liten renovering

2010-03-28 @ 14:00:44

nu ska nedra rummet äntligen bli flickornas. idag ska det börja tömmas så att Peter kanske kan tapetsera nu när Sophia ännu är här. sen ska det möbleras och till sist skall dom små töserna få flytta in i eget gemensamt rum. =)

dessuto är jag så trött på att det alltid är råddigt hemma hos oss. och jo jag vet att jag inte är någon höjdare på att hålla ordning runt omkring mig, men jag tror faktiskt också att vi har FÖR mycket grejer här hemma. så vardagsrummet skall tömmas på en del saker. eller åtminstone ska ett bord ut som absolut bara samlar en massa saker på sig. och så blir det lite ommöblering så det blir lite mera tomma ytor och mindre grejer. får nu se om det lyckas.. annars måste vi väl köpa ett större hur åt oss. =)

nåja, det kommer i alla fall bilder när det börjar visa någå resultat här hemma.

ha en bra röd dag!!

RS

2010-03-26 @ 17:26:44

efter ett och halvt dygn på sjukhus med Lova är vi hemma igen. vid halv 11 igår gjorde vi ett besök på bvc där vi fick veta att Lova inte har gått mer än 350 gram på en och en halv månad, utöver detta så tyckte dom inte att hon lät så jätte bra. så efter en remiss till barnavdelningen på sjukhuset så var det bara att åka dit. efter en tids väntan så fick vi "diagnosen", nämligen RS-virus vilket kan vara jobbigt för små babysar. så det var bara att checka in på "hotell" Gävle sjukhus så att Lova fick börja inhalera. nu är vi som tur hemma igen tillsammans med en egen inhalator som skall användas varje tredje timme dygnet runt.
allt det här ställde till det så Peter fick komma hem idag istället för på söndag, bye bye money for two days.. Fick igår ringa kors och tvärs för att få någon som kunde ta Ronja över natten, men det löste sig snabbt ändå..

ett helt annat ämne, det är två katter som parar sig (fint sagt) utanför fönstret), jag undrar om båda tycker om det för det ser inte ut så. och det bara fortsätter...blääääää...

nåja tillbaka till mitt liv. efter ett samtal till trevliga vänner så var Ronja placerad och jag hade dåligt samvete, men vad kunde jag göra.

nu hoppas jag på en snabb återställning av Lova och att ingen annan här hemma tänker bli sjuk.. orkar inte.. det här betder då också att det inte blir någon påskresa till Finland, utan en lugn vecka bara hemma.

nu hoppas jag på en skön helg tillsammans med Peter, Ronja, Lova och Sophia. roligt att ha Sophia här, det är SÅÅÅÅÅÅ länge sen.

blä blä blä

2010-03-24 @ 12:42:42

idag är det en av de här dagarna som jag bara vill under täcket och inte stiga upp. jag är trött och hängig, Lova är sjuk och sover inte på grund av det, varken på dagen eller natten, det finns en miljon saker som borde göras men som bara blir liggande. vilken tur att jag i alla fall har härliga vänner som ställer upp för en när det behövs. idag var det Linda som var så snäll att hon kom och hämtade Ronja för att föra henne till dagmamman och dessutom ska hon också hämta henne därifrån. vilken lycka!!!
det har t.o.m. varit en sån gång nu när Peter är på jobb att jag inte ens har hunnit i duschen sen han åkte (och han åkte på måndag). på kvällen när flickorna har somnat så är det så skönt att bara sitta i soffan en stund och sen gå och lägga sig och på moron hinner jag aldrig i duschen och dagarna har Lova behövt mig eftersom hon har den där förbannade luftrörs katarren. och ingen babysim blir det imoron heller för det här.. blää..

nu blir det nog lite sen lunch och sen upp i soffhörnet en stund före Ronja kommer hem.

hoppas ni, kära läsare, har en bättre dag. Kram

äntligen tomt

2010-03-23 @ 18:37:09



äntligen är tvättkorgen tom. nu har jag tvättat, hängt upp, tvättat, hängt upp ända sen lördags eftermiddag. men nu är det gjort och det enda jag borde göra nu är att lägga in i klädskåpen. för högen med rentvättade kläder är inte liten...



...och det finns ännu en del kvar på ställningen och torkas.

panik

2010-03-21 @ 13:53:49


och mitt i allt var den panikartade vardagen hos mig och hälsade på. åtminstone hoppas jag bara att den är och hälsar på och inte för att stanna. fick nämligen veta att examensarbete skall börjas skrivas den 3 augusti och vara klart i mitten av hösten för att sen kunna läsa två valbara kurser och vara färdigt utbildad förskollärare till jul. usch och fy.. vad betyder det här??? jo, förberedelser under sommaren för att veta vad jag ska skriva och hur.. usch!!! nåja, sen  är det slut.. nästan i alla fall.. nu kan jag sluta stressa över att få jobb när jag är färdig och stressa över examensarbete istället.. huh!!!! 

hemma

2010-03-21 @ 10:13:57



så har jag lämnat de här vyerna bakom mig och kommit hem igen. det var meningen att jag skulle uppdatera från Hemavan  men det gick inte att få något nät till datorn så det blev lite paus i skrivandet istället.

veckan var i alla fall helt super. ute i solen alla dagar från 10 till eftermiddagen och på kvällen var det bastu och mat som gällde. skönt.. dessutom fick jag själv vara i backen 2 och en halv dag, vilket var mer än jag hade trott eftersom flickorna behövde någon att vara med också, men syster Maria var en dag med dem och pappa var en dag, så Peter och jag hade en gemensam dag att skida tillsammans. härligt..



tre av dagarna stod också Ronja på skidor. hon var riktigt duktig, men nästa år blir det nog skidskola som gäller. men jag ville först se om hon alls tyckte det var roligt att åka. resultatet blev i alla fall att hon ville åka hårt och inte bromsa.. så det blir nog någon skidlärare som får övertala henne att bromsa. =)

nu är vi i alla fall hemma och bykhögen är så stor att den fyller hela badrummet, så det är bara att fortsätta med den.

un poco stress

2010-03-11 @ 10:09:59

så stressar man lite igen då eftersom vi åker idag. grejer ska packas färdigt och sen skall bilen packas från golv till tak, antar jag att det blir.. =) önskar vi skulle ha en takbox men det fick man ju inte hyra någonstans ifrån.. inte i den här stan i alla fall. nåja, vi ska väl rymmas. men skönt ska det bli i alla fall att komma iväg.

vi fick ju ett litet till projekt att åta oss och det är att flytta alla möbler och grejer i vardagsrummet till mitten av golvet för imoron blir det myrgifts besprutning.. men lite till att göra mitt i allt det här är väl inte så tokigt.

väl på väg sen så blir det uppehåll i Sundsvall för att träffa boysen (Peters) och äta nån snabb middag, sen blir det stopp i Umeåtrakten för att vara hos den äldsta dotern (Peters igen) och hennes guube till lördag och sen äntligen iväg till andra sidan av Sverige och dess fjäll.

nu och packa det sista..puh...

räddad

2010-03-10 @ 11:37:30

imoron åker vi ju iväg mot fjällen. det betyder alltså väldigt lång bilresa. själv klarar man ju av det men Ronja kommer väl att ha vissa svårigheter, men nu har rädningen kommit. EN BÄRBAR DVD SPELARE!!!!! Vi fick låna en av våra bekanta så nu kan Ronja titta på film om så hela resan.. jeeeeee.... dessutom kan man ladda batteriet genom tändaren så det blir perfekt..

flitig tidig

2010-03-10 @ 06:40:16

jaa, Lova har igen haft en dålig natt med många väckningar. så när klockan var fem steg jag upp med henne, kokade gröt och matade. sängen lockade någonting fruktansvärt, men eftersom jag en gång var uppe så bestämde jag mig för att börja skriva på en av mina uppgifter. i skrivandets stund har jag åstadkommit två sidor text om olika synsätt på ledarskap. det som jag dock har märkt och det är att det vblir många stavfel så här tidigt på morgonen. men tur så finns det rättstavningskoll på wordprogrammet.

nu ska jag fortsätta skrivandet och hoppas på två sidor till. =)

uppvaktad

2010-03-08 @ 22:12:14

vad glad jag blir när nära kommer ihåg mig. så fast det bara är internationella kvinnodagen så fick jag blommor (lila tulpaner) av min man och mofa ringde bara för att komma ihåg mig som kvinna. det har han alltid gjort och det gör mig alltid lika glad. för det känns inte för mig som en stor dag som är jätte viktig för mig, men alltid roligt med uppvaktning. =)

internationella kvinnodagen

2010-03-08 @ 09:31:57

vill önska alla kvinnor en trevlig och bra kvinnodag. den är vi alla värda. ja, just det, för att vi är KVINNOR!!!

solen

2010-03-08 @ 09:26:35


solen skiner nu fjärde dagen i rad. och det känns helt bäst. det är skönt att vakna på morgonen när det är ljust ute och jag går gärna ut för att tillbringa dagarna där. jag är nog helt bestämt en vår/sommar/sol människa. =) jag hoppas bara på ett fortsatt sånt här väder för det är underbart!!

utlåst

2010-03-05 @ 14:30:26

idag har jag lyckats med att bli utlåst med flickorna. felet var i och för sig inte mitt, men ändå. och först väntade jag ute i en timme fast dom på gavlegårdarna sa att dom dyker upp inom 5, 10 minuter. sen kom jag in med lite milt våld och efter ännu en timme så ringde jag på nytt till gavlegårdarna och meddelade att jag inte tyckte att det var riktigt snyggt gjort. fick i alla fall en ursäkt plus en gubbe som kom och fixade låset så vi inte har samma problem flera gånger.. grrrrrrrr..

vilken tur att det var på dagen och inte en fredag kväll vid 10.

en vecka kvar..=)

2010-03-04 @ 14:47:50




nu är det bara en vecka kvar till den efterlängtade skidresan.. jeeee. jag bara väntar. ska bli så skönt och roligt att få åka till hemavan och vicka på rumpan lite (alltså åka skidor ifall någon inte fatta). dessutom blir det nog en hel del pulkaåk också men ingenting fel med det. ja, först blir det ju ett stop hos Jojjo och Danne i Umeå (ungefär), men sen bär det av.. härligt härligt..

gotta gotta gotta..

2010-03-03 @ 18:30:50

usch vad jag är gotta sugen hela tiden. och jag har faktiskt lite svårt att motstå.. tyvärr. måste försöka. i alla fall om det ska börja lossna någå. idag var jag i alla fall på promenix i solen och det var så skönt. Lova kanske äntligen börjar bli lite bättre så man kommer ut också. men de närmaste dagarna blir det ännu mera gotta. imoron besök hos Anneli och Andreas och på fredag blir det middag hos Johanna och Morgan(dit jag själv bjöd mig och flickorna) och sen blir det fredagsmys här hemma hos oss med karkki och chips.. mums..

men om jag efter resan till Hemavan skulle ta itu med allt på allvar och verkligen försöka så kanske jag skulle nå någonting roligt till sommaren.. behöver en morot... tänk för så där en 5-10 år sen var det mycket lättare.. hittade den här bland gamla foton och det gjorde mig ju inte så glad..



ja ja men sånt är det, nu är det bara att försöka vidare.. jag tror att det är Peters och flickornas fel att det inte händer någonting. mår liksom så bra tillsammans med dem. =)

planer

2010-03-01 @ 13:46:27

dagen har kommit ganska långt men nu blev jag ivrig att göra någonting av den. så nu är mina planer att jag ska städa lite, läsa en bok till skolan och föra anteckningar. dessutom, är jag sugen på att börja skriva en uppgift men jag har ännu inte fått de böcker som behövs till den uppgiften så det blir att avvakta. kanske jag skriver någon annan.. får se..





dessutom har jag bakat semlor idag som ännu ska i ugnen men det är färdigt bakat. så det blir nog ett mellanmål med färskt bröd med smör på och kall mjölk.. mums..




annars då..jaa, det snöar. MASSOR!!! så det blir väl en sväng ut ännu för att skotta bot lite snö från gången.