igen..

2009-09-29 @ 15:28:51

jag färgade mitt hår idag..igen.. det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig men man vänjer sig väl.. det kommer lite pix senare för nu ska jag till parken med lilltösen.. och sen får vi matgäster.

CIIIIIIIIAAAAAAAOOOOOO!!!

en skön fredag kväll

2009-09-25 @ 19:04:21

så har det blivit fredag kväll.. hemmet är städat, gardinerna bytta, ljusen tända och det känns ganska lugnt och skönt här hemma.
det blev en riktig familje fredags mat, nämligen hemlagad pizza. den var riktigt god. så nu är den äten..


den ena prinsessan (den äldre av dom) myser i soffan, äter popcorn och tittar på "drutten och yena"..
 

den andra prinsessan sover som en liten gris i jätte sittern..


och min stora älskling njuter av lite vin i soffhörnet..


en skönare fredag får man verkligen söka efter..
själv ska jag ta en tidning och bara slappa, jag också, en stund. före alla kvällsbestyr drar igång..

ha en riktigt skön kväll och helg.
Kram på er alla som jag tycker om, ni vet vilka ni är..

hemma igen

2009-09-23 @ 10:30:59

nu har vi alla fått komma hem så familjen är samlad. dessutom är en extra son här, alltså Peter äldsta son. igår kom den minsta och jag hem, ja just det ja har ju inte skrivit om att jag i söndags åkte in på sjukhuset igen för att vara med minstingen. men nu så är vi hemma. det är så skönt att kunna vara här och dessutom få hjälp av både barnens far och lilltösen som nu mitt i allt har blivit stor. hon är så duktig och vill gärna vara med och hålla i famnen och mata, fast det går inte ännu riktigt. men duktig är hon i alla fall.



sen fick jag de underbara nyheterna att båda mina systrar är på väg hit, med bara en veckas mellanrum.. jeeee.. Johanna med barn kommer den 16 oktober och Maria kommer den 20 eller var det den 22 oktober, kommer inte riktigt ihåg (sori syster yster att minnet sviker, men jag tycker om dig ändå =) ). men hur som helst är det JIPPPPPPPPIIIIIIIII för det. sen är pappa och fafa på väg här nångång bara fafa har haft sin tandläkare och så tror jag säker att min mamma kommer snart på besök bara hon kommer bort från jobbet. 

det blir lite knappt med uppdateringar för min del men det finns liksom så mycket annat att tänka på och så behöver jag min power nap nångång under dagen då minstingen sover och lilltösen är hos dagmamma.

ha en bra dag alla och vi ses när vi råkas, eller någå sånt..

vill vara två..

2009-09-15 @ 22:27:59

usch och fy.. jag skulle bara vilja vara två på en gång. vill vara hemma med delar av familjen och samtidigt vill jag vara på sjukhuset hos minstingen. usch vilken känsla. och att hormonerna svämmar över gör saken inte lättare eller bättre. vill bara lägga mig och gråta.. kan inte tiden gå snabbt snabbt snabbt så jag får alla samlade här hemma..

dags för lite uppdatering..

2009-09-15 @ 17:50:58

nåja, senast jag skrev så hadejag en spännande natt framför mig. det slutade med att den natten gick bra och natten efter det också men på tisdag morgon var det kört. då sa det plopp och vattnet gick.. nu vet jag definitivt vad vattenavgång är för någå..=) så det var bara att ringa till herr pappa och säga att han skulle packa pappas kappsäck och komma hem, ringa förlossningen och fråga om de ville ha in mig, ringa min underbara vän Johanna och säga att nu måste hon komma, ringa tösens underbara dagmamma och fråga om hon ville komma och hämta tösen, vilket hon också gjorde.. kan man ha en bättre dagmamma?? NEJ!!!

sen var det bara att åka in för att höra att jag ska läggas i dropp för att stoppa värkarna, ge mig lite kortison så babyns lungor skulle utvecklas.. efter det började väntande.. jag väntade i 63 timmar för att få börja göra någonting.. på sjukhuset.. suck.

men vid midnatt på torsdag var det bara att köra igång. höll på att jobba till 8.59 då vår nästa prinsessa föddes. en passligt stor tös för att klämma ut själv. men fy vad trött jag var. och när jag trodde att allt var över och bra så fick dom inte ut min moderkaka så det var bara att flyttas till operation och bli sövd.. och dessutom tappa en j***a massa blod. bläää..

   

men nu är jag i alla fall hemma på kvällarna och nätterna och minstingen är på sjukhuset. hon behöver litetid ännu att växa på sig före hon får komma hem. storasyster (den närmaste av dom) börjar bli lite otålig på att minstingen inte får komma hem, men det ordnar sig väl. man måste ju inte förstå allt när man är tre.

summan av kardemumman är i alla fall att jag nu är en mamma för två prinsessor och det känns så otroligt skönt. bara vi alla får vara hemma ännu så blir det bäst.

 

nu ska jag äta och sen blir det föräldramöte..

hej svej..

spännande natt framför

2009-09-06 @ 19:37:10

så har jag kommit till samma tidpunkt som jag var då tösen föddes. fast vi d det här skede visste jag ännu ingenting men efter natten så gjorde jag det. det betyder i alla fall att jag är lite spänd för kommande natt/nätter. blir liksom så att när jag lägger mig så hoppas jag bara att jag vaknar nästa morgon och är en dag närmare tills barnens pappa kommer hem. sen kan det börja hända någonting när som helst..

idag var det i alla fall träff med kompisar på stan över lite kaffe. den här dagen har gått lite bättre än gårdagen och imoron blir det vardag igen. fick t.om. tösen i duschen idag utan problem. hon skrattade t.om. genom hela sessionen att tvätta hår och så. oftast är det gråt och skrik och jag får veta att jag inte kan lika bra som pappa, mommo, gumor osv.. ungefär alla andra förutom jag då.. men sånt är det.

nu lite kvällis och sen tösen i säng och därefter lilla jag.. eller så himla liten är ju inte mera, men snart är det slut.. jeee....

gonatt och kom ihåg.. ha ingen ångest för att vardagen börjar imoron.. följande vecka går lika bra och snabbt som de tidigare veckorna. =)

tidig kväll med tendenser på sen..

2009-09-05 @ 19:17:09

dit for den tidiga kvällen med ljus och läsning av bok.. tösen somnade på soffan och jag fick inte henne väckt. hon vaknade själv efter över 2 timmar. det här var klockan kvart före 7 på kvällen. alltså hon sover inte om en timme.. suck.. why oh why???
en lösning till det här, vilket det nog troligtvis blir är att jag bäddar ner henne brevid mig i vår säng och så kan jag läsa medan hon tittar på tv. men ändå... suck..

det blir en lååååång dag

2009-09-05 @ 10:27:53

jahapp så efter lite Beck film igår med Johanna så har jag sovit och vaknat.. funderar starkt över vad jag ska hitta på idag. vädret är så där och jag har faktiskt ingen aning om vad som ska hända.. suck.. dagen blir så lång om jag/vi inte har någonting att göra.

tösen sitter nu och titta på mumin.. favoriten..
















men inte kan hon sitta där hela dagen så någonting smart borde hända för hennes del också. jag kollade om det skulle gå någon barnbio men ingenting. tänkte att det skulle vara roligt att göra någonting som hon tycker om ännu när det bara är hon i som barn i huset..

får se hur det blir idag..

hasta luego..

hmmm..

2009-09-04 @ 20:13:50

började fundera över en sak idag när vi satt och åt.. vi åt ju franskisar till mat idag (för er som inte vet vad franskisar är så är det samma som pommes frites) och då kom jag på att den fanns en som blev kallad för franskis i skolan.. men varför var det så? vad var det som gjorde att denna person kallades för det? jag kommer inte alls ihåg.. och visste jag det då?? knappast.. konstigt.

fredags mys..

2009-09-04 @ 17:16:28

blev riktigt nöjd med frissa besöket idag. det blev ingenting nytt utan bara kortare så att det klarar sig, ja, jag vet ju inte hur länge.. Tänkte färga igen också men Anna skrämde mig förra helgen när hon berättade att det kan bli missfärgat om man färgar när man är gravid, så jag ska nog vänta lite.. vill ju inte få någon missfärg..Här kommer lite bilder..



efter frissa besöket var jag och köpa ett album så jag kunde limma in fotona från tösens dop.. ja, jag vet.. det tog bara tre år att göra det, men nu är det i alla fall gjort.

nu blir det snart middag med franskis och knackkorv.. hör på här.. jag har hittat Snellmans knackkorv här, så idag blir det kalas.. mums.. ok det är inte HK Knack, men lite närmare i alla fall..=)
sen ska tösen och jag titta på film och äta popcorn tillsammans. Hon frågade mig idag om jag är vaken när vi tittar.. förstår inte alls.. jag brukar ju ALDRIG somna vid tv:n.. eller så gör jag det nästan alltid.



nåja, när tösen har gått i säng så kommer Johanna hit och så blir det lite film med henne.. och lite gott att tugga på.. mums filibabba..

det blir en perfekt början på helgen..
ha en skön fredagskväll allihop..

Kram

frissa dags

2009-09-04 @ 09:40:22

nu iväg till frissan och göra mig fin i håret..åtminstone göra ett försök. kommer bilder senare..

www.nygatannio.se

ciao..

baka, baka, baka

2009-09-03 @ 20:50:42

idag har jag bakat bröd..mums.. frysen var tom på bröd så jag kände mig faktiskt manad att göra det idag. så när jag hade lämnat tösen hos dagmamma så ställde jag mig och började blanda vatten, jäst, mjöl och olja.. och vips hade jag ett berg med semlor (finländska semlor)..



Som bonus kom gubbarna från gavlegårdarna och installerade vår diskmaskin så jag behövde inte ens stå och diska efteråt.. underbart..

sen hämtade jag hem tösen och lockade hem henne med att säga att vi skulle äta nybakat bröd. när vi kom hem så sa hon "mamma, jag vill ha bröd med sylt på". så det här var alltså inte riktigt vad hon ville ha så jag lovade henne att vi skulle baka scones på kvällen. så till kvällis blev det scones med hallonsylt på..mums det också..



nu har tösen somnat och jag vet inte riktigt vad jag ska göra.. har nämligen läst ut min bok, Flickan som lekte med elden och jag orkar nog inte börja med den sista boken ikväll. Nåja, kanske det blir lite Kalle..

Imoron frissa..=) Jeee..

Sov en god natt allihop och Kram på er..

stunder jag inte vill vara utan

2009-09-02 @ 20:45:49

Nattandet av tösen..

"Mamma, kan du paja mig och sjunga en sång"
"Jo, men vill du inte lyssna på musiken från radion?"
"Nej, du sjunger så fint"
"Oj älskling, vad ska jag sjunga då?"
"Lilla Sofie"


Lilla Sofie, hon lyser som en sol,
binder en krans av ängsblom och viol,
himlen lyser härligt blå när hon sakta hemåt går,
slår sig ned invid sin grind,
håller kransen mot sin kind

Då hörs en sång, då syns ett moln av damm,
en liten soldat marscherar vägen fram,
han har byxor med revär och han har ett stort gevär,
han marscherar så kavat,
en liten, stor soldat

Lilla Sofie, hon ropar hej på dej
Jag heter Sofie, kom hit och lek med mej
men soldaten svarar då
Nej, jag måste skynda på
jag ska bort till fjärran land
hela världen står i brand

Får jag gå med, jag lovar att va snäll
vi är väl tillbaks här innan det blir kväll
Men han svarar henne då
Det blir långt för dej att gå
stanna här min lilla vän
ty jag kommer snart igen

Dag blir till natt, och månader till år
och lilla Sofie, hon väntar varje vår
men den vind som drar mot nord
kan ge svar men har ej ord
kommer aldrig mer igen
Så hon väntar säkert än

"Mamma, jag vill inte sova utan tutt."
"Det går så bra vännen, det har det ju gjort många nätter nu"
"Mmm, natt natt"
"Natt natt"
"Älskar dig"
"Älskar dig med. Du e bäst"
"mm"

partyn..

2009-09-02 @ 09:45:28

igår var det smyckesparty på menyn. det var svenska smyckenb med märket Pure Design som fanns att köpas. Jag hade trott att det är så dyrt att det inte finns en chans att jag skulle köpa någonting men så farligt var det inte. I alla fall så blev det ett halsband, ett halsbands smycke, ett arband och en ring..

  
Förutom detta så lovade jag att vara värdinna för Mary Kay i början av oktober.. så nu är det bara att samla ihop ett gäng för att sen spendera STORA pengar. för det vet jag att är dyrt.. nåja, men lite kul blir det säkert.

nu ska herrn snart köras till bussen igen och iväg på jobb så jag får väl se vad jag hitta på idag.

so long..

=)

2009-09-01 @ 16:36:07

detta mina vänner är en uppfinning som jag länge har längtat efter och nu äntligen har den blivit min.. kan ni tänka er..??



den står hemma i mitt hem och ska bli använd där.. nu är det bara att hoppas på att gavle gubbarna kommer imoron och installerar den.. no more dishes på diskbordet som bara måste diskas utan det placeras i en så kallad diskmaskin.. som dessutom är MIN!!!!

ohohohohoh..ahahahaha

2009-09-01 @ 10:20:19


jag tror att jag har blivit en apa.. stod i duschen och konstaterade att min mage är alldeles hårig.. ni som vet, kommer sånt när man är gravid?? hjälp..

snart kommer i alla fall herr apa hem så det betyder lite sällskap..skönt.

nu raklång på soffan och läsa lite bok.