1 december

2010-11-30 @ 21:38:00

och imoron är det 1 december och nu är den morgonen förberedd, nämligen flickornas paketkalendrar.
Ronjas blev en sån här i år


Lova får sin första av många


jag bara väntar på imoron för att få se lyckliga miner. =)

glömde

2010-11-29 @ 22:54:22

jag glömde helt bort det "nästan" viktigaste från helgen och det var PREESEEENTS!!! hysteriskt roligt. =)

lilla jul

2010-11-29 @ 20:12:03

och så var helgen med lilla jul firad. huset fylldes av förutom oss själva som bor här på heltid så Sophia, Jojjo, Mathias, Danne och svärmor. och roligt hade vi det..åtminstone jag..!?!?! det var en sån helg som jag kände att jag har tur som har fått lära känna dessa människor och ha dem med i livet som bonus att jag träffat Peter. =) det blev glöggdrickande, julmat, shottande, lilla juls tomte besök, "celine dion"-konsert och en massa skratt och skoj. tusen tack till er alla medverkande på helgen!! har tyvärr inga bilder för Jojjo agera fotograf, eller åtminstone hennes kamera agera fotografens så jag väntar på dem därifrån.

på söndag var det dags för Ronjas dansuppvisning på Estraden. så det var bara att ta sig dit för att titta på den duktigaste av alla när hon hade sitt första framträdande. för hennes del var det spännande och pirrigt. men det blev jätte bra till slut. nya kläder hade hon fått välja också.



nu är vardagen på en igen och det finns massor att göra för på fredag ska saker och ting packas ihop igen och styra kosan norrut.

tjingeling

lucia

2010-11-25 @ 11:47:56




va glad jag blev när syrran ringde idag och berättade att Mirella hade blivit vald till Finlands lucia. av vad jag har hört så har hon ju verkligen drömt om det här ungefär alltid. men nu så får hon bära kronan. =) jätte roligt. här berättar hon om sig och sitt.

snor och slem

2010-11-23 @ 21:23:16



har gått och blivit ordentligt förkyld med snor, halsont och feber. hör och häpna, jag som aldrig har feber. men nu så har det slagit in.

skulle vara duktig den här veckan med skolan och bara jobba stenhårt med mina skoluppgifter, men så fel man kan ha.. det blev jobb istället, 3 dagar av fem möjliga. inte illa..=) (det är så där när man inte kan säga nej!!)men det betyder dock att jag MÅSTE skriva på kvällarna. men det går bra. =)

screencast

2010-11-20 @ 22:45:41



nu har jag lärt mig någonting nytt inonm den här it världen och det är att jag har lärt mig att göra en screencast (och jo jag är mycket medveten om att säkert halva världens befolkning har full koll på det här men inte jag, förutom nu!!!) och imoron ska jag göra det på mihn igoogle sida. bara för att jag tycker att det är så roligt att jag har (måste) blivit lite biten i alla fall av denna it värld så ska ni alla kära läsare få ta del av den sen när jag har fixat en mick som tar upp mit ljud i datorn. och det ska göras imoron. =) vilken tur att Peter åker på jobb för han hade ju förstås hysterisk roligt när jag skulle prata och berätta om min sida. vilket leder til att jag också har svårt att vara oskrattad. hahaha.. =)

borde

2010-11-11 @ 19:57:03

idag har det varit jobb på en småbarns avdelning och jag måste bara säga att I like it. en hel dag med bara 1-2 åringar.=) i vilket fall som helst så är jag trött som jag vet inte vad (jag vet att du Sophia skulle säga som en gnu och att vi kom överrens om att jag skulle säga som en hyena, men men..) och jag borde packa, fixa ett kort, städa lite. men jag kommer liksom inte upp från soffan.

men nu ska jag nog packa för imoron får Lova och jag åka iväg för att hämta hem två käran i mitt liv, nämligen


(som här har fått en hund av Gufar och den heter tydligen Rufus. =) )

och


(som är på jobb men kommer hem på söndag. jeeee..=) )

quality day

2010-11-10 @ 20:48:39

idag har det varit quality day med Lova. vi började dagen att åka till sjukhuset för jag skulle till läkare. besöket slutade bara bra och jag är bara frisk och mår så bra med bara bra värden. roligt.

efter lunch blev det stadsbesök. vi åkte till stan för att Lova skulle få handskar. och rosa blev det. =) två olika sorter. det ena paret är hennes storlek men lite jobbiga att klä på och det andra paret är en storlek större men mycket mer praktiska. så nu kan Ginnie själv bestämma vilka hon vill använda med Lova och vi kan välja här hemma. =) bra va?!?!



när ja nu en gång var inne på hm så råkade jag hitta en rock på 50% så den blev min för 150 kronor.


och så var jag med om en lite oartig man i en butik. hans ord kanske inte var så jätte farligt men hans tonläge till gjorde det inte så  snällt. jag sökte efter en mössa åt Lova. en sån där rånarluva men en tjockare variant. ja, alltså alla finländare vet hudan det är för finländska barn använder sån och det finns såna mössor i alla butiker. nåja, i alla fall så när jag fråga efter en sån och hade berättat att det är svårt att hitta såna och att vi tidigare har köpt våra i finland så får jag till svar ett ironiskt skratt och en kommentar om att vi har nu inte riktigt samma mode här som ni har i där borta i finland. bara kommentaren va ju konstig tycker jag. nåja den butiken fick ju ändå inte mina pengar så. hahaha...

sen var vi och simma och det va så skönt och roligt. lova har lite missat det där med vattnet man simmar i för hon dricker det samtidigt som hon simmar..blääää...

på kvällen åt Lova youghurt själv..det gick..så där..hmm.



men tydligen blir man jätte glad av det


det blev i alla fall en riktig gos lova-mamma dag idag.


men nu har jag börjat sakna min Ronja på andra sidan plotten..men snart så ses vi ju.. och jag vet ju att hon har det bra hos pappa/mofa.

överraskad

2010-11-09 @ 18:59:15

det blir alltid samma överraskning när första snön kommer. varje år samma sak, som om man inte skulle lära sig. ifjol gnällde jag på alla som suckade ochs tönade över att det ena och andra hade hänt när första snön kom eftersom jag tycker att man vet ju alltid att den kommer i något skede. det är ju trots allt november redan. i år är jag en av dessa överraskade människor. har inte förberett med någonting för snön. och den kom idag..och kommer fortfarande.



så nu MÅSTE jag göra de saker jag borde ha gjort före snön kom.

ett par dagar

2010-11-07 @ 19:48:48

fredagen ute var riktigt rolig och vi orkade faktiskt ända till klockan 1. hade trevligt sällskap av Anneli och Andreas och så blev det flera stycken av de här.



dessutom kunde jag sova lääänge. men klockan 10.13 hade jag Peter brevid mig som pickade mig i sidan och tydligen tyckte att vi sovit tillräckligt. =) det blev en lång och god frukost och sen en skön promenad i solen.

sen kom flickorna hem igen och Lova var sjuk. så nu är det hennes tur att ha 40 graders feber, så det blir mycket dricka och lite allt annat.



och så idag har vi packat. Ronja åker iväg imoron med Peter över till Finland. Peter ska på jobb och Ronja ska till sin mofa. hon ska stanna där hela veckan, så nu är väskorna packade.

ut

2010-11-05 @ 17:50:59

efter att ha lämnat barn med bästaste Johanna och Morgan så tar denna kvinna



sin man och drar iväg ut på restaurang church street och sen ser vad som händer på stan en fredag kväll. =)

ha en härlig fredag kväll!!

första dag och maskerad

2010-11-04 @ 19:06:59

har alldeles glömt bort att sätta in bilder på Lova då hon gick sin första dag till dagmamma.



och här är Ronja sin första dag för några år sen.



lite större, mera hår och fler tänder. =) men som sagt så var det här 3 år sen så mycket har hänt sen dess.

och idag var det maskerad. jag lämnade barnen som älva och tiger.


blää

2010-11-03 @ 22:02:32

usch och fy så blä det är just nu. men jag skyller på ovanan att jobba. och kan inte Peter bara kunna var hemma nu. känns så förbenat träkigt att det blir så mycket ensam tid nu. men jo, jag unnar honom nog tiden med sina stora barn, blir ju inte mycket sånt heller. men om jag får vara självisk så tycker jag att han skulle kunna vara hemma med mig. =) men nu är jag ju inte det så jag gillar bara läget. =)

skulle kunna ta en sån där ledig dag imoron med flickorna och bara göra sånt som vi tycker om att göra, men jag får vänta till fredag. imoron är det maskerad och Ronja vill ha sitt hår kreppat vilket betyder sjukt tidig väckning. hennes kläder är i alla fall sydda och fixade och samma gäller Lovas maskerad kläder. kommer med bilder imoron av spektaklet. =)

själv gör jag ett besök i skolan. blev erbjuden jobb men tänkte att jag måste tacka nej och ta mig till skolan istället.. duktiga jag!!

jobb

2010-11-02 @ 21:28:34

jaha så har jag tagit mig in i arbetslivet så där på riktigt. skrev in mig på vikarie jouren från och med den 1 november och jag har haft arbete 100% av den tiden och har även imoron. =) och idag var vi helt utan vatten på dagis, så till lunch blev det pizza. en riktigt bra början på alla sätt måste jag säga. detta betyder förstås att det blir långa dagar för mina små liv, men det är ju så vardagen för en icke miljonär ser ut. igår var första dagen som jag konstaterade att mitt yrkesval är bland de konstigaste, jag lämnar mina barn till dagmamma och har dåligt samvete för att ta hand om andras barn. vrickat..?? JAAAA!! men roligt..?? JAAA!!

Peter åkte iväg idag till Umeå till sin äldsta dotter och sambo för att hjälpa till med tapetscheringen (hahaha!!!!! eller va??). kommer hem igen på torsdag kväll seeeeeent. känns som mycket tid borta för honom och mycket ensam tid för mig, men det var det där med att vara miljonär igen. och förstås att han behöver också sina äldre barn och vice versa.

nej nu är det slut filosoferat och skolboken måste läsas.