morsdag

2010-05-31 @ 23:18:00

vilken härlig morsdag jag hade igår. dagen började med sång och paket. jag fick ett jätte fint kort som Ronja hade ritat och själv skrivit "JAG ÄLSKAR DIG", "GRATTIS PÅ MORSDAG" "RONJA OCH LOVA". dessutom fick jag en (tro´t eller ej) rosa och vit randig tunika som Ronja hade valt. sen blev det frukost på terassen..



och så packade vi ihop och åkte till fjärran höjder badet..





sen hem på för att äta superb grill middag



för att sen äta maräng - jordgubbs - grädd - tårta till efterrätt..



tack mina underbara barn och tack för hjälpen av min man för en toppen dag!!



nu tillbaka till verkligheten med sena kvällar och ord som hermaneutik, strukturalism, empirisk undersökning, vetenskap........

runs in the family..

2010-05-29 @ 22:24:37

..det är faktiskt den enda jag har att säga..



...och så lite filmbevis

babysim

2010-05-27 @ 17:49:46

så var det slut på babysimmet. idag var sista gången så nu har vi klarat det också. nästa kurs vi börjar börjar först i oktober, men snabbt är vi där också. =)



duktig har Lova varit och blivit duktigare under tiden. =)

vilken tur..

2010-05-26 @ 20:59:51

...JAG har. när saker och ting känns bläigt och jag bara blir arg så finns dom har hos mig som gör mig glad.

 



dessutom har jag varit på massage idag och det var SÅÅÅÅÅÅ skönt. en timmes massage och jag fick verkligen känna att jag hade en kropp med muskler. men oj vad många knutar det fanns överallt. inte konstigt att det är lite stelt och ont med jämna mellanrum. nu har jag i alla fall tänkt om jag skulle unna mig en massage 3 eller 4 gånger i året. jag tror faktiskt att det skulle behövas och vad annat säter man inte pengar på..

sen var det dags att hämta mina betällda smycken.

 

så trots allt så har jag haft en riktigt bra dag. =)

...och fanskapet fortsätter

2010-05-26 @ 18:46:20

nu har skolan lyckats.. igen.. den här gången handlar det om en enskild kurs nämligen vetenskapliga förhållningssätt. nu har det komit fram att vissa har fått hemtentan redan medan andra ska vänta till nästa vecka. den del som har fått den ska nämligen vara bortrest nästa vecka och hinner då inte skriva den. varför kan inte alla få den om en får den. jag tänkte om jag skulle ha som orsak att Peter åker bort nästa vecka och jag blir ensam med flickorna så jag hinner inte skriva. jag tycker nämligen att mina barn på samma sätt som en resa är ett eget val och antingen kan väl alla få tentan tidigare eller så får de som reser stressa i slutändan.. jag håller helt enkelt på att bli GALEN!!!

men en sak är ändå kanon bra. och det är att jag idag talade med hon som är ansvarig för lärar utbildningen och hon ger dispans åt mig. det betyder alltså att examensarbetet blir skrivet i höst och jag får min examen i mars 2011när jag har gått kursen som jag skippade i höst. tacka vet jag vissa människor.. =)

skol helvetes jävla skit

2010-05-25 @ 19:58:01

just nu är jag inte världens lyckligaste på min skola. minst sagt förbannad. först avregistrerar jag mig från en kurs för jag inte klarar av att göra ett bra jobb varken hemma eller i skolan. och detta gjorde jag efter att jag fått veta att jag i vilket fall som helst får skriva examensarbete i höst. i fredags fick jag ett mail där det stod att jag inte är behörig att skriva examensarbete eftersom jag inte har gått den ena kursen. redan då blir jag tokig och skriver tillbaka att jag har fått grönt från antagningen på högskolan att jag kan gå kursen nästa vår och ändå skriva arbetet i höst. var på jag igen får ett svar om att jag inte her förkunskap som behövs till att skriva arbetet och att det är självklart att man får avregistrera sig från kurser men jag får inte skriva i höst. då kommer mina enkla frågor. hur kan någon lova mig någonting som tydligen inte går att genomföra? vilken av informationen behöver just jag i mitt examensarbete från kursen jag missat? varför vet inte höger hand vad vänster hand gör på den där j***a skolan? i vilket fall som helst så håller jag på att bli tokig. nå men allt det här betyder nu att jag ska försöka få skriva examensarbete nästa vår efter att jag har gått den där förbannade kursen som tydligen är så förbannat viktig. ja, jag vet att det blev förbannat mycket förbannat nu. that´s life!! det kan finnas ett litet hopp och det är att om hon som lovade mig från början att få skriva arbetet i vilkaet fall som helst träder fram och medger att hon har lovat mig detta så löser sig problemet. men ärligt, vilka är oddsen till det?? i alla fall så räknar jag inte med det. så får se, kanske det blir mera föräldraledigt i höst. vem vet..?? inte jag...

p.s. och förlåt för alla inte glada och fina ord.. d.s.

natt och dag

2010-05-23 @ 14:49:17

vädret har verkligen varit som natt och dag under helgen. igår var det sol och fint vilket resulterade i att vi girls tillbringade vår tid ute. Ronja ville t.o.m bada i poolen så det var bara att plocka fram, pumpa upp och fylla så var hon nöjd. =)

   

efter utevistelsen fick vi besök av fyra stycken Nordlundare,nämligen syskonskaran som var på väg från Örebro och norrut så dom tog en snabb visit, som innehöll dricka paus och vessapaus, här. Roligt att hinna träffa dem innan sommaren för det blir nog väl inte mer innan eller under sommaren.

sen var det bara att göra sig färdig för partaj. den här gången var det 30-års partaj som gällde. god mat, gott vin och trevligt sällskap. och barnen fick leka av sig. tack så mycket för allt, värd och värdinna..=)

vaknade av ett spöregn som bara fortsatte och fortsatte och fortsatte. och ja, det regnar fortfarande. så vi hoppade in i regnkläder och sen ut. Ronja hoppade i ALLA vattenpölar och så blev hon glad över att jag också gjorde det. och varför inte, det är ju också roligt. =)

 

galet härlig dag

2010-05-20 @ 17:47:45

vilken ljuvlig dag det har varit. sommar och sol hela långa dagen. så jag har nu redan börjat lära Lova att vara ute när det är fint och ta till vara på all sol och värme. =)
så idag har det varit vi två på terassen i solen för hela slanten.



och medan jag fick ligga lite i min baden baden så passade Lova på att köra omkring i sin bil.


hoppas nu bara att det härliga vädret håller i sig. för me like!!

den 23 oktober..

2010-05-20 @ 11:46:41

..då går vi på



för nu är biljetterna köpta.. =)

trött och tröttare

2010-05-19 @ 20:12:48

jag är så himla trött så jag vet inte vart jag ska vända mig mera. försöker med allt möjligt att jag inte skulle vara så trött men det händer liksom ingenting. och nu kan jag inte ens skylla på tråkigt väder. men det tar väl sig, i sinom tid. =) jag har i alla fall kommit igång ordentligt med promenerande så nu har jag varit alla dagar och promenerat och på måndag var jag t.om. och sprang. den ni.. jag lever i förhoppningen om att i alla fall lite komma i bikini form tills stranden kallar. fast ute på gården har jag nog inlett säsongen redan. det är så skönt att kunna gå ut på altan och bara ligga i solen.. min favorit hobby har anlänt. =)

nu sover flickorna så nu tänker jag också gå i säng..

kalas varje dag

2010-05-17 @ 18:23:08

så har helgen gått förbi och det har varit en väldans kalasande. =) denna tös fyller idag 4 år och vi har firat både idag och igår.



i alla fall har det firats med paket, bulla, tårta, saft och annat gott.
   

och för att släppa ut allt socker och dyl. samt att hålla den här skrutten vaken.


så blev det en kvällspromenad för hela familjen.. okej, Lova kom lite lättare undan. =)
 

och jag kunde för övrigt starta min strumpfria säsong.

puuhh

2010-05-12 @ 22:05:43

äntligen klar med varenda liten uppgift från skolan. och dessutom är allt inskickat och det känns helt ljuvligt. nu ska jag ta itu med sista kursen före examensarbete. det är ingen rolig kurs och heller inga roliga böcker, men alternativen är inte så många så det är bara att börja på. imorgon börjar det. och eftersom det är så jobbig text så ska jag bara läsa ett kapitel om dagen. för mera fixar jag inte.. puuhh..

nu i säng i alla fall och kanske lite tv. =)

=)

2010-05-12 @ 13:32:13


äntligen så soligt och varmt så jag inte behöver klä på mig många lager med kläder. så istället tog jag en drygt två timmars promenad med Linda och våra småttingar och efter det så kunde jag ligga i solstolen och bara njuta av solen och värmen. jag bara älskar solen och sommaren.

happy happy happy

2010-05-10 @ 21:02:28


den 27 maj har filmen premiär i detta avlånga land. egentligen blev jag ju besviken på ettan men det är ändå ett måste. jag blir så glad. =)

och ett till gladhets tecken är att min vän Anna kommer hit i helgen. har inte pratat med henne sen i februari tror jag, så nu är det f*n i mig på tiden.

hohhojajja

2010-05-10 @ 12:36:05

nu var det ny vecka igen och det har börjat med full rulle. och mindre blir det inte heller. idag var det besök på sjukhuset när Lova fick vaccin mot tuberkulos, klockan halv 9.. suck och stön, men det var bara att dra upp sig och komma iväg. sen var det dags att fixa bild till GD så Ronja får vara i tidningen nästa vecka når hon fyller år. nu snart ska vi iväg till kyrkan på öppen förskola tillsammans med Linda & co.
imoron ska jag iväg och jumppa, nu ntligen kommer jag igång. det har varit så mycket sjukdomar, ont i fötter, praktik osv. så det har inte blivit så mycket av mitt jumppande, men imoron ska jag iväg. dessutom ska jag till skolan och fixa lite böcker i pappersformat. =)

sen börjar det nog bli dags att baka till kalaset på söndag. och på tal om kalas på söndag så var det ju så typiskt att Ronja fick en inbjudan till ett kalas igår och såklart så var det ju på söndag mellan 13 och 15 och vi firar henne från klockan 14. det finns 365 dagar på året och precis samma dag ska två kompisar ha kalas. men vi fixade det med att flickorna ska leka här på måndag istället. =) ja, men tillbaka till vårt kalas så har Ronja beställt prinsesstårta, chokladkaka, pepparkakor, bulla, saft och ballonger. så det är bara att stå i nu under veckan för att få allt klart. får se hudan choklad kaka det blir. kanske en kladdis, eller har någon något förslag på någå annat gott??

nu iväg till kyrkan. ha det bäst.

ciao!!

morsdag

2010-05-09 @ 17:35:52




trevlig morsdag till alla finländska mammor. Speciellt till MIN MAMMA. Hoppas du har haft en riktigt bra dag för det är du värd. puss och kram till dig mamma. =)

lördagkväll

2010-05-08 @ 21:41:33

tillbringar lördag kväll i min ensamhet (förutom två sovande barn förstås). Och vad gör jag då? Jo, har fyllt skumpa glaset, tänt ljus,



tagit fram mitt lördags godis(en marabou smil mintchoklad stång)


och sitter med laptoppen i famnen och skriver en restuppgift från min kurs om ledarskap.



restuppgiften handlar om kommunikation och här sitter jag ensam i tysthet och funderar på kommunikation. hmmm..

hoppas ni har en bra och mera innehållsrik lördagskväll mina nära och kära, och även de som är mindre nära och mindre kära.

pure smyckes party

2010-05-07 @ 20:14:45

igår var det smyckes party på schema och igen så fick jag hem lite ett och annat.

 
en pashmina sjal i tjock rosa och och brunt. dessutom om man vänder den så är det rosa brunt och det bruna rosa, vilket betyder dubbelanvändning.

 
ett armband som det bara skriker sommar kring =)


och till sist ett armband och halsband som bara blev ett måste =)
dessutom betällde jag ett par örhängen och ett halsband. och förutom allt det här så ska snälla Annelie göra barnhalsband åt alla mina flickor.

nu ett glas vin och sen gonatt. är så sjukt trött hela tiden så jag håller på att bli tokig..

flitig för barnens skull

2010-05-07 @ 17:46:16

nu har jag varit duktig och aktiv för flickornas framtid. Ronja har jag anmält till danskurs på uddans. så i höst ska hon börja en danskurs för 4 åringar med grund dans steg med en liten show som slut. =) hon är själv otroligt taggad för det så det blir ju ännu roligare då.
sen har jag äntligen tagit itu med mina och Peters funderingar på skola åt Ronja. nu har jag anmält båda flickorna till Prolympia skolan. vi vet ju inte ens om vi är kvar här i Gävle när Ronja ska börja skolan men ifall vi är det. Så hösten 2012 är det meningen att Ronja börjar där och Lova hösten 2015. =) känns länge till dess men snabbt går.

ha en trevlig helg.   

äntligen

2010-05-05 @ 23:05:12

ÄNTLIGEN färdig med uppgifterna. Så nu är dom inskickade och snart i bedömnings skede. just nu skiter jag verkligen i hur det går bara dom kommer igenom för jag orkar inte någå mer. det är färdigt nu med sena kvällar för att skriva. nu är det slut med dem.
nu i säng och sen till skolan imoron igen, men bara två dagar kvar, eller egentligen en och en halv, och sen över en månad ledigt.

gonatt mitt folk!!

skola

2010-05-04 @ 22:24:14

så var en dag fylld av skola förbi. först var det föreläsningar och laboratorier i skolan, sen hann jag bara hem så måste jag ringa till ansvariga läraren för en kurs för att fråga om examensarbet. hör på det här, jag ville vara duktig och skriva ett examensarbete på avancerad nivå, men nej, det fick jag inte för att jagläser till förskollärare..grrrr.. så nu blir det att skriva examensarbete på grundnivå och efter det gå ett år till i skolan och få en fristående magisterexamen. coch så får det bli.
sen blev det kvällen och jag tog itu med ett av mina arbeten. nu är det bara lite finslipning kvar och sen skickar jag in skiten. alltså imorgon är det tänkt. så nu vet ni det. köksbordet är fullt med papper och böcker och sånt, så nu ska det bort och sen ska jag i säng. snark...

imorgon blir det läkare och skola och så får jag träffa min Johanna kompis.. jeee. det är länge sen sist nu, men imoron blir det lunch tillsammans. =)

valborgshelg i Örebro

2010-05-03 @ 20:42:01

så var valborgshelgen firad och maj månad har anlänt. på fredag tog vi tåget till Örebro.



för att komma fram till den här trevliga varelsen



efter lite handel för att fira valborg blev det goooooda cosmon som drickbart..



och tacos/tortillas som ätbart



sen stod det kortspel på schemat där Lova också ville vara med, fast hon ren hade sovit

 

sen var det dags för bäddning. så ut med madrassen.



efter lite sömn, frucke och ett varv på stan skulle studentmössan på och glasen skulle fyllas.. igen..



..samt lite vila med gottigt för eventuella behov =)

 

tills jag blev väckt av den här som pillade lime i min mun.



det fanns en till som också ville fira med studentmössa.



och så god mat till middag.. grisfilé och ugnspotatis och grönsaker tillsammans med rödvinssås. och dessutom B&J glass till efterrätt.



så lite syskon mys och gos

 

efter en till natt var det dags att åka hem igen. så på tågstation blev det glass och kramar och många tårar från Ronja som inte alls ville lämna Sophia.. hon gick inte att trösta på något vis.. stackarn..

  

hejdå Sophia och Örebro, vi ses en annan gång.

födelsedags planer

2010-05-03 @ 11:07:44

frågade Ronja vad hon vill ha till sitt kalas. fick till svar att det fixar ju Jojjo (alltså största syster). hon är rolig hon, menar då Ronja. för att förklara det närmare så pratade Ronja med Jojjo i lördags och berättade åt henne att hon önskade sig stolar, filtar, lampa, klistermärken osv. till födelsedag. och nu menar hon att Jojjo fixar det. go ungen där, men stackars Jojjo för det tycks bli dyrt för henne. =)