energisk

2010-08-30 @ 12:43:47

har fått en sån konstig känsla. jag är full av energi och känner mig happy happy. okej en konstig känsla ska jag väl inte säga, men det känns i alla fall bra. för ett par veckor sen var det en riktig piss vecka, men nu är det helt andra bullar som gäller. Helgen var full med en massa hemma grejer att göra, det blev dock ingen målning utan istället ett smart beslut om att det får vänta till efter mitt skrivande. idag har vardagen kört igång igen och jag är fullt upp i att skriva och skriva. ja ghar redan fått mycket gjort idag (mycket tack vare min underbara syster Maria). på torsdag blir det första intervjun så tills dess ska jag ha gjort allt förarbete klart.. nästa vecka ska jag på nya blodprover och jag har mentalt träna för att resultatet inte blir bättre än förra gången och att jag bara ska ta det och komma ihåg att allt löser sig. =) positiva jag.

hur fel kan det bli??? =)

2010-08-26 @ 19:46:12

Ronja satt och åt i soffan idag. så hittade jag en massa smulor så jag dammsugade upp allt. det tog inte länge så hade hon igen smulat ner en massa igen. så jag bad henne att plocka fram dammsugaren på nytt och dammsuga igen. vilket hon också gjorde. men hon skrattade och skrattade och tyckte det var hur roligt som helst. hur fel kan det bli? hon skulle ju INTE tycka det var roligt, men lära sig nånting av det. men nej!!! eller lärde hon sig kanske ändå?? hmmm..

chicago - broadwaysuccén

2010-08-25 @ 19:21:03




Glitter, galler, blod och mord. Broadway-sensationen Chicago kommer till Cirkus!
Det här är musikalen som tagit alla med storm – sex Tony Awards, en Grammy och hundratusentals stående ovationer. Chicago går för 14:e året på Broadway och har gjort succé världen över. Nu kommer den omtalade Broadway-versionen till Sverige och Cirkus!

Chicago bjuder som vanligt på den största showen med klassiska sånger som All that Jazz, Razzle Dazzle och Mister Cellophane. Tyckte du om filmen som fick sex Oscar? Då kommer du att älska liveupplevelsen! Brukar du inte gå på musikal? Prova den här!

Se Claes Malmberg, Babben Larsson, Björn Kjellman och stor ensemble i en fängslande föreställning!


den 26 februari blir det chicago musikalen på cirkus. har just köpt biletter för mig och Peter. super att få gå och titta men också super att få ha en helkväll med min man..händer inte ofta. så nu är det bara att hitta barnvakt, men det är ju ännu länge dit så det ska väl ordna sig. =)

längtar

2010-08-24 @ 22:06:17

kvällar som dessa längtar jag efter att de bloggar jag brukar läsa ska börja skriva lite mer igen..så jag kan intressera mig av andras liv balnd mitt eget.. så ni som känner er träffade..KOM IGEN!!!

mörkt...men inte inne

2010-08-22 @ 22:34:31

nu börjar tiderna igen med lampor på i fönstren och ljus lite här och där. det är mörkt ute!!! tråkigt att lämna ljusa sommaren men smatidigt lite mysigt med ljus på lite här och där. vi har bara ett litet problem och det är att i huset finns en ligist/terrorist vid namnet Lova som river ner allt som finns på passlig höjd..grrrrr...men så är det med dom små liven. =)


igår var det kräftskiva hos L och K. mycket skratt och lite klagande(men också berömmelse) om barnen. känns bra att ha någon som är i samma stadie med barn och så som känner det jag själv känner ibland och som förstår varför jag känner som jag gör. det blir ju förstås mycket barn prat men också MYYYYYCKET annat som barnen inte har någonting med att göra. som det tydligen hade kommit ut ett fy f*n som Ronja hade hört för idag meddelade hon att hon nog hade hört att någon hade sagt så. jag frågade nog att vem hade sagt så och hon sa att det var den andra pappan det handlade om. alltså inte hennes egna utan K. =) full koll på allt..



och idag var det dags för Ronja att börja på Uddans. första timmen med dans. först grät hon för att hon inte vågade åka dit, men sen gick det så bra så. så nu borde hon få nån form av dansskor. =)



imoron bär det iväg på jobb för Peter. jag ska vara ensam med flickorna på evigheter. var senast ensamma med dom nångång i maj..hmmm. får se hur det går. blir säkert bra. men inte roligt att han åker för nu är jag så van att ha han hemma. men nån måste ju jobba och det är inte JAG!!!! =)

kör hårt

2010-08-19 @ 20:04:07

det går inte att skriva examensarbete under hela termin för då måste jag skriva utanför kursen vilet betyder utan handledare, och det går ju absolut inte..så nu är det bara att skriva så fingrarna glöder och hoppas på det bästa. vet ju inte hur jag ska göra. fick ett nej från läkare till att stressa med det här, men ska jag måsta vänta till nästa höst så känns det ju kanske lite åt helvete.. nåja, jag skriver och jobbar på i alla fall tills jag vet vad jag ska göra. som sagt så går ju hälsan först och resten sen, men ja.. får se..

tomt

2010-08-19 @ 12:23:59

kom på någå riktigt bra och klokt jag skulle skriva här och sen när jag hade loggat in och tog fram sidan där man skriver så fick jag en total blackout. helt tomt..totalt tomt. jag har ingen aning om vad det var jag skulle skriva. usch..

 

struma/hypertyreos

2010-08-16 @ 21:10:04

fick samtal av läkaren idag. var på prover i våras och hade höga värden på sköldkörtel provet. var på nytt i torsdags och dom hade höjt dubbelt till. så en till dom, nämligen struma.

http://www3.svls.se/sektioner/endokrin/pages/informationsblad/HyperthyreosRev05.pdf

ska ännu på prover om ett par veckor men läkaren sa att högst sannolikt är det detta. suck.. och suck igen.. jag vet att det är lättbehandlat men i alla fall. vill inte, orkar inte, har ingen lust. har just tampat med känslor om det andra som hänger med mig resten av livet och det här kom lite olägligt.

måndag...

2010-08-16 @ 20:51:41

så var första dagen i veckan förbi och det är dags att se framåt igen. helgen gick fort och vi hade fullt upp..eller, inte så fullt upp men lite i alla fall. på lördagen var vi i alla fall på stan och jag köpte äntligen mina tandmuggar, för jag håller på att bli galen när alla tandborstar ligger på lavoaren(handfat)..så nu har i alla en var sin. =)



på lördag kväll var det vin hos grannen som gällde och när jag kom in hos dem så såg jag hur ljust, mycket utrymme och fint dom hade hos sig. så på söndag tog vi tag i att städa förrådet ute och tömmas med no mercy i tanken (t.o.m. vagnen ryms in och man får dörren fast), ett skåp i hallen flög ut, skohyllan hamna in i förrådet här inne och nu ska vi måla, bara det blir godkänt hos gavlegårdarna. och det ska bli ljust!!




dessutom så städade jag mitt klädskåp och tömde frisk, men fortfarande finns det för mycket där.



sen har det ju varit ett väldans hallå om bilder från grönan så nu kommer dom också. vi var alltså på gröna lund förra tisdagen som avslut på vår gemensamma sommar. Sophia var också med före hennes avfärd hemm till örebro.

         

ja det var det för nu.

galen!!!!

2010-08-16 @ 11:24:19

jag blir galen.. sitter på bibban igen och hade just lagt in text och bilder på bloggen. när jag just hade blivit klar så slutar internet att funger och jag slängs ut, vilket då betyder att jag måste på nytt lägga in alla bilder och skriva om allting..så, nu får det vänta..suck.

biblioteket

2010-08-13 @ 12:53:11



sitter idag igen på bibban och läser och läser och skriver och skriver. men jag måste faktiskt säga att det rullar på ganska bra. det finns fördelar och nackdelar med att sitta på stadsbiblioteket. fördelar är att det inte finns någon man känner så jag jobbar faktiskt under den tiden jag är här (förutom nu då jag skriver, men det är en bisak). nackdelar är att det kostar 5 kronor att gå på vessan och det tycker jag är bara skit. så igår när jag inte hade några pengar med mig så satt jag länge och vred tills jag gav upp och åkte härifrån. sen finns det ju mera skolböcker på skolans bibba, men sen igen, vem har sagt att jag behöver dom.

nu tillbaka till skrivandet.

nyheter i mitt liv

2010-08-11 @ 22:30:35

nu har det kommit en massa nya saker runt omkring mig. för att börja med det viktigaste så har jag äntligen tagit mig i kragen och börjat träna. 3 gånger i veckan på vår kära Wii Fit Plus. det betyder alltså att jag inte behöver åka iväg men ändå får mig svettig och bara för att ha någonting att jämföra med så tappade jag nästan 1 kilo på en timmes träning. =)



så har jag fått en ny telefon för min gamla ville inte som jag ville. så nu har jag abonnemang och en touch screen telefon. men det tar nog en tid före jag kommer igång med den på riktigt och just nu har jag ju andra saker att fundera på nämligen...



..min kand. nu har det börjat på allvar och idag lånade jag böcker från bibban så imoron ska dom läsas och läslogg ska skrivas.. det blev böcker som Lär med hela kroppen - inlärning sker inte bara i huvudet, Psykomotorisk pedagogik, Sinnenas samspel hos barn osv. Så nu vet jag vad jag gör de närmaste 10 veckorna. men sen är det äntligen SLUT.. och oj vad jag väntar..

sommaren slut????

2010-08-09 @ 07:55:20

känns så konstigt. det är bara 9 augusti men ändå känns det som om sommaren är över. idag är första morgonen med havregrynsgröt, dusch direkt jag vaknar och så i full fart ut och iväg till bussen.. alltså skolan har börjat. sommarne brukar ju hålla på till september, men nu känns det faktiskt som om sommaren är slut..usch vad fort det har gått.. snyft..

nytt inför hösten

2010-08-07 @ 16:56:18

känns som om jag borde förnya min blogg. lite nya bilder, dom jag har börjar ju faktiskt bli jätte gamla. sen har jag funderat om jag borde blogg aom någonting speciellt, men jag vet inte riktigt vad det skulle vara. önskar att jag skulle ha någon form av intresse som jag skulle engagera mig i så att jag skulle kunna skriva om det också, men nu har jag ju inte det. så får väl hitta på någonting kanske..hmmm.. men i alla fall nytt utseende blir ett måste snart..riktigt snart..

städdag

2010-08-06 @ 12:35:49

klockan är 12.32 och huset är städaqt. vilken tur (igen) att Sophia var här för det var nog hon som var den mest aktiva vid städandet. men bra så.. i alla fall så är allt städat så jag täcks ta emot Johanna här ikväll. =)


gotta

2010-08-05 @ 19:03:38

jaha, det blev som jag hade tänkt mig. en massa gotta att äta med Sophia. för tillfället är hon och köper massvis med godsaker eftersom hon tycker att vi behöver allt det. och jag är ju inte duktig på att tacka nej. här om dagen blev det skumppa, lonkero, chips och popcorn, så har det varit godis och igår var det plättar. nåja, sällskap och godsaker är aldrig fel. det här tar ju trots allt slut på måndag. =)

cykelutfärd och vardag

2010-08-02 @ 15:32:26

var på cykelutfärd hela bunten igår på kvällen. första gången som Ronja själv cyklade på utfärden. duktig var hon och efter att hon hade cyklat på gräset och fallit så sa hon att "Ja vill inte ha dom här hjulen mera", då hon syftade på stödhjulen. hon måste väl få pröva så nästa vecka åker dom. för Lova var det premiär på cykel och jo, hjälmen var nog ganska stor, men jag vet inte om det finns mindre.

           

senare på kvällen var det premiär även för tandborstning på Lova. =) hon har ju sitt ena minimala risgryn. =)


nu har Peter åkt iväg på jobb så vardagen har kommit tillbaka, men som jag sa åt pappa så tänker jag känna på hur det känns med vardag den här veckan ochom det är för jävligt så skiter jag i det tills jag MÅSTE. =) dessutom kommer Sophia hit snart och ska stanna en vecka och det brukar ju inte bli bara att tugga på en morot vardag när hon är här. men kul är väl det också. så vi tar väl vardagen först om en vecka.