en vecka

2010-06-22 @ 21:14:28

så har en vecka gått av vår finlands tripp. vi har varit i ekenäs hela veckan och det har hunnit hända en hel del. oj vad man hinner med när man är föräldraledig.. =) jag har umgått med mina systrar över helgen, fixat till kalas för att fira 4-åringen igen, träffat Carina, lekt, tittat på prinsess bröllop, som för övrigt gjorde Ronja glad för det var en riktig prinsessa som gifte sig, men lite besviken blev hon när klänningen inte var rosa, så har vi varit och hälsa på min gudmor och gudfar, ätit gott, druckit gott, umgåtts med mamma och B, varit på kaffe på stan med pappa osv...
imorgon startar Peter äntligen hitåt och kommer att anlända på torsdag, så sen är familjen samlad helt och hållet. och det tycker jag om. =) då blir det midsommar på stugan med ena syrran med familj, pappa och M, fafa, farbror med fru, och möjligtvis kusin med familj. så det blir fullt "hus" och fullt upp. =) nu hoppas jag bara på fint väder så det blir en riktig sommar i år också. =)
ja, och imoron fyller Peters yngsta av de äldre 18. så nu är hela den "vuxna" klanen myndiga. =) usch så tiden går, komemr bra ihåg när han var 13-14 och vi bråkade om sånt man bråkar om med pojkar i den åldern.. och nu mitt i allt är han stor och myndig.. hm.. tur så blir man själv inte alls äldre. =)

jag ska nog komma med bilder snart, men har inte egen dator på plats ännu så det blir sen när det har anlänt.

bye bye Sweden

2010-06-16 @ 18:00:56

nu är vi äntligen på väg. bilen är packad(men inte så farligt fullt faktiskt) och parkerad inne på båten. lonkkun är inhandlad för sommaren..åtminstone en del och det börjar kännas som sommar semester.. =)

så nu är det bye bye Sweden och alla mina kära där


och HELLO Finland och till alla mina kära där.

helt underbart att komma ort hemifrån och få vara med ALLA mina goingar i Finland. =) nu ska vi ha en skön sommar..

sista svängen

2010-06-14 @ 12:49:45

så börjar det då dra ihop sig för att åka österut. men det finns massor att packa och plocka före det blir avfärd. tänk om någon skulle packa åt mig.. men jag får väl nog sköta det själv.



igår var det middag på helt enkelt med Johanna och sen bio, nämligen SATC2. jag måste säga att jag tyckte den va roligare än ettan. det blev mera skratt nu än då. men det är ju förstås smaksak. men i alla fall värd att se. och för mig var det ju ett måste. =)




men nu måste jag faktskt börja packa ihop. dessutom fick jag en "morot" av Maria och det var att hon hade lånat hem en gammal och hederlig gameboy.. så det skulle locka mig till att packa.. =) hon är söt hon. 

sorligt

2010-06-12 @ 13:24:33

fick sorliga nyheter idag. och började bara fundera över hur saker och ting kan vara så orättvisa. varför får vissa ta allt och andra klarar sig utan allt?? får verkligen vara glad över det jag har och borde börja uppskatta det ännu mer.
i alla fall så finns ni (ni vet vilka ni är) i mina tankar och jag vet verkligen inte vad jag ska säga. en stor och varm kram skickar jag. hoppas den kommer fram.

dålig uppdatering

2010-06-11 @ 11:54:20

har varit dåligt med uppdatering den senaste veckan. men det har varit mycket nu. först var det snabbvisit i Helsingfors över helgen, sen kom pappa med hit för att hjälpa till med barnen, sen har det varit skola skola skola, träff med Johanna, lite shopping på stan, bad, frissabesök och som sagt så har jag umgåtts med pappa när han nu en gång har varit här.

idag åkte han i alla fall hem och nu ska det börja packas och plockas och städas och fixas.. för att kunna åka iväg nästa vecka. för ja, nu har jag SOMMARLOV och tänker inte göra ett skit innan skolan börjar igen i augusti för då blir det att ta tag med hårdhandskarna. =) sista slutspurten.

kan ju också meddela att det antagligen kommer att bli dåligt på uppdateringsfronten under sommaren, för det finns massor annat trevligt att göra. =)

länge sen..

2010-06-03 @ 13:16:17

lyssnar på enrique på spottan och bara konstatera att det är en hel evighet sen jag lyssna på honom..wonder why??? men bättre sent än aldrig. =)

 

häst och ridning

2010-06-02 @ 22:29:48

grannarna har köpt en häst till sin dotter. nu pratar jag om en liten häst. den är 86 cm hög. en liten going i alla fall. idag kom vi i alla fall iväg för att Ronja skulle få pröva rida den. hon har aldrig suttit på en häst så det var en spännande gång. så efter ryktande av hästen, sadlande så var det bara att sätta på hjälmen och skyddsvästen och sen att hoppa upp på den lilla.










så nu får vi väl se när gnället börjar om att börja rida och få egen häst och så vidare.. jag vet bara inte vilken donerare jag ska vända mig till om det blir ridning..hmmm...=)

we are the world

2010-06-02 @ 10:55:43

hade pojkarna Nordlund som nattgäster inatt. roligt att hinna träffa dom en sväng. men i alla fall så tipsade den äldre av dom om en ny version av We are the world som gjordes i samband med Haiti katastrofen. på något sätt har jag liksom missat den..hmm, konstigt, speciellt eftersom jag bor med en musik/internet nörd, som dessutom har åtminstone tre barn som också är det.. =) (jag tycker om er ändå.. =)) den är riktigt bra faktiskt. den är värd att se..

we are the world