snälla jag

2010-04-29 @ 20:32:01

va snäll jag har varit idag. för jag har nämligen bakat bulla, en så kallad herkku pulla (och ni svenskar ska läsa u:et som ett o för annars blir det tokigt. =) alldeles tokigt.. nåja, jag har i alla fall bakat för att ha med imoron på min absolut sista dag prkatik. åt barnen har jag köpt glass men bakade gott åt personal.. mums.. det fattas bara lite rosa glasyr, sen är det klart.



hade mitt sista metodik samtal idag. blev jätte glad för allt vara bara jätte bra och fast jag sade att jag själv inte har tyckt att jag har gjort ett lika bra jobb som jag brukar så tyckte min handledare att det har varit kanon. =) blir så glad att få höra sånt, behöver det också.

nu är det packa som gäller. imoron bär det av till Örebro till flickornas storesyster Sophia för att titta till hennes hem och fira valborg och 1 maj. vi ska dricka cosmopolitans (märk att det står i plural), i alla fall Sophia och jag. och det blir mums det. bara så du vet Sophia så behöver jag en välkomstdrink när jag kommer dit. =) ja men än så länge är det bara flickornas kläder som är packade och inte mina, förutom den vita mössan då förstås, alltså studentmössan. men det blir nog färdigt ännu.



usch så äckligt när jag har ätit bulladeg och rapar jäst..bläääää...

men nu säger jag bara.. SUP OCH SVÄLJ, TREVLIG HELG!!!

brrrrrr

2010-04-28 @ 20:01:13

usch vad det var kallt nu igen. det blåser, är grått och regnar. och så kanske jag fryser för att jag är så himla trött. det blev jätte sent igår för det fanns grejer att fixa och sen tidigt iväg i morse för att lämna Ronja hos dagmamma, åka till sjukhuset på en MASSA blodprover och sen iväg till min tredje sista dag praktik. det närmar sig slutet.

tänk så här ser de flesta dagarna ut för mig och inte är det mycket. nu är jag dessutom så trött så vågrätt läge i soffan är helt döfött, så det får bli lite kvällis och sen sängen..snaaaaarrrrrrk.

färdigt

2010-04-26 @ 21:25:02

så flickornas rum färdigt. igår var första natten de sov där och blev ett bra resultat. Lova sov 10 timmar i streck och Ronja sov nästan 12 timmar i streck, så helt fel var det rummet inte. =) dessutom är jag så nöjd med lösningen. men vi trodde att rummet skulle vara stort och rymligt, men NEJ!!! Ronja har grejer hon, hur mycket som helst. jag kan inte fatta varifrån dom har kommit.. hoho.. men som syster Johanna har sagt att hon tycker att barnrum ska ha mycket grejer i sig. men Johanna, det här är inte mycket utan massor..

  

idag började jag min sista vecka på praktiken. men dagen avbröts med att blodsockret igen behagade sig att gå ner till 1,9 så det var bara att ringa för att få skjuts hem. jag håller på att bli tokig och ledsen. jag är helt enkel färdig med att försöka få någon ordning på det här. jag vet att det inte har varit så lång tid, men jag har så mycket annat jag också vill och det inkluderar inte att kolla blodsockret var och varannan timme. men vad finns det att göra. inte mycket, men det gör mig i alla fall så otroligt ledsen.

sen var det dags för Ronjas jumppa avslutning. det var förevisning och saft och kex som stod på programmet. och än en gång var jag lycklig och nöjd över att Ronja inte har bett om en gymnastik dräkt med kjol och frillor och frallor. =) men det kommer väl.. 

  

nu ska jag ha kvällis och  sen i säng och hoppas på en ny härlig dag imoron.

vilken dag

2010-04-24 @ 21:36:26



jaha, så har lördagen lidit mot sitt slut. och oj vilken dag. dagen började halv 9 för mig när jag vaknade till liv och jag hade tre, varav två okända, män framför mig. ja, det var min man Peter och två från ambulanspersonal som stod vid sängen. jaha, så hade det då hänt igen..suck.. dropp hade jag i armen och ont i hela kroppen och en grym huvudvärk. vilken tur att Peter var hemma då igen när mitt blodsocker valde att ta en dykning. tyvärr så var flickorna vakna och såg hela alltihop. men min otroligt duktiga 4 åring tog hand om sin lillasyster. och tacka Peter för att han bara kan sköta hela alltihop. jag har ju aldrig stått på den där sidan utan bara på min egen. jag kan inte hjälpa och inte kan jag heller känna känslan. blir ju jobbigt för honom också. hoppas flickorna fixar det här nu också och fram för allt Ronja. en del frågor har dykt upp för henne redan idag och vi får väl se hur det blir. ja, det var början på min lördag det. fullt upp..

sen var det frissa besök som gällde. skönt att få sitta en stund och bara bli ompysslad av någon annan. det lbev lite toppning och kortare i luggen. 
 


ja sen blev det äntligen dags för tapetsering. och Peter står fortfarande och tapetserar det sista. rummet blir jätte fint i alla fall. ljust och flickigt. =) så imoron ska vi inreda och fixa rummet klart. roligt. det kommer bilder bara det blir färdigt. sen ska resten av hemmet också städas och vli vårfint. egentligen borde jag nog tvätta fönstren också men det får nog bli till en annan gång.

nu är det Millenium som gäller och sen blir det nog sängdags så småningom.

full rulle

2010-04-23 @ 09:16:34

och så var det dags för min största älskling att komma hem idag.. jeeeeee!!! blir så glad och lycklig när det händer. men helgen blir i full rullets tecken. det börjar redan idag, men oj så roligt det ska bli.
idag blir det lite städning och plockning, samt att hämta en rulle tapet och hämta stolen som jag köpte på blocket igår.

Klicka för att se nästa bild

det ska bli en skrivbordsstol åt Ronja. hon är överlycklig när hon ska få eget skrivbord och stol. så min kära syster Johanna sa att jag skulle kolla på nätet om det fanns nån begangnad stol. det har jag helt glömt att man kan göra. så igå gjorde jag det och voila, jag hitta en stol som jag t.om. pruta ner lite. kände mig riktigt duktig. så idag hämtar vi hem den.
morgondagen fylls med tapetsering, flyttning, städning och frissabesök för min del. =) äntligen. har väntat hur länge som helst och nu får saxen ta itu med mitt hår.

sist men inte minst så ska vi alla hålla tummarna och allt annat för vår Sophia idag när hon har "prov" och intervju för att komma in till teckenspråks tolk linjen i Örebro. Heja heja..



tack för bilden Sophia, jag vet, jag bara tog den från din blogg.. =)

vilken morgon

2010-04-22 @ 08:30:48


fy vilken morgon. när jag vaknade och tittade ut så var det vitt!!!! ja, vitt på marken, vitt i luften och alla saker som var ute var vita..det har vräkt snö under natten och det vräker ner snö fortfarande. och det gör mig INTE glad. på köpte fick jag en tös som nästan började gråta för hon vill ha vår och inte vinter. nåja, det är väl bara att plocka fram skidor och pulka igen och bort med cyklarna.

skönt

2010-04-21 @ 21:39:59

idag har jag haft en sån där härlig dag. oj vad jag trivs att vara hemma nu. tycker att det är hur roligt som helst att greja med lite smått här hemma, vara med flickorna, gå ut en sväng.. och bara få vara hemma. just nu skanar jag faktiskt inte alls att fara ut och jobba eller gå i skolan. jag liksom trivs med det jag gör just nu. och fast jag inte gör så mycket så går dagarna förbi i raser fart. och nu i säng så jag orkar vara imorgon också. =)

barnaspring

2010-04-20 @ 21:00:40

nu kan jag faktiskt säga att våren på riktigt har anlänt. när jag hade hämtat hem Ronja från G så var direkt ut på gården med henne och blåsa såpbubblor med sin såpbubblemaskin och efter det stack hon med de andra barnen till parken. jag bara konstaterade att nu börjar detta spring igen. det är på två sätt. det är jätte roligt att hon har kompisar att leka med här nära, men samtidigt så är hon yngst vilket betyder att vad dom andra än säger så kan hon gå med på det. som t.ex. att springa iväg nån annastans, och det vill jag inte. men sen igen så tror jag kanske inte att hon vågar sticka iväg, för hon är ju trots allt en liten fegis, tösen min. men morgondagen fixade jag i alla fall med att erbjuda att hon kan ta hem någon kompis efter "dagis". så nu blir det så. roligt det också. så imoron blir det full rulle från morgon till kväll, men det är ju så det ska vara. jag får väl vara glad så länge jag vet var jag har Lova i alla fall. =) men fort går det och så springer hon också omkring. =)

nu sover de små liven. den större i vår säng (ja, hon fick det efter en lång övertalan från hennes sida) och den mindre i i sin säng breve vår säng. ska njuta av de sista nätterna hon sover där för i helgen blir det flytt till eget rum.
 

nu i duschen och sen upp i soffan en stund.

=)

2010-04-20 @ 11:23:22

klänningen är köpt. nu är den min!!!! så om 2-4 dagar har jag den hemma. jag blir så glad. hoppas den är lika fin på mig nu också, men det är den väl. =)

duktig

2010-04-20 @ 10:44:14

klockan är 10.42 och jag har hunnit med att stiga upp, äta frukost, laga Ronjas Mullematsäck, varit till butiken, skrivit en skoluppgift och förbereda lunch. Jag känner mig ganska duktig faktiskt..

ny vecka

2010-04-19 @ 08:54:07

och så var det en ny vecka som börjar och en massa att göra. alla skolgrejer MÅSTE skrivas den här veckan och jag är inte laddad för det, men alternativen är ju inte så många än att sätta sig och skriva. Peter åker iväg på jobb idag så kanske jag får någonting gjort nu äntligen. bara ett litet problem, och det är att flickorna är sjuka igen + att jag också är snorig och har ont i halsen.. bläää.. Känns som om alla bacilusker bara snurrar runt och runt och vi blir aldrig friska. så vi fyller vårt hem med snor, slem, näsdukar och sånt blaj. Jag hoppas verkligen att Lova har tänder på gång för en ordentlig flunssa igen orkar jag inte med. men som jag tidigare har sagt så är det ju självklart att flickorna blir sjuka när Peter åker. Tycker ju att jag borde ha vänjt mig vid det här laget, men F*******N också att det alltid blir så här.



Tur så skiner solen och det gör mig lycklig!!

den perfekta

2010-04-17 @ 12:21:09

jag har hittat den perfekta klänningen. och allt tack vare modegallerian.se. nu vill jag hitta skorna också, men vet inte var och hur.. hjälp mig!!

VILA Wunderfull Dress

aftonbladet

2010-04-17 @ 11:19:14


idag nångång vid 10 ringde det på dörren. jag gick fortfarande omkring i pyjamas, vilket jag ofta gör den här tiden på helger. nåja, öppna dörren måste man ju. då stod där någon helt främmande och sa att hon ska börja sälja aftonbladet. jag var snabb med att svara Nej tack, vi vill nog inte ha den. och då berättade stackaren att vi får den gratis idag och att hon bara gör reklam. än en gång fick jag känna mig dum för att jag var så förbannat snabb i munnen.. suck.. men jag tacka och tog emot ändå. =)

 

längtar efter sommaren

2010-04-16 @ 19:09:59

nu är det bestämt. det blir Finland från 15 juni och så kom inbjudan till sommarens bröllop idag också, vilket betyder att det blir hemresa igen först efter den 25 juli. jag bara väntar och längtar. i sommar ska det bli landet, ut på sjön, simma och sola.. härligt härligt härligt. vi har redan övat med Ronja i var sin solstol ute på altan.. =)

nu är det en vecka ledigt framför mig och sen absolut sista veckan praktik före jag blir färdig Lärare mot förskola och fritidshem med inriktning mot mångkulturella barngrupper.

skatteåterbäring

2010-04-12 @ 11:33:26


YIPPPPIIIIIIEEEE!!!! Det blev lite pengar till mig i år igen. inte mycket men jag kommer en bit på väg i juni när dom infinner sig på mitt konto. det gör mig glad.

och angående gårdagens inlägg så har jag faktiskt ringt alla de samtal som behövdes ringas och ikväll blir det ett skolarbete som ska sättas punkt för. =)

 

inspiration??? var?? hallååååå???

2010-04-11 @ 21:41:29

var ska jag hitta inspirationen till att tag i saker och ting?? skoljobb ska skrivas, vikten ska rasas, praktiken borde göras med glädje, flickornas rum borde fixas och en hel del samtal borde ringas. var ska jag börja? vad är viktigast? jag drar mig undan hela tiden och hitta på ursäkter till varför jag inte ska göra ett och annat och det tycker jag INTE om. nu t.ex. skulle jag kunna sitta och läsa en bok som måste läsas i stället för att skriva här. =)

segt

2010-04-09 @ 18:20:59

vilken seg vecka det har varit. fast mamma har varit här och pigga upp den. =) tack för all hjälp mamma och jätte kramen till dig. ja, hon åkte idag hon och jag blev hemma från praktiken idag för jag känner mig inte alls i form. ont i huvudet, fryser och konstigt i näsan. har ingen lust att bli sjuk, men nångång är det väl min tur. jag har ju klarat mig hela hösten och vintern.

glad påsk

2010-04-03 @ 17:00:37

det här med uppdatering har inte varit riktigt aktuellt för mig den senaste veckan. jag har lämnat töserna hemma med deras pappa och varit på dagis och gjort praktik och jobb. och på kvällen har det bara varit familjen som har stått på programmet före jag har fallit omkull och somnat. =)

nu har vi i alla fall fixat vardagsrummet klart, men flickorna får ännu vänta lite på deras rum för det körde lite ihop sig.. uuups..



nu är det påsk och den har jag firat väldigt lugnt, med lite gotta och tid med mina småttingar och Peter, och lite Sophia också. och flickorna har varit påskkärringar, eller speciellt Ronja,men Lova måste på bild hon också så hon fick lite kärringkläder hon också.



och så har jag köpt MÅÅÅÅÅNGA tulpaner åt mig själv som påsk present.



imoron kommer mamma som ska stanna hela nästa vecka för att vara med flickorna när Peter åker på jobb.

nåja, det blev en historia igen om mitt liv, som jag konstaterade med Sophia att det alltid blir och inte någonting roligt och klitschigt så där kort och fint. men så får det vara nu.