kväll

2010-09-30 @ 19:55:29

och min kväll tillbringas tillsammans med



och

tiden

2010-09-29 @ 21:53:15

tiden bara rinner iväg. nu har det igen gått allt för många dagar sen jag senast skrev. vet inte vad jag gör med all tid men försvinner gör den...

...nya gardiner i flickornas sovrum och vårt


nya gardiner i köket


redhead..efter att ha varit yellowhead


och hur kunde jag bli yellowhead?? jo, efter förra färgningen tyckte jag att rötterna var väldigt mörka ännu så jag skulle fixa rötterna vilket ledde till att jag var gul.. och gul för att man använt för mycket blondmedel är fy skam, så jag var drastisk och det blev rött med ljusa slingor. och jag kan ju berätta att blixten i kameran gör håret mycket ljusare än vad det egentligen är. så den här bilden är lite fusk. =)

hipp hipp hurra

2010-09-24 @ 10:26:12

hipp hipp hurra för min fina guddotter Adina idag.. hon blir redan 5 år och för övrigt så är det allt för länge sen jag såg henne sist..blir så när man ska bo så förbannat långt ifrån varandra..

i-lands problem

2010-09-23 @ 19:52:16

idag har jag bokstavligen fått skit under naglarna. detta har aldrig hänt förut för jag har aldrig haft naglar som det ryms någon form av smuts under över huvud taget. men idag så.. detta resulterade i alla fall till att jag kom på att jag bestämt måste lacka mina naglar. vilket ledde till ett i-lands problem. vilken färg på nagellacket skall jag ha???

blond

2010-09-23 @ 18:59:03

mitt hår är blondt igen. till och med rötterna. har ju nog varit blond sen i somras men som sagt så rötterna det nu också. =) i och för sig så är de inte lika blonda som topparna med det beror nog bara på att när jag färgar så färgar jag hela håret. eller som någon annan omtyckt skulle ha sagt det "When B colours... he rarely stays within the lines". men hon talar om någonting helt annat.. =)

ja säger då bara det..äntligen

2010-09-21 @ 16:47:43

nu har jag äntligen satt punkt för mitt examensarbete. och detta ska självklart firas med harstek, efterrätt och rödvin..underbart.. ni skulle bara veta vilken lättnads käsnla jag har..små ändringar kommer jag att måsta göra men grunden ligger klar och det känns såååååå bra. dessutom är det glädje för er för ni slipper läsa på mitt gnäll om det. nu fokuserar vi på annat..gnäll... =)

ärligt

2010-09-19 @ 22:18:26

i bussen på väg hem idag så fick jag slaget mot magen. Ronja satt handen på mig mage och sa "du e lite tjock om magen du". var på jag svarade "neeej, d var inge snällt". så slog min pedagogiska hjärna in och jag kom på att alla ser ju på saker på olika sätt så istället frågade jag "men tycker du?" och Ronja svarade att "jo, lite grann." Sen sa jag "varför det då?" och fick till svar "jo, sidu mamma, är du sitter så där så blir det lite tjockt i magen"

härligt med ungar. och ett barns kommentar är aldrig en lögn. månne hon nånsin kommer att klappa mig på magen och säga "Mamma, du e så smal och fin".. man får väl se, men inte blir d väl någå bättre med den takten med godsaker både i matväg och drickväg som jag trycker i mig.

p.s. Ronja tyckte i alla fall att pappa inte alls var tjock, så var glad för den du Peter. d.s.

mysdag

2010-09-19 @ 09:38:50

igår var en riktig mysdag. en dag med ingen dusch, film och mys med båda flickorna.

  

när Ronja var hos en kompis och Lova sov tog jagmig tid att vila på soffan. händer alltför sällan nu för tiden.



sen var det bus och lek på golvet och i badet



och när den lilla hade somnat och Ronja hade kommit hem så var det dags för mys med Ronja. man har faktiskt barnen bara till låns. Ronja är bara 4 och det känns redan som om min lånetid lite är förbi. så det är bara att utnyttja all tid jag får med henne.



den underbara mysdagen slutade med att vi alla sov uppe i vårt sovrum.. =)

vad glad jag blir..

2010-09-15 @ 20:35:13

skall ju gå en kurs i vår som jag hoppade av i våras. senast som kursen gick så gick den i början av termin, alltså den börja direkt efter jul och slutade i vecka 12. men vad har härliga högskolan gjort nu då?? jo, dom har flyttat kursen så den går i slutet av termin. alltså från ungefär vecka 13 och slutar sen i maj. jag blir inte glad. nåja, jag ska ännu ringa till skolan imoron och se hur det verkligen ligger till..och jag hoppas....

kalas på stora fat

2010-09-15 @ 07:07:59

nuhar jag fått höra att jag inte har skrivit på en tid, så tänkte skriva en kort uppdatering. men jag har inte så mycket att skriva om just nu för mitt liv är skriva, skriva och skriva. men det är bara tre veckor kvar och sen är det klart!!

nåja i alla fall så har min minsta prinsessa fyllt ett år.



och samma ligist är hon.



så i helgen var det fullt hus med familj, släkt och vänner. men det var så roligt att få ha alla dom här. det var tid på stan, kaka, mat, vin och en massa skratt igen. det kommer mera bilder från alla festligheter men bilderna är nu på Peters dator så jag måste ta över dem hit.

men som sagt så är jag nu tillbaka till vardagen och ska skriva så tangenterna glöder för mitt mål är att jag ska vara klar nästa veckas, allra senast, söndag. så det är att bita ihop och skriva.

funderar

2010-09-08 @ 13:07:15

jag funderar på om jag borde byta blogg.. det lutar liksom mot en finlandssvensk blogg. jag känner mig ju trots allt som en sån..hmmmm.. jag fortsätter fundera..

=) =)

2010-09-08 @ 11:07:58

farbror doktorn ringde idag och han förstod inte hur och varför men mina sköldkörtelvärden är bra igen. så det betyder ingen struma och ingen medicin för mig. jeeeeeeee!!!!! och det gjorde mig GLAD!!!

schhhhhh

2010-09-06 @ 22:57:13

sitter ensam vaken vid köksbordet och försöker förbrilt få någonting ner skrivet.. det började så bra men sen så pratade jag syster Maria i en och enhalv timme för vi har än en gång kommit på att prata via Skype. så vi pratar en massa strunt som bara är ett måste. =)

nåja tillbaka till skrivandet så har jag egentligen ett ganska bra saldo nu redan men lite skulle jag villa få ihop ännu innan torsdag och handledning. Nästa vecka blir det intervjuer och sen två veckor intensivt skrivande. det närmar sig slutet och jag bara väntar på den 6 oktober när allting ska skickas in för opponering och sen den 15 oktober är det betygsättning..yippppiiiiii..

men nu måste jag nog gå i sängs..

p.s. vilket tråkigt inlägg, men så blir det ibland. =)

kväll...

2010-09-03 @ 21:37:25

och jag tänkte skriva men så vaknade Lova och nu är det bara gråt och "MAMMMMMMAAAA" som jag hör. det får väl bli en film istället nu så skriver jag imoron..blir aldrig som man har tänkt sig..

fri fot

2010-09-03 @ 18:06:25

efter ett besök hos läkaren idag så har vi nu tagit bort bandaget på Ronjas fot och fy blä så det ser ut.. så nu råder jag att känsliga läsare inte skall titta mer.. men skönt i alla fall att det nu är borta och det så småningom börjar gå framåt.

beslut

2010-09-03 @ 09:08:50

efter många om och men och bun och bän så har vi äntligen bestämt oss för att Lova skall skolas in hos dagmamman från den 18 oktober. efter inskolning blir det någon dag i veckan att vara där men annars får hon vara hemma med mig. har faktiskt lite svårt att släppa taget nu. men det blir väl bra till slut. vi har ju trots allt världens bästa dagmamma. =)

oj och aj

2010-09-01 @ 10:02:53

så var gårdagen äntligen förbi. dagen började bra men slutade inte alls så bra.

Fic veta att Lova måste börja hos dagmamman senast i oktober för att vi ska få hålla platsen och jag ville ju att hon skulle börja efter årsskiftet. så alternativen är att jag blir hemma med henne hela våren ännu och vi söker en plats nästa höst eller så börjar hon nu på hösten och är bara där någon dag ibland.. problem med det första alternativet är att jag har effektiv skola i början av året och vad gör vi då med henne. Peter tyckte vi skulle anställa nanny, men njää.. och med det andra alternativet så undrar jag hur hon mår av. hon är ju så liten. nåja vi har ju en tid ännu att fundera.
i alla fall så började hon gå igår med sin gå-vagn. det var full fart på tösen så får se hur länge det tar innan hon gå på riktigt.



efter att de stora barnen här på området inte ville leka med Ronja och hon var ledsen så gick jag ut med henne och Lova till parken. och konstigt då ville alla mitt i allt vara med henne. men hon var kaxig och sa att jag vill faktiskt inte leka med er för jag ska ha jätte roligt med mamma och Lova. sötnosen..



efter vistelsen i parken skulle Peter åka till butiken och Ronja ville åka med. Resan slutade redan på vägen dit då Ronja fastnade med foten i cykelhjulet. foten var alldeles uppskrapad och jätte stor. dessutom var fotknölen helt på fel plats. och fram för allt så var Ronja alldeles i från sig. det gjorde ont i hela mig när hon hade ont. vi åkte i alla fall till akuten och satt förstås där i en hel evighet. efter väntande, träff med läkare, röntgen, lite pyssel så fick vi i alla fall veta att ingenting var trasigt i foten, men stöd runt foten ska det vara i en vecka. en total katastrof för min tös som har börjat med dans, simskola och jumppa. min stackare.. nåja, Nalle fick också stödbandage så dom kan ha roligt tillsammans. Nu har i alla fall Ronja och en av storbrorsorna någonting gemensamt..nämligen foten i cykelhjulet. =)