semester

2010-10-29 @ 22:12:34

jag är riktigt sugen på att få åka på semester. en mini semester skulle räcka till gott och väl. det här kan ju bero på att jag har suttit hemma i en vecka nu och sen kanske att vänner är just på minisemester bara på tumis, alltså utan barn. det är liksom tudelat. skulle vara roligt at få åka allihop men samtidigt skulle lite quality time med gubben inte sitta helt fel. nåja, nåsta fredag får vi ju i alla fall vara på tumis mellan fredag och lördag. =) och på programmet står middag, bio och eventuellt ett ute besök. om vi nu orkar. =) annars ganska skönt att bara få vara också och lag lovar att jag ska sova länge på lördag morgon. =)

fredags regn

2010-10-29 @ 19:59:16


det är fredag kväll och det regnar. men det är bara skönt eftersom jag själv sitter inne, har tänt ljus och ska snart titta på idol. Lova sover och Ronja sitter med i soffan och myser. jag bara älskar fredags kvällar. =)

ha en riktigt skön helg alla. hoppas ni får njuta och göra det ni vill göra.

yey

2010-10-28 @ 18:09:52

och här är lördag kvällens "läckerbitar"



finns också här

nytt kapitel

2010-10-28 @ 17:14:28

så har ett kapitel tagit slut i mitt liv. jag är färdig med examensarbete och fått det tillbaka med en bokstav. är alltså ett stort steg närmare arbetslivet.. härligt.. är dock inte nöjd med det resultat ja fick i arbetet. fattar det inte jag fick ju godkänt och mer än godkänt men ändå är jag inte nöjd. konstigt det här eftersom jag aldrig under mina 27 levnadsår haft prestationskrav på mig i skolsammanhang. jo, jag tycker om att vinna men skolan räknar jag inte som en tävling. nåja, jag är i alla fall besviken. har satt mycket tid och ork och lust på det och desutom fått bra respons från samtliga handledare, men tydligen inte tillräckligt bra.

nåja, jag tar ett steg framåt och så glömmer jag snabbt min besvikelse. jag har ju annat. =)

trött

2010-10-27 @ 21:07:21

jag är så himla trött efter flera nätters mindre nattsömn än vad jag behöver.. hoppas verkligen att Ronja nu blir frisk för jag orkar inte mera dra med det här. och dessutom så gör det så ont när hon har ont. vill inte mera och orkar inte mera. nu går jag och lägger mig. det får bli berg flyttar in i sängen.

sov gott mina nära.

fem år

2010-10-27 @ 20:39:27



det finns en pojke i mina tankar idag. en pojke som har födelsedag. fem år.. jag skickar stora kramar..

massor

2010-10-27 @ 11:50:17

nu är det flera dagar sen jag har uppdaterat och det har ju hänt en hel del sen dess. det har varit besök av mamma, Maria och Johanna, ladies night, min födelsedag, jätte sjuk Ronja, Peter har åkt på jobb, och ledsamt efter nära.

När mamma och syrrorna var här så var vi som sagt på ladies night och det var hur roligt som helst.



god mat,
  

gott vin,


jätte bra show
    

och fram för allt härligt sällskap.
     

och som lite extra så hade vi extremt bra platser så vi såg verkligen allt (dessa bilder är tagna utan zoom). definitivt värt att göra på nytt. =)
   

på min 28:nde födelsedag fick jag många fina presenter.


Ronja och Lova var glada när här var besök fast Ronja var jätte sjuk.
 

det är alltid så ledsamt att säga hejdå fast jag vet när jag träffar alla igen. tusen tack bästa mamma, bästa storasyster nr1 och bästa storasyster nr2 för en helg att allid komma ihåg.

chock

2010-10-20 @ 09:44:55

hamnade i ett mindre chocktillstånd idag. och varför? jo, för att det SNÖAR!! usch.. och vi som t.om. har utemöblerna ute ännu. den här snön stannar ju då förstås inte men i alla fall. blääää..

skor

2010-10-18 @ 18:02:41

skor för lördagens festligheter. =)



nu kör jag stenhårt på att gå in dom. jag t.om. vila med dom på mig idag. =)

örebro

2010-10-18 @ 11:59:57

så var helgen i Örebro över och vardagen har börjat här hemma i stormiga Gävle.


Vi var i lekparken medan Sophia var i skolan. och eftersom vi var på besök hos Sophia så fångade vi upp Sophiakyrkan med på bild.

 
Fick senare också sällskap av Sophia.

 
Sen var det franskis och HK-knack på menyn. mumsfilibabba!!!


på lördagen gjorde vi ett besök i "svampen" som är ett vattentorn men högst upp kan man också gå ut och så finns det ett café. =)

    
vi kunde se över hela Örebro och vattnet som syns är Hjälmaren. och det vita huset högt upp på den tredje bilden bor någon jag känner. =) det sticker upp alldeles för sig själv. kul..


sen var det dags för kaka och läskeblask. dessutom dregla vi över den goda menyn med hamburgare. definitivt värt ett nytt besök. mums..


Den här helgen var det den här tjejligan som bestämde. en toppen helg tillsammans med dig igen, Sophia.

Nu har inskolningen med Lova börjat och idag kommer Peter hem. Mycket på en och samma dag. =) 

födispresent

2010-10-12 @ 10:18:42



Lovas födelsedagspresent av Anna och Anders. Visste inte att det fanns så små. =) nu har hon i alla fall blivit vän med dem för först var hon bara rädd för tofflorna. =)

dra ihop sig

2010-10-11 @ 13:26:54

det är bara två hela lediga dagar kvar före opponeringen äger rum. läste ett arbete idag och det känns bra att få läsa någon annans slit istället för ens eget som smakar trä. =)

dessutom drar det ihop sig för att Lova ska börja hos dagmamma. på måndag kör inskolningen igång och jag tycker väl att det är så där. men alternativen är inte många och det här var det bästa.

och så är det bara knappa två veckor kvar till mamma och syrrorna kommer hit för att gå på ladies night. =)

till sist så är det heller inte länge kvar till min födelsedag. Johanna ville kommentera att jag blir gammal men hon fick tillbaka att jag aldrig blir så gammal som hon. =)

förlåt

2010-10-10 @ 23:38:56

Det vackraste ord som jag vet,
är ett ord som så sällan blir sagt.
Det väntar på stora och små,
det lilla ordet förlåt.


Hade en ordentlig durst med min 4-åring. två starka viljor och en med principer gjorde att vi inte var glada på varandra. men när kvällen kom och Lova hade somnat så kröp Ronja upp i min famn och sa: "Förlåt mamma för att tjafsade så med dig på dansen, jag lovar att inte göra det fler gånger." Hur glad jag blev kan jag inte förklara för det var såååå jätte glad. Jobbigt att gnata med henne om hur viktigt det är att säga förlåt och ibland kommer det ordet bara för att det hör till att man säger det. men idag fanns det en mening i det och en stor betydelse.



mamma

2010-10-07 @ 21:00:09


idag fyller min mamma år. många tusen grattisar till henne och ännu fler grattis kramar. hoppas att hon har haft en riktigt bra dag. =)

ryggsäck

2010-10-06 @ 21:43:24




hela min utbildning har det varit tal om det här med att komma ihåg att alla barn kommer med olika bagage och deras ryggsäckar är fyllda på olika sätt och att utifrån det ska man vara mot barnen. har funderat mera på det här under dagen.. dessutom behandlades ämnet idag på föräldramötet var vi pratade om barn i stress och barnfostran. det här gäller ju inte bara barn utan alla människor vi träffar har olika ryggsäckar. beroende på hur nära vi vill att människorna ska komma på oss så handlar det ju inte alltid bara om att bemöta dem beroende på deras ryggsäckar. vissa ryggsäckar hamnar vi ju bara acceptera, eller en del av innehållet i alla fall. men hur mycket måste man acceptera och hur mycket måste man ta emot?? var går gränsen mellan okej och inte okej?? och vems ryggsäckar måste man acceptera? vem har rätt att gå in i min egen ryggsäck??

bara lite kvällsfunderingar så där..=)

höst

2010-10-04 @ 21:09:23

nu har hösten kommit till mig ordentligt. mörka mornar och mörka kvällar.. och blåsigt och kallt. men säga vad man vill om hösten, men jag tycker i alla fall att den är fin.



tog en promenad från skolan idag och det var så uppfriskande och färggrannt.

och eftersom det är kanelbullens dag idag så tog jag tag i saken och bakade lite kanelisar.

veckoslut

2010-10-01 @ 16:59:08

så var det veckoslut igen och hur ska jag tillbringa den då??? ja, Peter kom hem idag i alla fall så åtminstone har jag sällskap här hemma, för mycket annat blir det ju nog inte. inte med en tös som är sjuk, sjuk och sjuk..hängig, nipprig, trött, matvägrar..



samtidigt känns det som om någonting borde göras för Ronjas skulle. hon vill ju lite röra på sig i alla fall. för hon är frisk och kry.



var i alla fall till stanmed bara henne idag för at köpa en ny febertermometer. och det blev en öron sån den här gången. 605 kronor..suck.. men vad kan man göra.



så blev det lite xider, men varför finns inte den nya smaken på systemet som jag drack på interpol när jag var där för drygt en vecka sen. den var sååå god men nej!! finns inte på systemet. det var en smak med mango och nånting till.. kanske blir det en cider ikväll då till tacosen. Ronja och Peter är på simskola så det blir fredagsmys när de kommer hem..

säger då det..jag ÄLSKAR fredagar..