snaaaaarrrrk!!

2010-01-31 @ 11:46:47

efter en natts konstant skrikande från Lova så kan jag lugnt säga att humöret inte är på topp och att ögonlocken är tunga som bly. så den här dagen kommer nog att bli lång.. i förväntan på en bättre nästa natt..

och så hade vi strömavbrott igår så alla elektriska maskinerier borde ställas om.. och det kan jag ju påstå att jag inte orkar med så det får bli till en annan dag. men tänk så konstig man kan vara, att alltid annars vill man ha det mörkt på natten, men igår kväll/natt så blev jag tokig när jag inte fick på någon lampa.. konstigt..

en lång lördag

2010-01-30 @ 19:11:23

blev väckt tidigt idag så vi har hunnit med mycke under dagen. först var det frucke sen på med kläderna och iväg till stan för att köpa kläder åt Ronja.. sen hem igen för att bygga bilbana.

 


det har ju igen kommit ordentligt med snö och så är det kallt så det har inte varit någå roligt att vara ute.



ska göra ett nytt försök imoron ifall det skulle bli lite skidåkning eller skridsko åkning.. bara det inte skulle blåsa så kallt så skulle det lyckas. vi får se..

sen har jag hunnit med det vanliga också, tvätta kläder, göra äppelmos, fixa mat åt Lova för några dagar framåt, skottat snö osv..

buuuuuhuuuuuu.. =(

2010-01-29 @ 16:54:00


fick inga roliga nyheter idag. Peter skulle komma hem på söndag och jag var lycklig och glad över att det bara skulle bli 6 dagar borta den här gången. så ringer han idag och berättar att det har blivit en miss och att han kommer hem först på tisdag.. jag vet att det bara skiljer två dagar, men det blir 2 låååånga dagar.. blir så ledsen. jag blev så ledsen när han ringde så jag tänkte börja gråta. nu blir det ju en lång helg och sen ännu två dagar.. buhuuu.. vill inte..

trevlig helg!!

denna j***a snö

2010-01-28 @ 17:45:00


så har det börja snöa igen då.. allt börja igår och fortsatte inatt (en del av natten i alla fall) och så har det fortsatt under dagen.. NU RÄCKER DET!!! lämnade i alla fall Ronja hos G på morgonen och sen skulle jag köra svärmor till tåget, som gick vid 11. men nu var det ju så att Gavlegårdarna hade varit duktiga och plogat mellan husen, men inte på parkeringen. jag hade varit duktig och kört in bilen igår i garaget och då fick jag domen att jag inte skulle åka iväg med bilen idag, tydligen.. så efter att jag hade skottat snö, försökt köra ut bilen på alla olika sätt, grävt snö under bilen så var det bara att konstatera att vi inte kommer iväg. vilken tur att man då har snälla grannar som jag frågade om han kunde köra svärmor till tåget och det gjorde han.. Tusen tack till honom.

så var det bara att fortsätta gräva så jag åtminstone fick in bilen i garaget tillbaka. sen var den på plats efter mycket svett och svordomar.

sen skulle vi åka på babysim med Lova och då hade jag faktiskt trott att de skulle ha varit här och ploga eftersom jag och många andra hade ringt till avlegårdarna och klagat, men NEJ!! jag gjorde ett försök att backa ut bilen men det gick inte så det var bara att vänta på plogbilen som fanns på parkeringen som är mittemot vår. den chauffören var förstås noggrann och åkte av och an hur länge som helst så jag konstaterade att jag hinner aldirg iväg på babysim. då blev jag arg så jag plockade fram den finska sisun och en hel del jävlaranamma och hämtade snö skottaren och började själv skotta parkeringen så att jag skulle komma ut.. och efter lite mera svett så var jag ute.. nu var det bara att åka iväg på babysim och härligt var väl det.

sen en sväng till Siba och köpa en ny stavmixer och så hämta Ronja och sen till butiken. tyckte jag var jätte värd lite Ben&Jerry´s så det blev det till efterrätt.

typiskt att Peter ska vara borta när den här snön kommer, men den stackaren har ju gungat i 9 meters vågor inatt, så inte har han haft det någå bättre.

Hoppas i alla fall några av er har haft en lugnare dag!! =)

skola..

2010-01-26 @ 15:13:46


efter att jag hade varit och jumppa idag så gick jag in på skolan för att hämta ett nytt biblioteks kort som också ska fungera som passer kort. och då börja jag känna att fyyyyy va hemskt att börja skolan imoron.. jag vill verkligen inte.. bläää.. fyyyyy.. usch... men gissa om jag gråter nästa jul när alla andra är färdiga och inte jag..??

men ändå.. just nu känner jag bara att fyyyy.. och Sophia det är inte roligt att börja skolan, speciellt inte när man ska läsa "värdegrund för hållbar utveckling".. så säg inte att det är roligt!!

 

familjedagar

2010-01-23 @ 17:09:44

har fyllt de senaste dagarna med familje aktiviteter. Ronja har äntligen fått både skidor och skridskor (som vi har funderat på att köpa ungefär hela vintern) så på torsdag kväll var vi ute och prövade skidorna, igår var det leklandet tillsammans med "grann" familjen och idag var vi ute på isen och försökte med skridskor. Ronja har aldrig stått på skridskor förut och för mig var det en evighet sen jag lärde ut.. ja, det blir väl en 6,7 år sen. men både skidningen och skridsko åkningen gick över förväntan.. dessutom passar Ronja perfekt i denna familj. hon bara skrattar när hon faller och blir alldeles slö och slapp och kan inte sluta skratta.. =)

  

och så är det Lova som "kan själv".. nämligen hon tar skeden när hon ska äta. och sätter in den i mun.. =)




dessutom har jag inhandlat nya träningskläder som ska prövas imoron på Afrodance.. roligt roligt.. och så har det varit faktiskt långa promenader alla dagar den här veckan.. jag har kommit igång riktigt bra. är sjukt stolt över mig själv.. =) får man det??

kvinna - man/man - kvinna

2010-01-21 @ 21:18:32


läser en bok om genus var jag har hittat lite intressant och emellanåt rolig information..

- män som arbetar heltid lägger ner nio timmar i veckan på hemarbete
- kvinnor som arbetar heltid lägger ner 23 timmar i veckan på hemarbete
- pappor tillbringar 18 timmar/vecka ensamma med sina barn
- mammor tillbringar 47 timmar/vecka ensamma med sina barn

här kommer det bästa:

- det finns 2 procent kvinnliga verkställande direktörer på 500 av de största företagen i Sverige
- 3 procent av de manliga VD:na heter Göran
= det är alltså lättare att bli VD över ett företag i Sverige än att bli det som kvinna!!!

Tänk på den ni som är kvinnor och ni som heter Göran!!

Gunde

2010-01-20 @ 09:54:48

det bästa av allt i dagens tidning var att Gunde Svan hade missat att nånting har hänt på Haiti, och så skyllde han på mycket att göra så han bara har hunnit kolla upp vädret.. hahaha.. vilken miss..
 hör de Gunde, du måste skynda, skynda.. =)




ha en bra dag!!

innehållsrikt

2010-01-19 @ 18:19:33

har haft en innehållsrik dag idag. =)
först var det mamma-baby jumppa. en timmes pass. jag undrar när jag senast har varit på en hel timmes pass..hmmm..lääänge sen. men jumppan gjorde så jag skrev under för ett ettårs kort på korpen. så nu ska jag få iväg mig åtminstone 2 gånger i veckan (då Peter är hemma i alla fall).

sen blev det lunch på stan med Anneli. roligt att ses eftersom vi sågs senast i november tror jag. det var mycke tid att catch up. så det blev wn ganska lång lunch.

men efter det gick jag hem från stan, via Ica för att hämta min  SonyWalkman.. nu är jag fast i den och ska lägga in musik i den och så blir det ännu roligare promenader. =) när jag kom hem pratade jag med mamma och vi talade bl.a. om sommaren och NU väntar jag och längtar. det blir mycket Finland och lande i sommar.. härligt!!

har i alla fall märkt idag att jag är en mycket gladare och roligare människa att ha och göra med när jag kommer ut lite och gör någonting annat än att sitta hemma och mögla. behöver lite mera i min vardag.

duktig..

2010-01-18 @ 20:42:45

jag känner mig ganska nöjd ikväll eftersom jag tycker att jag har varit duktig idag.

efter frukost var det bara att sääta sig med en tråkig bok om kommunikation. kände snabbt att den var ganska ovärd så det blev en snabbläsning, men med antecknigar.

sen var det dags för lunch och sen den dagliga promenaden. det blev hela 10495 steg.. inte illa..

på eftermiddagen var det Ronjas jumppa som gällde och sen var det kvällen.

så nu tänker jag krypa upp i soffan med min man!

de´ va´ så roligt, jag måste skratta..

2010-01-17 @ 22:06:59


1. Maria har skaffat blogg åt sig.. så nu har jag hennes att följa. bra att man har inspirerat till det. =) tack vännen!! okej det här fick mig då kanske att skratta men ett leende på läpparna i alla fall.

2. Ronja ropade i pulkabacken idag, när vi stod högst uppe och Peter stod nere och backen var fylld av andra familjer, "Mamma har pruttat".. Hahahaha

3. Lova tror verkligen att hon får mat ur sina händer. hon lägger händerna i munnen när hon äter så det fastnar mat på dem, så det blir jätte gott att suga på dem. men sen när man redan har tvättat hennes händer så fortsätter hon att suga på dem i hopp om att det kommer mat.. Hahahaha

gårdagen = en gottis dag

2010-01-17 @ 10:12:22

igår hade jag en riktigt gottisdag. efter att jag hade gått till stan och kom hem igen så gjorde min kära man SÅÅÅÅÅ god mat. det blev grisfilé och hasselbacks potatis med grönsaker och rödvinssås, det var bara rödvinet i glaset som fattades, men det får ännu vänta en tid. till efterrätt åt vi fruktsallad med vaniljvisp.. mums filibabba..

    

den sista bilden är endast där för att alla ska kunna se att jag faktiskt åt fruktsallad också och inte bara vaniljvisp.=)

sen hade vi ännu tänkt dippa grönsaker, men magarna var allt för mätta för det. det kan ju ocksp vara orsaken till mina otäcka drömmar inatt. drömde att Sophia dog och att jag var på hennes begravning och usch vad det var äckligt att drömma. dessutom så fortsatte drömmen fast jag hade vaknat kallsvettig och konstaterat att det bara var en dröm. så när ögonen for fast igen så fortsatte mardrömmen.. bläää.. tycker inte om såna drömmar.

idag blir det nog en dag i pulkabacken tror. det börjar ju bli varmare igen så man vet inte hur länge det tänker vara vinterväder så man måste ta till vara på tiden.

stegräknar tävling

2010-01-15 @ 15:22:33




har ju kommit hem från en promenad med inte mindre än 9479 steg. jätte skönt att vara ute bara man kommer ut. så nu har jag världens bra idé ( i alla fall tycker jag det). att ha en tävling, ungefär under en månads tid. att alla som vill vara med lägger undan en viss summa pengar, en bra sån, ingenting överdrivet men så att det lockar en. så köper man ett presentkort till någon butik som alla som är med är intresserade av och så i slutet av månaden räknar var och en ihop sina steg (eller kilometrar om man inte har en stegräknare, för det är ju lätt att räkna ut kilometrarna om man har stegmängden). den som har flest steg eller kilometrar vinner present kortet.

alla vill ju röra på sig. så, vem är med?? vem som helst av mina läsare, eller någon bekant till mina läsare? hör av er så kör vi igång.

nu ska jag i duschen!! skööönt..

p.s. okej en sak till för tävlingen, så vill jag inte ha med några elit idrottare som tillbringar hela sitt liv till att promenera eller springa.. utan vi vanliga dödbara.. =) d.s.

fredag!!!!! =)

2010-01-15 @ 09:47:12

Se hela bilden

å så var det fredag igen. idag ska det städas, badas (för vissa), ronja ska få spruta och så får vi besök från Göteborg. men känner mig faktiskt ganska utvilad idag. blev en lång natts sömn och har snälla barn idag. okej, klockan är inte så där jätte mycket, men hittills i alla fall.

en promenad ska jag också hinna med men den tar jag nog efter lunch. men först ska jag nog klä på mig och klä på Ronja. Lova är nämligen den enda som inte struttar omkring i pyjamas mera. och i.o.f.s. så struttar hon inte över huvudtaget. Ha!!

ikväll blir det hemlagad fredagsa pizza och let´s dance. jag missade ju premiären förra veckan men den här veckan blir det definitivt det. =) 

onödiga kommentarer

2010-01-14 @ 16:19:53

tänk va jobbiga och onödiga människor det finns. jag börjar faktiskt bli ledsen, inte ens arg, utan ledsen på människor som hela tiden ska kommentera att Lova är så liten. jo hon är liten och det vet jag, men man kan väl välja hur man säger det. inte går jag heller och säger åt folk att "Oj vilket stor unge du har". droppen för mig var alltså idag på babysimmet när mammor kom med sina "jätte babyn" (jämfört med Lova) och kommentera att "så där har nu aldrig våra ungar varit, inte har dom väl?" och "hon kan nu inte vara gammal" på ett väldigt nedlåtande sätt. Jag går väl inte på babysim om mitt barn skulle vara yngre än vad man får vara eller väga mindre än det som man ska väga.. blir så ledsen.. jag undrar hur dessa mammor skulle reagera om jag på riktigt skulle säga åt dem att "va gör ni här? ert barn är ju så stor, hon/han ska väl inte gå på babysim" eller nånting liknande.

sen finns det ju förstås de andra människorna som säger sånt som bara gör en stolt och glad och lycklig, så jag drar faktiskt inte alla över en kam. tycker bara att det är konstigt att MAMMOR säger så, vet de inte och känner de inte att deras barn är det viktigaste och finaste som finns och att man inte vill höra konstigheter om sitt eget barn.

nå, men vi hade i alla fall bra på babysimmet. vi var inte i hela halv timmen, men jag tror att det kommer att bli jätte bra..

  

nu är vi alla så där trötta som man är när man har simmat och imoron är det Ronjas tur att få åka och simma. =)

tröööött..

2010-01-14 @ 09:35:31


usch vad trött jag är idag.. det blev senare igår än tänkt och, hör och häpna, HALV 5, alltså 04.30 vaknade Ronja och tyckte faktiiskt att vi skulle vakna och stiga upp. men NO chance att vi skulle stiga upp då. så hon fick ta en bok och läsa i sin säng.

men det blir väl bra idag ändå. ska åka iväg till stan för att köpa ett par simbyxor till Lova, sen till BVC och sen iväg på babysim. Det är allra första gången för mig så det ska bli roligt och intressant.

Ha en bra dag mina läsare.

nytt utseende..

2010-01-13 @ 21:23:07

..igen.. MEN!!

I FEEL PINK!!!



vilket är en SÅÅÅÅ fin färg..

=)

2010-01-13 @ 15:23:54

senast på måndag kommer den..



..min efterlängtade walkman.. underbart.. jag blir så glad. trodde ren att den var borttappad nånstans men nej.. vilket var väl tur det..JEEEEEEEE!!!

egen tid..försöka duger

2010-01-12 @ 22:25:54


tänkte mig att jag skulle ha lite egen tid, så jag lade mig i badkaret och skulle ta ett varmt bad med olja.. jag hann så långt att badkaret fylldes, då kom fröken Ronja Nathalie Petersdotter och knackade på, kom in och sa att "Mamma jag vill också bada". hon fick x antal nej men hon gav inte upp så det slutade med att hon också satt i badet med mig. efter en stund kom Peter upp med Lova och jag kom på att Lova också skulle badas idag. så min "egna tid" slutade med bad tid med båda flickorna i badkaret.. men roligt och mysigt var väl det också.. =)

borta några dagar och ingenting nytt här.

2010-01-12 @ 14:13:43

nu är jag hemma igen. har varit en lite jobbig men ändå skön resa till landet i öster. har hunnit träffa många släktingar. konstaterade med kusinerna att vi nog inte har setts på, ja, vi kom aldrig fram till hur länge.. så länge..

Famos jordfästning var lugn och fin med musik och ord till henne. och med Fafas ord till sina pojkar när bilen hade kört iväg.. "Nå där åkte nu morsan iväg" och pappas till Fafa "nog klarar vi oss vi pojkar också". ändå skönt för alla när allt är klart och begravningen har varit. nå, nu kan hon vara med alla de små där borta och ta hand om dem.. 

efter begravning och minnesstund hos Fafa åkte jag med mamma och tre flickor, åldern 4 månader, 1,5 år och 3, 5 år till Ekenäs. så helgen gick i de tecknen att tiden bara rann iväg utan att man hade fått så mycket gjort. men skönt var väl det. mamma skulle vara barnvakt åt Linn så nu hade hon lite sällskap. och gissa om jag var avundsjuk på Johanna och Noppa när dom fick lämna henne och vara på tumis hela helgen och bara slira runt.. ååååååhhhh.. jag vill också!!

tillbaka till vardagen här i Gävle och nu är det riktigt slut på allt som är gott och roligt. nu är det träning och grön mat som gäller.. helt säkert!!!!

nu ska jag packa upp och städa undan julen.

girlpower

2010-01-02 @ 15:41:06

så var jag ensam igen då med flickorna..mitt i snöstormen.. detta betyder då alltså att JAG kommer att måsta skotta snö och göra sånt som jag verkligen tycker att hör män i huset till. =) imoron kommer ju Sophia hit igen efter hennes skid trip, så då blir det ännu mera girlpower i huset. och sen är det ju inte många dagar före vi åker till Finland. pratade just med min kära Mari och hon skulle fundera över om kanske hon och min guddotter skulle komma och hälsa på nästa vecka över en dag. jag blev så glaaaaad. länge sen jag såg henne eller dom.

nu ska jag packa ihop mina töser och åka iväg till Johanna och Morgan för att bli bjuden på mat och tillbringa kvällen där.. me like!!

ha så bra mina nära!!

nytt år.. och t.o.m. nytt årtionde

2010-01-01 @ 12:49:55

igår var det nyårsafton, vilket firande i lugnets tecken. då klockan var halv 1 låg vi redan i sängen och kände att det var ganska skönt att få känna att det inte kommer att bli något som helst illamående när vi vaknar. men samtidigt så konstaterade jag att jag har nog inte på LÄÄÄÄÄNGE firat nyåret så här lugnt. så började jag fundera vad jag har gjort de senaste nyåren och mitt i allt var jag vid nyåret 99-00. så där bara 10 år. hjälp.. och vart har dessa 10 år gått. kom nog fram till att jag har hunnit med en hel del så besviken blev jag inte. det har ju varit student, ett år i spanien, flytt till sverige, bröllop, två barn, resor och träffat och lärt känna MÅNGA nya människor, en del mer trevliga och en del mindre trevliga. och det här är ju nästan bara roliga saker som har hänt. så oj vad man hinner med på 10 år. sen pratade vi om när jag fyller 30, men kom då på att Ronja går i skolan så jag ville inte tänka på det mera. hoppas inte framtiden går lika fort som det dom har varit har gjort.

nåja igår blev det i alla fall god mat och lugnt och skönt med min käraste man och mina käraste barn.
 

en massa snö har det ju kommit igen så någon måste väl snart gå ut och moka snö.. får se vem det blir.

i morse var det lyx frukke.. tänk om man alltid skulle få sånt.. mums..



nu tillbaka till läsandet så att jag skulle bli klar med boken idag.