ett MÅSTE att gå i stora Ekenäs city på lördagen, men det var ganska dött. konstigt eftersom det ösregnade.. haha.. bastu var det alla dagar och på lördagen var vi alla flickor i bastun. Ronja lekte, Lova somnade och jag tyckte att det var riktigt skönt.
på söndag blev det fullt hus. syrror x2, Noppa, Linn och mommo och mofa. roligt att träffa alla. kom dessutom på att jag såg mommo och mofa senast förra julen så det var på tiden. allt som förut med dem och jag måste bara säga att jag verkligen lyfter på hatten för mofas jobb med mommo.. helt otroligt humör och ork och ingen bitterhet alls.. OTROLIGT!!

idag packades bilen för att åka till Vasa. men först så startade ju inte bil F*N. men sån tur att mamma karl är duktig på sånt så han fixade nya tändstift i bilen och den brumma på som smort igen. LOVELY!! måste kommentera att jag har två väldigt duktiga döttrar på att åka bil. den yngre sov hela resan och den äldre sov bara en halv timme av en resa på fem timmar och inget gråt och gnäll. jag bara älskar dem. och så har jag en jätte duktig stora syster som håller sig vaken hela vägen och håller mig sällskap. ja i bilen blev det nostlagi med musik som neon2 och dingo.. härligt härligt.

nu är vi i alla fall framme här och stannar till fredag. jipppppiiiieee. me like!

det blir bilder när jag kommer hem igen.

nu, hasta la pasta, viva la baaaaam..

packat och klart

2009-11-18 @ 10:32:43


nu är väskorna packade, flickorna påklädda, duschad. och Ronja har hunnit bära ner alla kramdjur och placerat dem på soffan och städat undan dem efter lite om och men.


 
bilen ska snart packas. sen bär det av. först blir det stockholm där jag ska träffa en kompis från när vi var små. sen blir det m/s Mariella över till Helsingfors där vi stannar hos pappa. på fredag blir det först Arne Alligator i Kyrkslätt sen är destinationen Ekenäs var vi ska vara över helgen tillsammans med mamma och Benko. På söndag blir det familjesamling med syrrorna, kusinerna träffas och min mommo och mofa kommer. sen hoppas jag på en god natts sömn för på måndag åker vi iväg med Maria till Vasa för att vara där hela veckan. och till slut firas veckoslutet och lilla jul hos svärmor. Jag måste säga att jag tycker själv att jag har planerat bra det här. hinner träffa alla i familjen på en och en halv vecka. och kanske några vänner också, men det får vi se..


förutom allt detta så kan jag se lite blått på himlen idag och det blir jag SÅÅÅÅÅÅ glad över. härligt.

men i alla fall. NU KOMMER VI FAMILJEN!!! och FINLAND. nu ses vi riktigt snart. 

ciao på er alla!

p.s. igår fick jag vaccin mot nöff nöff sjukan och aj j****r va sjukt jag har i armen.. autsch.. d.s.

ett och annat

2009-11-16 @ 19:42:47


igår fyllde pappa år. och igen är jag försenad med gratulationerna här. men tur så ringde jag igår och sjöng åt honom så jag är väl förlåten. men i alla fall så vill jag säga GRATTIS PAPPA!!

nu håller jag på att packa flickornas väskor för när vi ska åka iväg på onsdag. ska bli så roligt att få åka och träffa alla. och komma bort lite här hemifrån. alla får var sin väska så är det lättare att hålla koll på alla kläder och sånt. Så tack för tipset syrran!

idag har det varit hörsel kontroll på Lova, besök på neonatalen, jumppa och lite spring på stan. imoron väntar sig spruta på mig.. bläää.. vill egentligen inte ta, men för Lova skull så tar jag i alla fall. hoppas jag inte blir sjuk. men det får man ju ta sen om man blir. dessutom ska Lova vägas imoron. nu ska hon ändå vara över 3 kilo och jag hoppas ordentligt, för den 14 januari börjar baby simmet som jag har anmält oss till och då måste hon väga 4 kilo. så nu är det bara att mata i henne. =)

nu ska jag packa färdigt Ronjas väska och sen ska Ronja i säng. klockan 21 ska jag titta på en ny dokumentär serie på fyran, Mamma till en mördare.

Ha det bra mina nära och kära.

fredagen den 13

2009-11-13 @ 14:56:08

nu har jag kommit så här långt in på dagen och ingenting ovanligt har hänt, fast det är fredagen den 13. känns skönt med fredag och så får jag ju snart börja packa inför resan österut. =) dessutom var vår dagmamma så snäll idag så hon sa att Ronja kan komma till henne på måndag vilket betyder att jag kan börja på att se över vad som ska packas och vad som absolut måste kommas ihåg.

igår blev Ronjas paketkalender färdig. nu är alla paket packade, eller lagda i påsar och upphängda på kalendern. just nu ser man inte så mycket på kalendern men den blir ju färre och färre paket så nångång ser man väl själva kalendern också. =)



ikväll kommer det ju Idol som jag måste se, men sen blir det nog tidig kväll för det var fotografering idag så vi hade tidig väckning. sen ska jag också ta itu med att skriva mina synpunkter till kvinnokliniken eftersom jag inte tyckte att allting inte gick riktigt som det borde då jag var inne där i september. skulle nog säkert inte ha gjort det men jag var till barnmorska idag och hon sa att jag aboslut ska skriva om problemet. så då ska jag göra det också. jag fick också journalen från förlossningen med Ronja och med Lova så det blir lite läsning ikväll. jag tycker faktiskt att det är lite roligt att titta igenom dem. konstaterade när jag bläddrade igenom dem tidigare idag att jag inte tog någon som helst smärtlindring med Ronja och med Lova trodde jag verkligen att jag skulle dö av smärta.. nå inte riktigt dö, men det är ju alltid roligt att överdriva lite..eller ganska mycket. =)

nu fundering över vad det ska bli för mat idag.. hmmmm..

ljus så här i mörkret

2009-11-10 @ 17:08:31


blir varje dag lika förvånad över hur snabbt det blir mörkt ute. jag blir nog aldrig van vid det. tur så bor vi inte mer norrut än vad vi gör.. kanske det nångång blir av att flytta ännu mer söderut.

att det blir mörkare bara tidigare betyder ju också att julen närmar sig. i år har jag faktiskt kommit så långt att det finns en del julkappar klara och har klart för flera vad de ska få. skönt. vi ska fira julen hemma i år tillsammans med barn och ungdomar. 3/4 av Peters stora barn har meddelat att de kommer hit. Den sista fjärdedelen ska jobba så hon kan inte komma men skulle försöka komma nångång under mellandagarna. =)  

men i alla fall så finns det att göra här hemma. om en dryg vecka åker vi iväg till Finland (Helsingfors, Ekenäs och Vasa) och före det borde en hel del av julförberedelser vara färdiga eftersom snabbt efter det kommer dopet och då skall ALLA julklappar vara färdiga så vi kan ge dem vidare till respektive mottagare. men jag tycker att det är roligt att fixa och greja med allt så det gör det lite ljusare så här i mörkret.

idag har vi tagit foton till julkort och funderat över lite mera "klappar" så det tar sig och blir nog färdigt i år också. imoron ska jag och inhandla allt till paketkalendern så den också är färdig. =)

KUL PÅ JUL!!

just made me laugh! hahahaha....

2009-11-10 @ 11:14:56

THIS IS WHAT SAD LOOKS LIKE 
   
                                                     
THIS IS WHAT SORRY LOOKS LIKE 



BAD SPELLING - 



PRIVACY PLEASE - 



LOUD ENOUGH FOR YOU? 



BAD JUDGMENT - 



SHOCKING ACCIDENT - 



POLICE HARD AT WORK - 



McBURNT



I'D RATHER HOLD IT - 



PILE UP - 



THIS IS GOING TO HURT - 



FORGOT SOMETHING 



LET ME EXPLAIN 



THESE WILL MAKE YOU SMILE! 



HOW WAS YOUR CEREAL THIS MORNING? 


HOW TO HANDLE A PROBLEM NEIGHBOR 


The Ass Family 


Boy Genius! 


Good Reason to Wear Pajamas to Bed!!! 


TATTOO OF THE YEAR  

funderingar..

2009-11-09 @ 18:10:13


nu har jag funderat så jag har huvudvärk.. nå nej nej, inte är det orsaken till min huvudvärk. men jävligt ont har jag i alla fall. men som pappa brukar säga så är det bra att det ibland värker så man vet att man har någonting där.. roligt är det i alla fall inte.. bläää..

sen mamma var här så har jag funderat på om jag ska ta en insulinpump istället för sprutorna.. är lite tudelad. å ena sidan så skulle det vara ganska skönt att bara ha den där och insulinet får jag i mig, för sen Lova kom så har det varit slarv och inte riktigt någon koll på nånting angående min diabetes. dessutom, som mamma också sa, så skulle mina hysteriskt låga värden försvinna, i alla fall lite kanske. men sen å andra sidan så vill jag inte gå omkring med en sån där grej hela tiden. det känns som om den kan vara i vägen och kännas jobbig.
oj om jag skulle veta vad jag ska göra. kanske jag borde forska lite mera om ämnet och se hur det verkligen går till när man har en pump.. jag undrar faktiskt att är den inte i vägen? kan man simma med den? eller måste den kopplas bort då? vill jag ha en slang i mig hela tiden?
oh god I don´t know!!!!!

det är väl bara att fundera vidare.

vardagen närmar sig..

2009-11-08 @ 20:04:05

imoron är det vardag igen. känns som om det har varit en lång helg, men det beror säkert på sjukdom, inomhusvistelse och inte så mycket happening. men det har ändå varit skönt.

resultatet av sjukdom blev i alla fall detta..



en enda knut i bakhuvudet som skulle redas upp.. suck.. men nu är det också gjort.

farsdagen har också fyllts med  besök. vi köpte lite grejer till paketkalendern vilket var skönt så jag äntligen kommer igång med den. ja, den måste ju vara klar senast om en vecka, så det är väl bara bra.

hemma igen blev det risgrynsgröt till mat.. riktigt gott.
  

nu börjar det bli dags för kvällis och sen blir det en tidig kväll ikväll för det har det inte blivit på flera dagar..

työniloa/arbetsglädje till alla inför kommande vecka.
 

farsdag

2009-11-08 @ 12:20:46


Idag har vi kommit till den dagen igen som är farsdag. Så,
GRATTIS PÅ FARSDAGEN PAPPA! och mofa och fafa.
Hoppas ni får en riktigt fin dag. Kram på er!!

igång..

2009-11-07 @ 14:09:13

idag vid frukost bordet fick jag världens idé.. varför alltid bestämma sig att på måndag börjar jag?? nej, så idag bestämde jag mig för att efter frukosten klä mig i mina länk kläder och faktiskt dra ut mig på länk. och det gjorde jag. det blev en halvtimmes länk där jag verkligen sprang.. =) vet ju inte om det är omvärlden eller min kropp som fick en större chock.. men i alla fall så fick min kropp en stor chock. dessutom så gjorde jag en massa magövningar efteråt. nu hoppas jag bara attjag skulle orka lite flera dagar än bara idag. men får se hur det går.. hmm..

ikväll blir det spelkväll med Johanna och Morgan. det ska bli riktigt riktigt roligt. så nu borde vi iväg till butiken..

have a nice day!!

 

idolmedlemmar

2009-11-06 @ 23:50:56


nu ska jag komma med mina professionella tankar och åsikter om idol. Erik är ju bara bäst, åtminstone idag å körde han ett eget race. Calle tyckte jag också att var riktigt bra idag. Mariette har jag alltid tyckt om och hon är fortfarande en av dem som ligger i topp, så det var konstigt att hon hängde löst idag. Tove har jag inte så mycket att säga om, hon är ung, lite onödig och inte så där värst duktig, men inte heller bara dålig. Reza är också riktigt bra och Laila kan gå och gömma sig när hon kommer med kommentarer som "Jag vill att du slutar röka". Kan någon berätta för mig vad det har med Rezas framträdande att göra??? Den där Laila har så mycket konstigt att komma med. Men förra veckans kommentarer om Rezas "lappar" kan jag inte sluta skratta åt. det var ju så roligt. Eddie sjöng faaaaaaalskt. MEN Rabih skulle verkligen hem.. för länge sen.. Hur pipig röst är tillåten som pojke eller han är väl mera en man egentligen och då blir det ännu värre.. men han fick ett plus av mig idag och det var hans kommentar i eftersnacket. han konstaterade att han hade hängt löst för att folket ville höra hans låt en gång till. så han vände det tråkiga(för hans del) till lite roligt. HA!!

Nåja färdigt pratat om det.

biverkningar

2009-11-06 @ 13:18:16

vilket väder. det är regn och rusk och grått. tur så kan man vara inne hela dagen och bara ha det skönt. dessutom har vi riktig orsak att vara inne idag för Ronja ligger i feber.. biverkningar från vaccinet.. suck. funderade först om hon hade ordentlig förkylning men det enda hon har är feber så vi konstaterade att det nog är en biverkning. jag tror faktiskt att jag aldrig har sett henne så här dålig som hon är nu. och hon är ju trots allt 3 och ett halvt.

 

ja, så så här såg vår säng ut i morse. mitt i allt var vi fyra i sängen och inte två. men tur är så har vi en stooor säng.

ikväll blir det idol och lite ostar och kex. jag tror t.o.m. att jag ska köpa första glöggen för i år. känns som om det skulle smaka bra.

nej, nu ska jag gå och sätta mig i soffhörnet med min lilla sjukling och titta på Alfons och Mamma Mu som jag lånade från bibban idag. Det blir mycket barnfilm dessa sjuka dagar.

Ha en bra och skön fredag. 

nöff nöff nöff..

2009-11-05 @ 15:52:40


nu har vi varit och tagit vaccin. eller egentligen var det bara Ronja som fick sprutan idag. själv får jag den vecka 47 och Peter först vecka 50, men vi har nu i alla fall bestämt oss att alla tar den här i familjen. skönt när man har bestämt sig för det och inte behöver fundera på det någå mera.

hoppas på att det inte blir några biverkningar för jag skulle inte orka med sjuka barn eller att själv bli sjuk.. fast Ronja ligger nu redan på soffan och är hängig och snorig och tittar på Pettson. så får se hur det blir. men tummarna upp i alla fall.

idag kom det snö/slask också. bläääää... jo, det får gärna komma snö om det sen skulle hållas kvar och inte bli blött och slask. men vädret resulterade i alla fall till att Lova fick en vintermössa och Ronja fick vinterstövlar. och jag plockade fram vinterrocken och Ronja sin halare.

 

att bryta på finska

2009-11-04 @ 14:31:07


gå in här.. och speciellt alla svenskar som påstår att jag bryter på finska, nu får ni se vad bryta på finska egentligen är.. och för er alla andra.. ett riktigt gott skratt så här i höstmörkret.. haha..


http://1.bp.blogspot.com/_Qy8q7fWipK8/Su7u-sN6bbI/AAAAAAAAJ0E/WQ_9ZY2df-g/s1600-h/Terttus%20Tipps.png


och efter att ni har läst det så kan väl ni svenskar berätta för mig om jag fortfarande bryter på finska???? =)

hitta på något

2009-11-04 @ 10:56:20

vad ska man hitta på att göra en dag som denna?? Peter har kommit hem, Ronja är hemma idag p.g.a. planeringsdag bland dagmammorna, ja och Lova är förstås hemma. Det är svinigt kallt och blåsigt där ute och det känns som om alla här hemma är halvt hängiga..

dessutom funderar vi på om det ska bli någon vaccin eller inte, halaren som Ronja hade första vintern är baota stor åt Lova så vi vet inte hudan vi ska köpa och om hon ändå kanske kan ha den eftersom hon bara ligger i vagnen, försäkringskassan bara älskar att göra en på dåligt humör och få en att fundera på pengar. Så det finns en del att fundera på. förutom allt det här så närmar sig jul och man borde börja fundera över julklappar och så ska Ronja få sin paketkalender i år igen så till den behövs 24 paket.. hmmm, vad ska man hitta på i år för roligt men inte onödigt?? kom gärna med förslag om ni har..

om jag i alla fall skulle ta mig till duschen och se om jag hittar på nånting efter det.. borde ju hitta på någå för farsdag också som tydligen var en vecka tidigare än vad jag hade tänkt mig..hm.. så på söndag borde det finnas nånting från barnen till pappa + lite kort som borde skickas till Finland.. IDAG!!!!

hyponervokostiska diafragma kontravibrationer = singultus

2009-11-03 @ 10:34:17


                   
   

= Hicka

betecknar oönskade, upprepade medfödda reflexsammandragningar i mellangärdet. Den plötsliga luftströmmen ner i lungorna får stämbanden att slå ihop varvid det hickande ljudet uppstår.

Man vet inte säkert varför hicka uppstår, men vissa aktiviteter såsom att under en längre tid utsatts för kyla, äta hastigt, skratta, dricka kall dryck tillsammans med varm mat, äta mycket varm eller starkt kryddad mat eller att hosta kan orsaka hicka.

Efter att ha läst detta så kan någon vara så snäll och förklara åt mig hur jag kan vakna mitt i natten av att ha hicka????? och sen dessutom måste vara vaken för att den inte slutar av någonting som helst... och jo, jag testade alla medel som annars brukar fungera.. men NEJ!! detta hände inte senaste natt så det där med långvarig kyla är inte orsaken (bara med tanke på  senaste inlägg om att jag frös igår).

brrrrrr..

2009-11-02 @ 20:16:03


usch vad frusen jag är. har paltat på mig tjock ylle tröja och yllesockor men ändå fryser jag.. usch och fy.. kanske det beror på att vi idag har varit ganska mycket ute i den kalla vinden.

först var vi i parken med "grannarna" som har en flicka i Ronjas ålder och en i Lovas. Ja, på Lova och den yngre av deras flickor så skiljer det bara 6 dagar. Sen blev det lunch hemma hos dem och stora flickorna lekte för fullt. Dagen gick fort och mitt i allt konstaterade vi att vi nog måste gå hem för att sen hinna på jumppa. Och lika kallt var det alla gånger vi gick ut.

Efter Saarioinens leverlåda (utan russin) med pluppsylt till middag(mums mums mums) blev det kryp upp i soffan och under filten för oss alla tre och bolibompa från tv.


Nu sover Ronja så jag ska ta vara på tiden och koka lite te åt mig.. hoppas det skulle ta upp värmen lite.

Imoron kommer gubben hem.. Jeeeeee!!! Snabbt har det gått den här tiden han har varit borta och nu är den slut. Och på tal om gubben så blev det funderat igår på att vi skulle åka till Tärnaby i mars. Vi har så velat göra det och så ringde syrran och sa att det finns en stuga ledig då och sa att det finns möjlighet att åka då, så nu tänkte vi att vi skulle göra det. =) Får se vilka andra som kommer..

Jag önskar er all läsare en riktigt skön kväll och god natts sömn.


 

 

1:a november

2009-11-01 @ 15:27:24

så var ännu en månad förbi och november har börjat. oktober gick så fort så jag hann inte ens med. den var ju full av besök och kalas. nu blir det en lugn månad för att ladda batterier inför december med dop, födelsedag, jul och nyår.. men det är tid dit ännu.

idag, mycket mycket tidigt åkte mamma hem igen. det var några lugna och sköna dagar som vi hade. mamma passade upp mig med att laga mat, tvätta kläder, städa och vara med flickorna. Ronja var hur glad som helst över att mommo var här och blev så ledsen igår då honskulle lägga sig och måste säga hejdå.
vi gick på stan, åt gott både hemma och på kaféer, pratade strunt och tittade på tv och en massa skratt.. halloween firade vi nog inte på något speciellt sätt men lite ljus och en halloween pumpa som Ronja hade gjort hade vi..jätte roligt att ha mamma här, som alltid.
 
 

nu är det i alla fall tyst här igen och lugnt blir det också den närmaste tiden. så nu är det vi flickor som är hemma och styr hushållet.



Ha en bra början på nästa vecka och jobba flitigt med det ni behöver jobba. själv ska jag försöka bli hälsosam.