två dagar

2011-09-22 @ 22:02:09

två dagar kvar och så är det dags för



och där ska vi vara

ensam

2011-09-19 @ 20:19:24

så var jag ensam med flickorna. Peter har åkt iväg på jobb och är nu borta hela veckan. konstigt efter många veckor att ha honom hemma, men snabbt så vänjer jag väl mig vid det också.

varit en lååååång dag idag. på jobbet hade vi det vanlig måndagsmötet med en del nytt och en del gammalt. jobbigt med möte på måndag efter en skön helg, det blir liksom en så hård start på veckan och lång dag. men så är det bestämt oh ska så då också vara. funderar myclet på jobbet nu..finns mycket tankar som jag inte riktigt vet jag ska göra av. men i sinom tid så hittar väl också dom en plats..hoppas jag..

men nu har mina underbara flickor somnat så jag ska ta en liten stund på soffan och bara vara.

liten blir stor

2011-09-18 @ 13:49:16

nu har tand nummer 2 av 4 lösa fallit av. =)



den for på fredag hos dagmamman. och inatt kommer tandfén för vi har alla glömt bort det tidigare. =)

kvällis

2011-09-15 @ 20:41:39

lyxade till kvällisen lite idag så det blev fullkornsciabatta med skinka, ost, tomat och mozzarella..mmmm..

knatteskutt

2011-09-15 @ 20:38:36

idag var det dags för knatteskutt för Ronjas del.



igår köpte vi nya tossor åt henne så hon kan vara både ute och inne och pröva på flera olika former av idrott..(en mamma som fd handbollsspelare hoppas i alla fall att intresse väcks inom den sporten. =)).



för mig igen så blev det att såt ute i regnet i en timme. ville inte gå på länk idag när det var första gången men nästa vecka och flera torsdagar framöver så blir det nog att ta en ordentlig 1-timmes länk under tiden Ronja är på knatteskutt.

syskonkärlek

2011-09-14 @ 20:12:03



barnen var som vanligt hos sin dagmamma idag. hon hör ett skrik från Ronja och går till lekrummet för att se vad som har hänt. Ronja håller sig för kinden och berättar ingenting. Lova går dock iväg till dagmamman och pekar på kinden och säger "pipi" (ont på finlandssvenskt barnspråk). Ronja berättar då att Lova har bitit henne i kinden vilket också syns väldigt bra. svullen kind och ett bitmärke av lika många tänder som Lova har. Ronja får kallt på kinden och svullnaden sjunker aningen. Lova går och sova dagssömn och efter att hon har vaknat ska hon snabbt ner för att titta till Ronja och paja (smeka på finlandssvenska eller finlandism) henne på kinden. När dagmamman sedan sägr åt Lova att Ronja har väldigt ont i kinden så uppstår någonting som kallas för samvete och Lova börjar gråta. Ronjas kommentar till detta är att hon bara sa aj aj när Lova skulle ta en sak som Ronja inte ville att Lova skulle ta.. alltså ingen idé att fundera vidare på detta utan komma till en slutpunkt vid namn "syskonkärlek". i och för sig en lite hårdare och råare variant men ändå.

Men slutet gott, allting gott. Jag måste väl ändå säga att vilken tur att Lova bet Ronja när hon nu en gång tydligen skulle bita.

p.s. bilden har ingenting med denna händelse att göra men den visar den syskonkärlek som finns mellan dessa 3 syskon.. konstigt dock att det är Ronja och Lova som har konstiga miner och Sophia är den som ser normal ut. =) eller så ser dom små ut so dom gör för att om storasyster vill vara med dom på bild så gör man det för henne = syskonkärlek. =) d.s.

Lova 2 år

2011-09-11 @ 16:59:21


för idag är det ingen vanlig dag för idag är det bästaste Lovas födelsedag..huraa hurra hurra!!

värk

2011-09-07 @ 21:30:46


jag har en sån hysterisk värk om började i axeln, gick ner mot skulderbladet, upp mot nacken och som nu också har nått bröstet.. känns så jobbigt ont men jobbet har jag ändå dragit mig till. fick idag höra att det bara är galningar som går på det jobb jag har med sån värk, men vad gör man..andra sjuka på jobbet, många barn, inskolningar och fullt ös med en gnutta smak av katastrof ibland. så jag kör på.. det är ju bara två dagar kvar till fredag. och så finns det ju halsdukar och voltaren som dämpar värken.

mörkt

2011-09-05 @ 21:22:43



var på min första springtur i mörkret för i höst. det var en sån där höst kväll med blåst, frisk luft och EN MASSA GRODOR!!!! fick köra slalom i springning för att inte trampa ihjäl tusen av dom och ändå trampade jag ihjäl säkert 999 av..blääää.. det bevisar ju förstås mina talanger i slalomspringning.. men man kan ju inte vara bra på allt. =p

och så..

2011-09-04 @ 19:51:36

..är det dags för vardag imorgon igen. men först i duschen och lite mys i soffan..



..i alla fall för flickorna. =)

springa

2011-09-04 @ 10:52:16

det var en tuff morgon idag men jag trotsa tröttheten och slöheten och drog på mina springskor och tog mig ut på en springtur. tur var väl det för det var kanon väder ute och så skönt att dra mig genom skogen en söndag förmiddag som denna.



om vädret håller sig så här över dagen så blir det nog en barnvagns länk under eftermiddagen också. =)

enterovirus

2011-09-03 @ 19:11:55

Lova har dragit på sig enterovirus. vet inte hur eller varför men blåsorna finns. en del har dock gått ner lite och är mera prickar och märken nu än blåsor men det finns av dom också.





detta betyder dock inte att inte godis eller kakki ("karkki" som Lovar säger) inte skulle smaka. utan salta salmiak smakar gott. men lyckligtvis i sin tur så betyder det här att blåsorna inte har kommit till munnen eller svalget, som tydligen är vanligt.



förra natten var fylld av gråt och panik så nu hoppas jag på en bättre natt så Lova får sova bort all feber och annat ont.

äpplen

2011-09-02 @ 21:17:12

idag tog jag en tripp till en av mina kollegor för att plocka äpplen. tre stora träd på gården så det var bara att börja plocka. resultatet blev en stor kass med äpplen. väl hemma så bakade jag äppelmuffins till Lovas kalas, äppelpaj för dagens fredagsmys och resten fick hamna i kastrullen för att bli äppelmos..mmmmm..



så nu doftar det super duper gott här hemma. tack snälla Lena för äpplena. =)