Happy halloween!!

2009-10-31 @ 19:35:58

Ville bara önska alla en spökig halloween och roligt partajande för alla!!

neråt hela tiden..

2009-10-28 @ 08:27:24

JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jag ställde mig på vågen idag och jag har bara tre kilo kvar till startvikten med Lova.. har inte vågat ställa mig på vågen tidigare men idag tänkte jag att va f*n.. och vad glad jag blev.så på måndag börjar jag att kämpa för att gå lite till ner i vikt och försöker få det lösa till lite muskler. =)

CIAO!!

så var det kvällan igen..

2009-10-27 @ 20:12:39

ett stycke barn i säng, ett stycke barn vid bröstet och ett stycke man som packar.. det är vårt familjeliv en tisdags kväll som den här.. och ungefär de flesta kvällarna. bara Lova är matad så blir det lite plockning här hemma så man ser golvet ordentligt. fast Ronja och jag städade faktiskt igår kväll medan de andra var ute. så det är bara lite finslipning mera.

sen blir det nog lite wii tror jag bestämt före nukku matti (=john blund) kommer med sanden.. fast han har varit på besök redan två gånger idag.. skööööönt.. han är nog en kär vän till mig. =)


efter 7 veckor

2009-10-27 @ 10:48:24

så är det dags imoron att bli ensam med flickorna. det har gått sju veckor coh det är dags för Peter att åka på jobb. får se hur det ska gå.. från bådas sida. men jag blir ju inte riktigt ensam.. inte imoron i alla fall. nej, för då kommer mamma hit. =) det blir det sista besöket för nu. men oj va många besök vi har haft.. ja, det blir 12 personer som har varit här under olika tider under den här månaden. och alla sådana som har sovit här. det är en del och förutom alla dom här så har vi haft lite dags gäster. men roligt är det ju trots allt.

idag åkte Sophia iväg efter att ha varit här sen i fredags. kul var det också. nästa gång vi träffar henne blir i december då jag åker till Örebro med flickorna. det blir en riktigt tjejhelg då. =)

nej nu ska jag boxas lite och sen hoppa i duschen.

CIAO!!

jahass..

2009-10-25 @ 20:09:40

så har dagen kommit då jag inte mera får åka på ungdoms biljett i detta avlånga land. Ja, just det jag har nått åldern 26! dagen firades i familjens och vänners sällskap. dessutom var syster Maria på besök så hon hjälpte till med att baka och fixa färdigt för kalas.

Ja, min storasyster Maria anlände på torsdagen



och hon stannade till idag. vi har hunnit med mycket och det har varit så roligt att ha henne här igen. under dagarna har vi varit på promenad, gått på stan, ätit gott och druckit gott, spelat wii bowling, spelat mario party, kalasat med mycket gott, tagit en tur i skogen med små flickorna och varit i parken. dessutom har det varit mycket lek med Ronja som var överlycklig när gumor var här.

förutom allt detta så dök Sophia upp här på fredag. Hon har höstlov så hon kom på besök och förstås för att fira min födelsedag..=)

Jag fick så fina presenter när jag fyllde år. Av min man får jag välja om jag vill ha en iPod eller ett par stövlar som jag har sett, mina underbara flickor hade en dvd film med Robert Gustavsson, systrarna gav mig en värme flaska och fashion schampoo och balsam, Linn hade tryckt på en väska sina händer och fötter, pappa hade ett presentkort på 60 minuter massage, Johanna och Morgan gav en höstkrans som hänger nu på dörren, Anneli och Andreas hade en "ljusstake" och Sophia ska bjuda ut mig på bio någon gång när det passar och svärmor köpte en tröja/tunika åt mig då hon var här. =) så roligt när alla kom ihåg mig..=) jeeee!!!

Har varit en härlig helg och nu blir nästa att förbereda mig för att gubben åker på jobb på onsdag.. första gången sen vi fick Lova..uuuuhh.. Jag är nog lite nervös, men som tur är så kommer ju mamma hit då och är här några dagar.

Här kommer lite bilder från de senaste dagarna.


  
   
   

SJ...GRRRRRRRR...

2009-10-22 @ 09:30:30

Så sitter jag och väntar på att Maria ska komma fram till Gävle. Tåget var redan försenat vid Arlanda och så blev det lite till försenat.. och lite till.. och lite till.. grrrrrr.. det verkar som alla statliga järnvägar är lite likadana.. alltså försenade.

men annars är allting bra. har sovit en lång natt och gått till färdigt dukat frukost bord.. inte illa. det är så där när man har en man som vill göra sin fru glad genom att laga frukosten färdig. =) tack så jätte mycket för det.

CIAO!

kväll igen

2009-10-21 @ 21:05:02


så var det kväll igen och båda flickorna sover.. skönt.. det blir en sån skön känsla när det mitt i allt blir helt tyst och man kan krypa upp i soff hörnet och dra filten högt upp över en. men samtidigt så tycker jag att dagarna går så jätte fort så det nästan alltid är kväll. jag tycker att jag just hinner stiga upp och få på mig kläder och så är det kväll igen och kläderna skall av.. hm.. nånting hinner jag väl med där emellan. det hoppas jag i alla fall. =)

nu blir det som sagt soffhörnet och Grey´s!!

och imoron besök av Maria. JIPPIIIII!!!

om jag skulle vara ett barn just nu..=)

2009-10-21 @ 10:37:20

VAD FÖR SORTS BARN ÄR DU

jag har:

[x] pappa

[x] mamma

[ ] styvmamma

[ ] styvpappa

[ ] styvsyskon

[ ] bror

[x] syster

[ ] brorson/brorsdotter

[x] systerdotter/systerson

[ ] Har husdjur

[x] mer än 4 kusiner

Antal: 5

 

[x] telefon

[x] DUSCH !/ badrum

[x] eget rum(egenlägenhet)

[ ] swimmingpool

[x] badkar

[x] gästrum

[x] bärbar/laptop

[ ] egen tv

Antal: 6

 

[x] en halvbred säng(jätte bred säng)

[x] mer än 4 par skor

[x] klocka

[ ] xbox 360

[ ] ps2

[x] Radio

[x] hemmabio

[x] ljudförsärkare

[ ] guitar hero

[ ] dj

[ ] gameboy

[ ] gamecube

[ ] pokerset

[ ] basketkorg

[ ] pingisbord

Antal: 6

 

[ ] stereo på rummet

[ ] cd spelare

[x] sommarjobbat

[ ] shoppar en gång i veckan

[x] har dyr parfym

[x] MSN

[x] kamera

[x] mobil

Antal: 5

 

[ ] scooter/moped/fyrjuling/cross

[ ] keyboard

[ ] gitarr

[x] annat instrument

[x] rest utomlands

[x] rest till Europa

[x] har 1000 kr

[X] träffat en kändis

[ ] dyra smycken

[x] platt/locktång

[ ] varit på hawaii

[ ] turkiet

[ ] AFRIKA

[X] GREKLAND

Antal: 7

 

[x] hemmagjord mat varje dag

[ ] suttit i en limosin

[ ] helikopter

[x] egen laptop

[ ] egen dator

Antal: 2

 

[ ] minst två bilar i familjen

[ ] husbil/vagn

[ ] jag har bil fast inte än får köra

Antal: 0

 

1-15 Ghetto barn

16-25 vanligt barn

26-35 bortskämt barn

36+ klassens snobbarn

ny dag..

2009-10-21 @ 10:08:10



så var det en ny dag med nya utmaningar. igen är det mulet och tråkigt väder.. usch.. men det finns inte mycket man kan göra åt det. idag blir det bvc och vägning av Lova, efter det ska jag baka färdigt det som jag började med igår. ja, igår blev det bullar och lite semlor/bröd och idag blir det mera semlor/bröd. måste fylla frysen igen när huset börjar invaderas av syster och senare mamma. dessutom blir det kalas på lördag för lilla jag fyller år. Nu blir jag liksom synligt närmare 30 än 20.

Nu är det väl dags för en liten dusch.

Ha en bra dag.

p.s. om ni försökte gå in på länken under gårdagens inlägg ("lärdom från nyhetsmorgon") så försök på nytt nu för nu skall det fungera..d.s.

 

lärdom från nyhetsmorgon

2009-10-20 @ 21:37:07

tittade på tv4 nyhetsmorgon idag. ja, alltså vanligen är jag ju inte vaken då men nu satt jag och matade Lova och då tittade jag på det. Men i alla fall så var Milow där på besök, alltså han som sjunger den där "Ayo Technology" som spelas konstant på radion och i och för sig så är låten riktigt bra. Men låten är inte hans utan en cover och inte vems som helst låt utan 50cent. Och tydligen har 50 cent gjort den tillsammans med Justin Timberlake. Alltid lär man sig någonting nytt, men tyckte det var roligt att jag fick veta det från nyhetsmorgon. Skulle vara roligt att få höra versionen med 50 cent också. Hörde bara en liten snutt från nätet men där lät det som om jag tycker mera om Milows version, men som sagt så behöver ja nog höra lite mera för att kunna ha en ordentlig åsikt.



Hittade någonting riktigt roligt på FB idag.
 
Gå och titta på det här. det är så hysteriskt roligt. Men man funderar ju vad han har dragit i sig och i vilken grad promillen ligger.

Nu blir det i alla fall natta natta för mig för det var dåligt med nattsömn senaste natt.
Go´natt mina nära och kära.

ännu ett besök är förbi

2009-10-19 @ 21:49:05

så var ännu ett besök förbi och hösten har hälsat på på allvar.


då jag skrev sist hade svärmor just åkt hem. dessutom hade Sophia varit här ett par dagar, riktigt roligt när dom vill komma och hälsa på och träffa småsystrar och deras pappa förstås. dagarna fylldes mest av vanliga sysslor. ingenting speciellt. sophia var sugen på att gå och titta på fame och frågade om jag skulle gå med henne på den men det är lite svärt när man inte riktigt vet när Lova skall ha mat och så. Men vi tar det en annan gång Sophia.. promise..


 

när svärmor hade åkt på torsdag så var det bara att ladda upp igen för att ta emot störstaste syster och hennes lilla tös på fredag. För Ronja gällde det också att ladda batterier. Hon har lite svårt när alla bara kommer och åker igen så hon frågade mig på onsdag med gråten i halsen att varför alla bara åker iväg. så efter lite diskussion med min pyssliga syster så gjorde jag en kalendet åt Ronja med bilder där hon kan se vem som kommer när och när de åker. Jag hoppas det skulle hjälpa lite i alla fall. Dessutom blev det lite syskon kärlek under väntans tider.

  

Största syster med tös  stannade till idag. Ja, vad ska jag säga.. full rulle med en tre åring, en ettåring, som för övrigt ALDRIG sitter stilla, och en liten en som äter och sover. Men vi hade det jätte bra och skönt. Det blev lite shopping på stan, godis ätande, mera gott ätande, och ännu mera gott ätande, idol, wii-bowling, körslaget, inomhuslek och parkbesök i kylan. Ett veckoslut i lugnets tecken. Det var i alla fall jätte roligt att få ha dem här för det är allt för sällan som jag träffar systerdottern.. men syrran svarade på det att ingen annan heller träffar dem så ofta.


   

Ronja skulle gå på sitt första barnkalas igår, men när vi kom dit så fick jag veta att det hade blivit inställt p.g.a. sjukt barn, vilket jag nog hade fått som meddelande till telefon, men som jag hade missat, typiskt lilla jag!!!!! men det var inte själva födelsedagsbarnet som var sjuk så Ronja fick ändå stanna där och leka och äta kaka för hon hade ju klätt upp sig och köpt present och sånt färdigt.
men efter denna incident så funderade jag över att var gör jag med en telefon egentligen??? Jag hör den inte när den ringer, jag läser (tydligen) inte mina meddelande och dessutom skriver jag inte heller meddelanden så värst mycket, det kan ni fråga Peter om, ifall ni inte tror på mig. =)



nå, men nu är det dags igen att ladda batterierna för på torsdag kommer andra syrran.. och då blir det igen full fart framåt.. men oj oj oj vad roligt!!

tiden bara rusar förbi och jag hinner inte alls med. skulle behöva en liten time out. skulle behöva ha vård av förhållande också, det liksom bara åker åt sidan. det finns ju vård av barn dagar, kanske man skulle införa vård av förhållande dagar också. månne försäkringskassan skulle betala bidrag..?? hmmmm..

nu ska jag sluta svamla och övertala min man att vi ska gå och lägga oss..

CIAO!!

kaka..IGEN!!!

2009-10-15 @ 15:42:11


oj nej, det blev kaka idag igen. Idag bakade vi en tigerkaka tillsammans med Ronja. Hon var så duktig men ville smaka på smeten hela tiden. fast vem vill nu inte det. Men nu måste det i alla fall ta ett slut på allt gott ätande annars rullar jag så småningom och det vill jag absolut inte.

nytt men på hälft

2009-10-13 @ 17:01:51

har ändrat utseendet här men den ska ännu finslipas och fixas..

jag har varit så duktig

2009-10-13 @ 16:43:49

igår var jag jätte duktig. fick en massa mer och mindre officiella saker fixade som bara måste bli gjorda.

det första jag gjorde var att jag förnyade min lånetid av pumpen.


sen fyllde jag i alla blanketter och skrev ett brev till försäkringskassan


efter det anmälde jag mig till kurserna som jag skall gå i vår på HIG. I vår blir det att läsa
Ledarskap för lärande
Värdegrund för hållbar utveckling
Vetenskapliga förhållningssätt

   

Det låter väl sådär men om jag ska bli färdig så måste ju allt läsas.

Förutom det här så var jag på promenad, var tii bvc och vägde minstingen, gick på jumppa med lilltösen och umgicks med man, barn, mans dotter och svärmor.
Men oj vad duktig jag kände mig när jag kröp upp i soffhörnet. wow.. så tittade vi på Svenska hollywoodfruar, sista avsnittet, och visst fick man alltid ett gott skratt nog..haha. vilka blondiner..

nu blid snart mat..mums..

söndag har varit en grå dag

2009-10-11 @ 21:30:26

idag har det varit en riktigt grå dag..ute.. det har regnat och regnat och regnat. men ändå packade jag ihop flickorna och åkte till bolognern där vi träffade Johanna, min vän. Meningen var att vi skulle ta en ordentlig promenad men den blev inte så lång utan vi placerade oss i parken isället och Ronja fick leka medan vi pratade strunt om allt möjligt och alla möjliga.

på vägen hem träffade jag en Sophias kompis vilket resulterade i att hon fick se Lova före Sophia med bara en knapp halvtimmes marginal. Det var inte populärt hos Sophia, jag hade nämligen fått order om att om jag träffade en annan av Sophias kompisar på stan så måste jag springa iväg för att hon inte skulle få se minstingen före Sophia. Nåja, men nu är hon i alla fall här och får vara med Lova och se henne hon med. Roligt. =)

Sen kom också barnens farmor hit idag. Hon ska stanna här till torsdag. Hon meddelade mig att jag skulle få välja någonting på stan som jag skulle få till födelsedags present.. =) och jag kommer inte undan det att jag tycker att presenter är SÅÅÅÅÅÅ roligt.

Kvällen fyllde jag med att baka kaka, som tydligen var populär eftersom det här är det enda som finns kvar..



Dessutom har jag pratat med syster Maria, med webcam så vi kunde se varandra. Eftersom vi inte har kamera på datorn så använde vi oss av vår videokamera och det gick hur bra som helst. Det var extra populärt bland Ronja som bara skrattade när hon såg gumor i datorn, och som hon pajasade med.



Det var det för idag. Dagen har blivit väl fylld och nu är jag så trött så trött så jag snart somnar. får se om någon annan också är det.

CIAO!!

morn morn

2009-10-10 @ 11:05:37

ska snart åka iväg till stan efter en lång natts sömn, bacon och ägg frucke, en varm dusch samt beställning av nya vinterdäck till bilen. på stan ska jag nog pröva ett par stövlar jag har hittat och en tröjtunika. dessutom måste lördagsgodiset inhandlas.. ska försöka låta bli att köpa åt mig men lilltösen måste ju få.

resten av dagen ska jag nog bara njuta av min familj och att det bara är vi för imoron kör det igång på riktigt med alla besök och så tar det slut först när vi redan har nått november. men det är så roligt med besök nog.

ha en riktigt skön lördag mina nära och kära.. 

"jag tycker inte om pojkar"

2009-10-09 @ 19:42:33

Vi fick oss ett gott skratt med Peter idag..

Vid middagsbordet.

Ronja: Jag tycker inte om pojkar.
Jag: Nähää??
Peter: Va bra..
Ronja: Men, jag tycker bara om äldre pojkar.
Jag: Jaha, så du tycker om pappa?
Ronja: Jo, å mofa och fafa och Benko.
Jag: Men gufar då?
Ronja: Jo, och Noppa.
Peter och jag: Va bra då.
Ronja: men, men mommo då?

Diskussionen fortsatte med att Ronja gick igenom hela släkten och berättade att hon tycker om dom. Ingen skillnad om det var flickor eller pojkar. Hon är så söt hon när hon går i gång.. och annars nog också förstås.

idolkväll

2009-10-09 @ 14:22:58


ikväll blir det första idolkvällen på den här hösten..=) det är så passlig fredags underhållning. räcker bra till så här efter en vecka. gubben har åkt till butiken för att köpa lite gott till kvällen. det blir grönsaker och dipp den här gången, och lite chips förstås.

idag bestämde vi nu oss för att åka till Vasa under hösten. Det blir dagar hos syster Maria.. ska bli intressant och se hur vi ska husera i en etta med två vuxna och två barn.. men det löser sig nog. sen blir det några dagar hos barnens farmor. före detta besök i vasa blir det besök i södra Finland för flickorna och mig. Var, hur och när är ännu oklart. Vill hinna träffa syster Johanna, mamma och pappa och så där jätte många dagar blir det ju inte. men det brukar ordna sig. sen är syster Maria så snäll så hon kommer ner den helgen till Helsingfors så hon sen kan åka med upp till Vasa för jag vill inte köra ensam den sträckan med två småttingar i bilen.

nu ska jag hämta hem Ronja och sen är det FREDAG!!!

trevlig helg.

vistelsen är över

2009-10-08 @ 16:19:40

så var pappas och fafas vistelse över här hos oss. det har varit några riktigt bra dagar. både pappa och fafa blev överraskade över hur liten Lova var och pappa konstaterade att man glömmer så fort hur små de kan vara, även fast Ronja var ännu mindre när hon var baby.


För pappas del blev det mycket lek och bus med Ronja och en stor famn hade han där det fanns plats före både Ronja och Lova. Dessutom fick båda flickorna fina presenter av mofa. Fafa trivdes också här och tyckte att det var roligt att se båda flickorna och nog också mig och Peter. Han hade också presenter åt töserna. Jag fick också paket. Av fafa fick jag två hlssmycken, ett med Ronjas stjärntecken på och ett med Lovas stjärntecken. Dessutom gick vi sen och graverade in namnen på baksidan av smyckena. Av pappa fick jag en bok "Mammafällan" som verkar riktigt bra att läsa. Lite jobbigt om man känner igen sig själv där, i alla fall om det blir många gånger.



Under deras vistelse här tittade vi på hockey (Brynäs hade match), åt god mat, gick på stan, och bara umgicks. Roligt att se att dom också mådde bra.



Tack så mycket för att du lämnade all choklad här pappa. Kommer inte att kunna motstå frestelsen. det betyder alltså att den här lådan snart kommer att vara slut.. och jag som skulle börja leva hälsosamt. Men det ska jag nog försöka ändå. För nu ska det f*n i mig börja hända någontng här.



så det här blir nog outfitten för den närmaste tiden framåt. jag SKA ut och gå varje dag, men på lördag och söndag får jag ha ledigt. det är ju inte så stor sak att klä på sig och fara ut och gå en stund varje dag.

Helgen kommer att gå i lugnets tecken med försök av lite egen för stora älsklingen och mig. blir lite knappt om det när man försöker hitta ett system som fungerar här hemma, men nu ska försöka. kanske någon film eller bara lite myspys i soffan. dessutom hoppas jag att detta underbara väder fortsätter.

Ha en bra fortsättning på dagen.

bättre sent än aldrig..

2009-10-08 @ 14:41:19





Har den äran idag, har den äran idag, har den äran min MAMMA, har den äran idag..

 Grattis grattis på födelsedagen mamma. Jag vet att jag är en dag sen, men igår blev det aldrig av att logga in här och det är ju trots allt bättre sent än aldrig. Stor kram till mamma för både igår och idag..

 

 

 

systrar..

2009-10-05 @ 22:36:27

här är systrarna i ungefär samma ålder breve kramdjuren. Ronja har lånat mammas nalle medan Lova har sin egen. Små pluttar är dom båda två. och dessutom har båda två hamnat i mammas och pappas säng.



Det är då Ronja till vänster och Lova till höger (för er som inte vet vilken som är mammas nalle =)).

kommentarer, kommentarer

2009-10-05 @ 10:31:43

så var det måndag och minstingen har just blivit vägd och utskriven från sjukhuset. skönt, men samtidigt så skulle jag hellre gå där och väga henne än till bvc. är inte riktigt förtjust i personalen på bvc. dom har liksom alltid någon kommentar om det ena eller det andra. antingen går barnet upp i vikt för lite eller för mycket. det är bara normen som gäller för dem och den förbannade kurvan som man ska ligga på.. grrrrrr..
ja, det finns så många som orkar kommentera det ena eller det andra. dom försöker eller inte försöker med vad som helst för att vara och tycka motsatsen till ens egen åsikt. t.om. till sånt som bara är skoj och menat som roligt som man har som någonting eget. men kanske det just ligger något i det att det svider när andra har egna grejer som de skojar om och man inte har en plats i det. man vet aldrig..stackars människor i alla fall som har ork och lust till dessa kommentarer.

ska försöka få någonting smart gjort idag. tänkte faktiskt byta om till lite sportigt och ta mej en promenad in till stan för att köpa lite kort som ska användas till inbjudningskort för dopet, minstingens namn skall meddelas till skatteverket och så måste lillisen få en termos att ha till mulle så hon kan få någonting varmt att dricka nu när det har blivit höst och kallt.

och imoron kommer pappa och fafa hit.. jätte roligt. fafa har aldrig varit här hos oss och nu kommer han två gånger den här hösten. blir riktigt roligt för jag har ju ändå alltid varit fafas flicka och man vet ju inte hur många gånger han orkar åka hit mera, han är ju trots allt en bit över 80.

ha en bra dag och hoppas ni har lika skönt väder som jag.

hej å hå

2009-10-01 @ 22:03:21

så lider veckan mot sitt slut igen. egentligen har det väl inte hänt så mycket nytt och intressant, men lite uppdatering skadar väl aldrig. allt här hemma kretsar kring barn och barn här hemma. lite mindre och lite större.. den mindre har fått bort sin sond och har börjat äta själv ordentligt nu.. så nu är mina sov nätter slut.. buhuuuuu.. men det är det värt!! den större av töserna är det kamp med så gott som alla dagar. hur kan en treåring bara få en att känna sig så dålig?? fattar inte. antingen får man dåligt samvete eller så blir man bara ledsen över hur allt man någonsin har byggt upp, angående regler, gränser och beteende, mitt i allt bara har rasat ihop. men det är klart hon är tre och måste få reagera på något sätt. och god är hon, min älskling.

vi har haft lite folk på besök under veckan, så det har blivit kaffe och mat i goda vänners sällskap. riktigt roligt det också. och mindre tätt med besök blir det ju inte under den närmsta månaden.. ruliansen börjar imoron och tar slut i november. men bara roligt det också. så idag har jag bakat semlor och bullar så det ska finnas i frysen för alla besök.

min största älskling hade 7 veckors semester och idag konstaterade vi att det inte ens är fyra fulla veckor kvar. sen blir jag lämnad själv igen.. och ska försöka få ett system på allt. vilken tur att mamma kommer då och hälsar på och hjälper till lite så det blir en mjuk start för min del. =)

idag har jag varit på promenad och nu ska jag börja röra på mig igen ordentligt och regelbundet så kanske detta självkommande babyfläsket så småningom försvinner. det betyder ju då också förståss att jag inte borde trycka i mig en massa godsaker, men det är ju såååååå gott. mums..

nej, nu ska jag sätta mig i soffhörnet med min man och njuta av hans sällskap en stund före det blir läggdags.

ha en skön kväll och sov så gott.