moster x3

2011-01-30 @ 12:29:56



igår blev jag moster...igen..för tredje gången. och den här gången var det en pojke som kom till världen. =) så imoron blir det lite baby kläds shopping. =) sååå roligt med en till med i gänget. =) så Linn har äntligen blivit stora syster och min underbara syster har fått en till att ta hand om tillsammans med Noppa. stora kramar till er också. =)

annars har helgen gått i familjens tecken. det har varit Ronja, Lova och Sophia som har varit i familjen den här helgen. igår blev det en heldag på leklandet och med oss hade vi Ronjas kompis också. efteråt mat på buddys. och sen hemma lite spel och så.
    

nu är det söndag igen och snart ska Ronja iväg på en finsk klubb och förhoppningsvis så småningom lära sig lite finska. =)

fnutt

2011-01-27 @ 15:50:42



fick en räkning idag. på hela 10 kronor. man blir ju glad av såna räkningar men man funderar ju hur mycke de får ut av en räkning på 10 kronor. de tär ju inte mitt problem förstås. =)

snorre = snopp

2011-01-27 @ 15:15:33

ett samtal mellan min knappa femåring och hennes bästa kompis som är fem.

T: vet du min pappa har en skit stor snorre.
R: det heter faktiskt snopp.
T: ja men min syrra säger faktiskt snorre.
R: ja, men vet du? min pappa har en JÄTTE stor..eeh..va sa du att det hette?
T: snorre
R: ja, snorre.
T: jaha, då har väl våra pappor lika stora då.

detta måste nämnas att det även var gester med som visade den enorma storleken. =)

tänk att det började nu redan. att skryta om storlek. trodde faktiskt att det här var vanligare bland pojkar, men fel kan man ju alltid ha.. eller ibland i alla fall.
hahahahahahahaha!!!!!

1 liter vatten

2011-01-27 @ 14:14:25




vad kan man göra med en liter vatten?? jo man kan koka te, laga en flaska med bubbelvatten, koka vatten för pasta, vattna blommor, dricka bara så där..och det finns säkert massor av annat som en litter vatten duger bra till. t.ex. som jag gjorde idag nämligen åkte till skolan och hade en liter vatten med mig.. i väskan.. helt själv i väskan efter en tid och inte i flaska. vilket ledde till att allt var vått; kalender, plånbok, alla anteckningar, blodsockermätare, väska..allt. tur att jag ändå hade lagt telefonen i rockfickan. men jag hade alltså en hel väska med vatten i. härligt.. =)

hänt i månaden

2011-01-23 @ 21:30:00

nu kommer det lite bilder från den senaste tiden. hänt i veckan liksom men mera hänt i månaden. =)

för ett par veckor sen byggde vi en snögubbe med Ronja. den blev så här fin



Lova igen har kommit långt med sitt gående. hon har börjat...och fortsatt. och förlåt att filmen är felvänd men fick den inte som jag ville, så vänd på datorn eller huvudet. =)


den här helgen har fyllts med ostbricka,


shopping och dans och skoj. jag köpte en tunika åt mig so jag ska ha på jobb. hela 74 kronor.



Ronja fick en vinterjacka. den också billig, bara 99,50.


den fick hon för att ha på sig när vi åker till stan eller butiken eller så, så hon slipper ha halare/overall. och kunna vara i jeans som så här fint istället.



och Lova fick två par mysis byxor.



Peter fick faktiskt också nånting för vi köpte en till sån där styrgrej till wii:n så vi kan spela mario cart tillsammans. =) så han var lycklig över den.. och jag med..=)

igår var jag också och springa. håller ju på med ett program som ska ta mig till 5 km på 30 minuter. detta gör jag 3 gånger i veckan men för att göra lite extra och testa på så var jag och springa igår för att se hur långt jag orkar. jag orkade faktiskt 20 minuter bara springning och inte bara jogg utan ordentlig fart, så jag tror att jag fixar 5 km på 30 minuter om 6 veckor.

på kvällen hann vi också med lite dans till smurfarna. byxorna som Lova har är det andra paret som är nya. =)


idag var vi på isen och åkte skridskor. eller Ronja åkte och vi hejjade.
 

imoron blir det jobb och på tisdag börjar skolan igen..100% jobb och 25% skola, som egentligen går på 100% under en kort period. vi får väl se hur det blir.=)

hej

2011-01-15 @ 20:36:24

jag vet att det är länge sedan det var någon uppdatering men vem har tagit tiden av mig och fört iväg den??? jag har ingen aning men i alla fall så har veckan varit fylld med jobb. har nu börjat mitt riktiga jobb som jag ska stanna på. =) skönt att kunna gå till ett och samma ställe varje dag och på riktigt lära känna barnen. men att jobba alla dagar på heltid gör också att jag är så trött på kvällen eftersom jag inte är van vid detta jobbande liv ännu så därför har det blivit lite dåligt med uppdateringar här också. dessutom ska jag i genom en sista kurs på skolan som har MYYYYCKET litteratur, så all ledig tid jag har så försöker jag att läsa förbrilt så jag blir klar med den också.

och vart vill jag komma med det här???? jo, att de kommande 8 veckorna kommer det troligtvist vara sparsamt med skrivning här, men sen igen så har jag ju inte så mycket att komma med heller eftersom det inte händer så mycket annat i mitt liv än jobb, skola och sova. =)

ciao så länge!!

YEEEEEEYYYY

2011-01-03 @ 23:10:25

nu mina vänner....har jag fått ett JOBB!!!! ett riktigt ett som jag ska gå till från och med nästa måndag och varje dag året om..förutom mina kommande semestrar då förstås. =) fick klar besked idag om det jag redan visste lite om i onsdags. så nu är det sagt och gjort, jag har fått ett fast jobb som förskollärare. I LOVE IT!! fast jag har en kurs kvar i skolan så anställer de mig och tar in en vikarie för de dagar jag har skola. och det är ännu mera I LOVE IT!! för de skulle ha kunnat ta in vem som helst annan, för vi var ju bara ca 30 förskollärare som gick ut före jul och behöver jobb. så det var det om det. =) jag är SÅÅÅÅÅÅÅÅ glad.

och sedan har det kommit en del frågor om gårdagens filmer. Min åsikt är att killers var en lättsam och rolig film, inte den bästa men inte den sämsta jag har sett. riktigt sevärd och rolig. den andra vi såg, it´s complicated var också helt bra. mera rolig emellanåt och mindre rolig på andra ställen. blev mest arg på en mannen i filmen som var en mansgris. så nu vet ni. en kort och bra recension med bara åsikter..hahaha..

nu är jag så glad så efter att jag har druckit lite firas skumppa så ska jag gå och lägga mig i mitt lyckorus.. för detta med jobb här betyder också att jag inte behöver fundera på om barnen hamnar någon annastans än hos vår bästaste dagmamma. =)

movietime

2011-01-02 @ 21:06:58

nu blir det film med peter och mathias och som tilltugg grönsaker och mumsiga dippar..





2011

2011-01-01 @ 16:32:10

gott nytt år till er alla. i år blir det det året då jag får mina papper som färdig lärare mot förskola och fritidshem, jag ska få ett jobb vilket blir min första fasta anställning. detta är det första på min lista av vad som ska göras och det känns riktigt bra och som en väldigt väsentlig del av min kommande år. hoppas övrigt på ett lyckat år med allt möjligt roligt och trevligt. =)